Takiego, który skupia się na postaciach
1.Musi być kompletny, czyli taki gdzie wszystkie sezony tworzą razem fabułę, a nie są zbiorem przypadków.
2. Musi być zakończony, nie urwany w trakcie kręcenia, czy z zakończeniem zrobionym na kolanie, które nic nie wyjaśnia.
3. Musi być postać kobieca, która jest jedną z głównych postaci (a nie ozdobą)
4. Musi to być serial, gdzie odcinki sa ze sobą związane
5. Chodzi o serial gdzie nie robią tego samego co odcinek (jak w CSI, House)
6. Musi być o ludziach w wieku studenckim
7. Mile widziane seriale skupiające się na relacji między facetem, a kobietą
8. Chodzi o seriale bliskie życia, które nie kopiują durnych schematów (jak chociażby Teoria wielkiego podrywu)
9. Mile widziane komediodramaty w stylu Hoży doktorzy, czy późniejsze sezony jak poznałem waszą matkę.
10. Mile widziane historie z elementami fantastycznymi, które wykorzystują elementy fantastyki w fabule, a nie tylko je mają (tak jak w Herosach były takie elementy dobrze wykorzystane, ale różne seriale typu dawno dawno temu, pamiętniki wampirów w gruncie rzeczy udają fantasy, a przez większość czasu nic niezwykłego się nie dzieje)
11. Mile widziane opowieści o superbohaterach, gdzie postaci mają osobowość, motywacje i charakter, a nie marvelowe popłuczyny typu Daredevil, gdzie serial zmieniono w serial kryminalny.
12. Nienawidzę motywów gejowskich i szczucia gołą męską klatą (zwłaszcza, że jest to co chwila)
13. Żadnych seriali w stylu Rzym, gra o tron czy inne skupiają ce się na brudach życia (oglądam seriale dla rozrywki, nie po to by zagłębiać się w to jak ludzie są wstrętni i podli)
14. Żadnych seriali o ludziach po 30 roku życia, bo takie mnie nudzą.
15. Żadnych seriali o ludziach dla nastolatków, bo takie mnie nudzą.
Firefly, Farscape, moze Battlestar galactica, z innych gatunkow nie ma szans.
Ewentualnie z komediodramatow My name is Earl.
Firefly przecież nie został zakończony, tylko urwany w trakcie, film trochę załatał, ale nadal to nic kompletnego tylko serial urwany w trakcie. Poza tym te seriale zna każdy. Już dawno je widziałam.
My name is Earl jest o starym obrzydliwym facecie.
Mogles wymienic kilka seriali, ktore byly odpowiednie.
Nie masz w ocenionych seriali wymienionych wyzej takze skad kto ma wiedziec.
O studentach masz Greek, sporo wymagan spelnia, ale przy takich cudach to pewnie zaden serial swiata by nie spasowal w 100%.
Mam je w ocenionych. Nie mam czasu przypisywać całego filmweba. Poza tym specjalnie nie pisałem o serialach space opera, bo wiedziałem, że z tego gatunku wszystko już znam.
A greek jest o prawdziwych studentach, czy takich stereotypowych?
ja nie trolluje tylko naprawdę szukam czegoś ciekawego. Myślicie, że to tak fajnie co chwila użerać sie z ludźmi, którzy nic nie potrafią zrozumieć?
Niestety nie da sie nigdzie wyszukać seriali wg tych kryteriów więc musze pytać się ludzi.
tobie nie chodzi o informacje, tylko o trollowanie, co by tu nie napisac, zawsze nie bedzie ci pasowalo.
nieprawda. Po prostu ludzie nie czytają ze zrozumieniem, albo podają byle co. To nie moja wina, że ludzie rzucają tytułami, które widział każdy, albo nie rozumieją jak piszę, że dany gatunek mnie nie interesuje.
Zna ktoś jakiś serial?
Chce coś ciekawego obejrzeć.
Widziałem wszystko co leciało na comedy central. Wszystkie seriale space opera i teraz szukam czegos następnego. Podobał mi sie serial Joan z Arkadii. Uwielbiam jak poznałem waszą matkę, ale bardziej ze względu na wątki miłosne i dramatyczne (no i same relacje miłosne były tam dobrze pokazane).