1) serial dla młodzieży, podzielony był na kilka części. Opowiadał o jakiejś organizacji, w centrali siedziała laska w okularach i miała wielki komputer, w terenie działał jakichś profesor, do którego dołączali młodzi ludzie z organizacji z danego terenu. poszczególne części dotyczyły ratowania orłów, czy jakiegoś satelity, jedna część działa się w Polsce.

2) Serial pokazywał historię browarników. Założyciel rodziny był mnichem, ale uciekł z zakonu i wykradł formułę ważenia piwa. Była tam bardzo ładna laska, którą główny bohater porzucił. Kolejne części dotyczy kolejnych pokoleń browarników.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
iniuria

ten pierwszy tytuł to chyba 'Tajna misja"
http://www.filmweb.pl/f95385/Tajna+misja,1992
czy o to Ci chodziło? też to oglądałam :)

klekipetra

Tak to ten serial, dzięki

Teraz szukam tego o piwie, dodam że leciał kiedyś na dwójce w czwartki około 20, takie szczegóły pamietam, a tytułu nie, jak ktos kojarzy niech napisze

iniuria

Cześć Wszystkim,

od kilku dni staram się przypomnieć sobie tytuł filmu, który pamiętam z dzieciństwa - jeśli komuś się on skojarzy bardzo proszę o pomoc.

Jest to film karate, w którym występują dwaj bracia (jak mi się zdaje "przyszywani" a nie biologiczni), z których jeden jest Amerykaninem, a drugi jakimś azjatą (skośnookim). Karate uczy ich wujek, którego wcześniej napadły jakieś zbiry i złamały nogę.
Potem okazuje się, że ojciec obydwóch chłopców macza ręce w jakimś nielegalnym interesie. Poróżnia ich to, bo jeden z nich nie chce wierzyć w winę ojca, drugi mające niezbite dowody staje po stronie prawa.
Film kończy się turniejem karate, na którym obaj bracia stają naprzeciwko siebie.

Mogłem pomylić jakieś szczegóły, ponieważ film ten ogładałem naprawdę wiele lat temu.

Jak i również drugi film .... dziewczyna ginie (niepamietam w jaki sposób) chłopak jej jednak ożywia ją pod postacią robota i stara sie jej przypomnieć kim była,dopiero w koncówce filmu cos sobie przypomina...jest tam scena w której ta dzieczyna zabija jakąś kobiete piłką do koszykówki.....

Z góry dziękuję i pozdrawiam!