użytkownik usunięty

Tak jak w temacie, serial bodajże angielski bądź francuski / dokładnie nie pamiętam.

Jedyne co wiem na 100% to że:

Główny bohater: naukowiec ( lub coś w tym rodzaju) którego ciałem codziennie wieczorem wyręcza się jakaś postać / wilkołak, wampir albo coś podobnego.

Bohater czuje że dzieje się z nim coś złego w nocy, próbuje się nagrywać, prowadzi swoje małe dochodzenie...odkrywa straszną prawdę.

Aktor który gra tą role ma bardzo charakterystyczną , nieznaną twarz. (przynajmniej dla mnie, nie widuję go w innych znanych filmach/serialach)

Mam świadomość iż informacje o samym g. bohaterze mogą być niewystarczalne by określić co to za serial.
Może streszczę kawałek odcinka który zapadł mi w pamięci:

Akcja dzieje się na molo, bohater ( chyba na wakacjach) wraz z małżonką wychodzą na spacer/lody. Podchodzi do nich grupa młodzieży, jeden z nich zaczynach obrażać żonę bohatera, który jest bezsilny i nie potrafi obronić swojej partnerki. Sam dostaje lodem w głowę.

Wieczorem kiedy w bohatera wciela się "demon" zemsta zostaje szybko spełniona, młodzieniec zostaje odnaleziony na molo, brutalnie pobity a na koniec zagryziony przez g.bohatera na oczach swoich znajomych.

Może ktoś z Was zna tytuł tego serialu??
Bardzo dziękuję za pomoc.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty

Znalazłem ..w nocy mi się przyśniło :))))

zapraszam ->> http://www.filmweb.pl/serial/Jekyll-2007-312850