Wczoraj o 21:30 na tvn puścili " Jackie Chan: Pierwsze uderzenie" tyle tylko że ten fim trwał dokładnie 77 minut (bez rekalam, ale z napisami koncowymi) podczas gdy film ten w rzeczywistości trwa 110 minut. U*jebali ponad 30 minut!!! o co chodzi?? czy tak można . ja jestem zdania ze nie. film wiele stracił, głównie na fabule bo o ile pamietam to wszystkie sceny akcji zamieścili, ale mimo wszystko nie jestem zadowolony z tej decyzji. strach pomyśleć co dalej... a tak dobrze zapowiadala sie ich jesienna ramówka. trudno

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Leon_B_Fink

czy jesteś wstanie stwierdzić jakie sceny usuneli ?? bo jeśli nie to pewnie sie pomyliłeś w liczeniu :P

Leon_B_Fink

nie pomyliłem sie w liczeniu. zobacz w programie ile trwał film i odejmij wszystkie reklamy. film nagrywałem wiec wiem napewno. a to dowód że powinien trwać 110 min http://www.filmweb.pl/Film?id=32698. [www.filmweb.pl/Film?id= ...] pozdrawiam

Leon_B_Fink

standardowa procedura w polskiej TV:
swego czasu w telewizjach i to różnych puszczano kultowy film "Mistrz kierownicy uciieka" w wersji skróconej o jakieś 10 minut; oryginał w całości można było zobaczyć tylko na kanałach niemieckich

"Leon zawodowiec" - też można było w tv niemieckiej obejrzeć w poszerzonej wersji, wzbogaconej o kilka dobrych minut treningu Matyldy - ale tu nie jestem pewny, czy to przypadkiem nie wersja reżyserska albo co - w polskich wydaniach dvd się z tymi kawałkami nie spotkałem

Leon_B_Fink

zgadza sie obcinają filmy!! a wiem po filmie :Hamlet (z 1996r) nagrywałam go na Ale kino i miałam kasete 240min nie zmieścił się;] (nie miałam końca filmu około 5 min a reklam tam nie ma) natomiast na jedynce nagrał mi się nawet z obsadą;] (tzw literami). a jeszcze lepszy dowód "odcy" za kazdym razem jego czas twania się zmienia;]

LaraNotsil

No proszę, to już wiem kurna dlaczego parę filmów o tym samym tytule mam z różnym czasem trwania ów filmu. To ładne bajki:)

Leon_B_Fink

tez to zauwazylem! rozumiem ze czas antenowy jest cenny (w koncu dochody z reklam stanowia wiekszosc dochodow komercyjnych stacji) ale niech nie oszukuja widza. przeciez to i tak jak widac z reszta moze sie wydac

Owner_of_Kenwood

co ciekawe, nie tylko dochody z reklam mają na cięcie filmów wpływ
do dziś pozostaje dla mnie zagadką, po kiego grzyba w 87 albo 88 roku nasza tvpa wycięła cała kilkuminutową scenę z wspomnianego przeze mnie filmu "Mistrz kierownicy ucieka"
zachodzę w głowę co mogło nie spodobać się cenzurze

użytkownik usunięty
Leon_B_Fink

Pół biedy kiedy jakiś Jackie Chan, ale wydaje mi się, że z trzeciej części "Ojca Chrzestnego" wycieli sceny - np. retrospekcję z zabójstwem Fredo na łódce. Ale mogę się mylić, bo pierwszy raz widziałem ten film dawno temu; mogła to też być trochę inna wersja filmu.

Filmy w TV są zawsze krótsze,co wynika z przerabiania obrazu....gdzieś o tym czytalem ...no ale wtedy ubywa najwyżej 3 minutki a nie 30....Telewizja kłamie i kradnie filmy!:]

użytkownik usunięty