Hej;) kiedyś leciał w telewizji ( może leci nadal) serial o grupce ludzi, którzy wędrowali po między chyba równoległymi ziemiami. Mieli takie urządzenie, które ich przenosiło i szukali swojego świata. Zawsze chyba mieli ograniczony czas do otwarcia takiego niebieskiego tunelu czy czegoś takiego. Będę bardzo wdzięczna za pomoc szukam go, ale nie mogę sobie przypomniec tytułu.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
nestaaa007

Serial nosił tytuł "Sliders - Piąty wymiar"
http://www.filmweb.pl/serial/Sliders+-+Pi%C4%85ty+wymiar-1995-97949

PawelK

Wielkie dzięki;D;*

nestaaa007

Nie ma za co, też lubiłem ten serial.

PawelK

niestety ale takie seriale nie mają nic do przekazania zapraszam do seriali z życia wziętych mający przekaz dla młodych ludzi

Pozdrawiam Mieczysław

otwieram_wino

Takie seriale też są fajne, niektórzy dzięki nim mogą np.zdecydować się na studiowanie technicznego kierunku na studiach, ja natomiast studiuje humanistykę bo nie mam zacięcia do przedmiotów ścisłych.
Bardzo lubię Star Trek obejrzałem wszystkie serie z wyłączeniem oryginalnego serialu, ale mam zamiar to nadrobić. Jak dzieciak lubiłem Verna, sci-fi otwiera ludzi na prawdziwą naukę, dzięki temu ludzie chcą zmienić to co było literacką bądź filmową fikcje w rzeczywistość, dzięki temu powstał np. telefon komórkowy i wiele innych ciekawych wynalazków.

Natomiast to co piszesz charakteryzuje ciebie jako mugola;-) bez obrazy, tak by cię ocenili fani Harrego Pottera, ja osobiście do nich nie należę wolę fikcje naukową bo jest bliższa prawdzie.

PawelK

fikcja naukowa to grzech przeciw bogu jeśli wierzysz w boga powinieneś się wstydzić

Pozdrawiam Mieczysław

otwieram_wino

a Ty sobie teraz jaja robisz prawda, taka nieudana prowokacja??

A jeśli nawet nie to jestem ciekaw w jakim miejscu fikcja naukowa to grzech przeciw bogu ??

antrax_cdt

W każdym fikcja naukowa to grzech przeciw bogu a to z tego powodu że ukazuje chore spojrzenie na świat wtedy ludzką istotę popędza technologia a zapominają o bogu

Pozdrawiam Mieczysław

otwieram_wino

To mam iść do spowiedzi bo lubię takie seriale? Dla mnie ten serial kojarzy się z dzieciństwem i przyjemnie się go ogląda, ale co do tego wszystkiego ma Bóg?

nestaaa007

Bóg chce by każdy się miłował a rozwój technologi psuje relacje międzyludzkie a oglądając takie filmy się do tego przyczyniamy

Pozdrawiam Mieczysław

otwieram_wino

Co myślisz na temat serialu "Skins", serial przedstawiający realia życia nastoletnich Brytyjczyków. Z życia wzięte. Dzięki takiemu serialowi będziemy bliżej Boga? Czy zostaje oglądania przygód księdza Mateusza?

nestaaa007

Takie seriale są tylko podpuchą chcą przekazać złą strone seksualności człowieka zapraszam do oglądania serialu "M jak Miłość" lub "Plebania" to da wam zdrowy obraz na otaczający nas świat

Pozdrawiam Mieczysław

otwieram_wino

Hahaha te seriale maja pokazywać dobra stronę? Już wole być po złej stronie mocy niż oglądać te polskie bezbarwne telenowele. Polecę Ci serial "Joan z Arkadii" bardziej dzięki temu serialowi zbliżysz się do Boga niż dzięki "M jak miłośc" i "Plebani".

nestaaa007

Mieczysławie. Za dużo rydzyka się nasłuchałeś. Skoro uważasz, że technika oddala ludzi od boga to jesteś zacofanym fanatykiem. Zresztą jeśli uważasz że rozwój technologi psuje relacje między ludźmi, to wyłącz komputer wywal na śmietnik i pisz listy a nie w internecie siedzisz i brednie wypisujesz.
Przypominasz mi tego księdza "Wiedz, że coś się dzieje".

antrax_cdt

Jeśli chodzi ci o księdza Natana to bardzo mądra wykształcona osoba ludzie powinni się wsłuchać w jego słowa i coś wyciągnąć

Pozdrawiam Mieczysław

otwieram_wino

masz rację trzeba wsłuchać się jak można wyciągać pieniądze od starych zniedołężniałych ludzi, którzy oddają mu ostatni grosz nie mając na lekarstwa by ta grupa spasiona świnia mogła się wozić maybahem latać helikopterem i chędożyć gdzie popadnie, dodatkowo na forum między narodowym oczerniać swój kraj. Bez urazy ale jak czytam Twoje kretyńskie wypowiedzi to aż mnie korci by Ci sklepać michę byś skończył pieprzyć. Zresztą postąpił bym tak jak zresztą Twój kościół tylko że ja bym chciał byś zmądrzał a kościół wyznaje zasadę kto nie z nami ten przeciwko nam.

ps. Żeby nie było jestem wierzącą osobą ale na pewno nie w kościół bo to instytucja stworzona przez pasibrzuchów dla pasibrzuchów wypaczający religię dla swoich korzyści. Poczytaj sobie o historii kościoła katolickiego, poczytaj o tym jak pismo święte było przerabiane i redagowane by pasowało tym grubym świniom do ich planów, a to co było im nie na rękę to było usuwane, jak nie ma ewangelii według judasza i marii magdaleny. Zresztą co ja będę pisał takiemu ślepemu fanatykowi jak Ty i tak wyprali Ci już mózg tak że zapewne przed podtarciem się w kiblu odmawiasz paciorek.

otwieram_wino

Obejrzyj sobie odcinek "Sliedersów" s02e03 Gillian of the Spirits i gdzie jest poruszony temat wiary i technologii.

otwieram_wino

nieeeeeeeee... TO już jest prowokacja,

otwieram_wino

Niby w jakim sensie powiedzmy np. Star Trek jest bezbożny?
Stanowi najwyżej grzech przeciw nauce gdyż pokazuje nie potwierdzone teorie naukowe jako prawdę, można co najwyżej zostać wyśmiany przez innych naukowców, ale nie idzie się za to do piekła. Twoim ideałem byłoby chyba średniowiecze gzie "bezbożnych" naukowców palono na stosie na barbece (autodafe) organizowanym przez mało rozgarniętych "łosi" z wypranymi mózgami. Nie neguje działalności kościoła, sam jestem wierzący i staram się regularnie chodzić na msze, ale nauka też jest ważna i wiara i nauka mogą współistnieć, bo inaczej będziemy jak talibowie w Afganistanie czy Iranie.

otwieram_wino

Niby w jakim sensie powiedzmy np. Star Trek jest bezbożny?
Stanowi najwyżej grzech przeciw nauce gdyż pokazuje nie potwierdzone teorie naukowe jako prawdę, można co najwyżej zostać wyśmiany przez innych naukowców, ale nie idzie się za to do piekła. Twoim ideałem byłoby chyba średniowiecze gzie "bezbożnych" naukowców palono na stosie na barbece (autodafe) organizowanym przez mało rozgarniętych "łosi" z wypranymi mózgami. Nie neguje działalności kościoła, sam jestem wierzący i staram się regularnie chodzić na msze, ale nauka też jest ważna i wiara i nauka mogą współistnieć, bo inaczej będziemy jak talibowie w Afganistanie czy Iranie.

PawelK

http://www.filmweb.pl/serial/Gwiezdne+Wrota+Atlantyda-2004-120144

Transporter17

Obejrzałem te wasze Skinsy, doszedłem do 2 sezonu i mam dość seks, alkohol, narkotyki do tego odcinek nr.6 ten z Rosją jest strasznie naciągany i stereotypowy i w ogóle nie ukazuje dzisiejszej Rosji