Dzisiaj o 12.10 na TVP2 miał leciec Człowiek z Dzikiego Zachodu z Garym Cooperem, jednak z powodu śmieci pana Kawalerowicza leciała pierwsza część filmu Faraon. Rozumiem że zmarł wielki reżyser i trzeba puścić jego największe dzieło bo jednak wypada ale nie w ten sposób. Można było nawet uprzedzić o tym wcześcniej ale nie dopiero 2 minuty przed emisją dowiaduje się o tym że go nie będzie i to nie pierwszy raz w TVP. W wakacje na jedynce miał być film Czy leci z nami pilot lecz kompletnie go nie było. Jednak nie miałem im tego za złe bo ten film leci często w TV jednak Człowiek z dzikiego zachodu nie jest znanym filmem i równie dobrze może być puszczany za 3-4 lata jeśli nie będzie w najbliższym czasie emisji tego filmu. Zresztą Faraon leci prawie co 6 miesięcy. Tvp mogło to załatwić inaczej!!!!!

Serdecznie Pozdrawiam

piter_sobiecki

Zgadzam sie z panem w 100% !!! tvP postąpiłą bardzo nie fair,czekałem na ten film od kilku dni,ale niestety ,jak to się teraz popularnie mówi LIFE IS BRUTAL !!! ;///
Dobrze że wieczorem puszczą Biały Kanion-klasyk który warto ogl.

użytkownik usunięty
piter_sobiecki

Pewnie wiecie że w sobotę (29.XII.07) wyemitowano na TVP1 film Vera Cruz
cóż kopia filmu była średnia i wciąż dziwię się że u nas nie trafił on na DVD bo w USA jest ale cóż to co w Ameryce naturalnie w tygodniu trafia na krążki 4,7 to u nas trzeba na to samo czekać kilka lat heh.
Co do "Człowieka z zachodu" też czekałem ale pora jego emisji wydała mnie się od razu jakaś dziwna , bo fabuła nie podchodzi mi pod popołudniowe kino ale TVP to TVP , niemniej szkoda że go nie wyemitowali a wiecie czy "Biały kanion" był normalnie w programie czy tym razem nadali 3 godzinny wywiad z panem Kawalerowiczem :/ ?
Tym samym skoro już piszę o westernach w TV to polecam "Mściciel z Laramie"
1 stycznia 2008 14:15 TV4.

Na szczescie puścili Biały Kanion

Justyna_0288

Tylko szkoda , że Mściciel z Laramie leci w tym samym czasie co Ben Hur....

Tak nagrałem Vera Cruz (świetny western) ale jakość jest beznadziejna. Z pewnością w USA jest za śmieszną cenę. Również nagrałem Biały Kanion ale nie obejrzałem. Niestety na TV4 lecą dobre filmy (Mściciel z Laramie czy Alvarez Kelly)jednak reklamy przerywają film co 20 minut.

Serdecznie Pozdrawiam

piter_sobiecki

do kitu 2 wspaniałe filmy w tym samym czasie... ;/
BIAŁY KANION=majstersztyk !!! ;)

piter_sobiecki

Zamiast puszczać takie klasyki jak Pociąg czy Matkę Joannę od Aniołów (bylo, wiem, o 2 w nocy...) to znów dali oklepanego juz Faraona i to też - dopiero się ocknęli, że mamy Kawalerowicza, ja ten się przewinął. Pewnie jak Wajda kopnie w kalendarz będzie to samo.

użytkownik usunięty
Dobry_2

Pewnie? Chyba na 100 procent...

Człowieku, jak Wajda kopnie w kalendarz, to będzie żałoba narodowa... prawie na skalę śmierci JP2. Oby nieprędko, bo na razie nie mam na bilet, żeby gdzieś w normalnym kraju przeczekać!