Tyle lat co siedzę na filmwebie, nie przytrafiło mi się, by nie było jakiegoś filmu czy serialu...na dodatek takiego, który miał właśnie premierę.
Kto tu dodaje nowości?
Chodzi o http://www.imdb.com/title/tt5651844/

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Dehzz

Chyba nie oglądasz seriali / filmów na bieżąco, bo to całkowicie normalne - bardzo często się zdarza, że serial zostaje dodany gdy już dobiegnie do końca, z powodu na długość kolejek.

Dehzz

Ciekawy serial, dzięki:D

WujekChu1ek

Co nie? fajnie sie zaczał :) Tez bym o nim nie wiedział gdyby nie ekipa z NaEkranie nadająca na fejsie, im dziękuj, ja to zrobilem :D

Dehzz

Nie wiem jak się zaczął,bo jeszcze go nie zacząłem:P Ale się przymierzam;)

Dehzz

pilot niezły, może wyjść z tego coś dobrego, o ile całość zostanie sensownie poprowadzona, na pewno będę oglądać :)

Herushingu

no, pomysł ciekawy, nie pierniczą się ze swoją misją, brak ograniczeń Emmeta Browna co do zakładów;) i jakichś dyrektyw przez które nie można mówić kim i skąd się jest. W końcu jakaś ekipa na luzie. Dorzucam do zestawu jesiennego wraz z Timeless, Westworld i Last man on Earth ;)

Dehzz

Last man wymiata:) TANDY:D

WujekChu1ek

Tandy na prezydenta, koniecznie z nowymi brwiami, albo lepiej jak był wygolony do połowy :D kampanie prezydencką powinien prowadzić jeżdżąc po miastach w B-2 :D
I kurde, że też nie puknął Melissy.. haha

Dehzz

Z tej Melissy to się bezwzględny morderca zrobił hehehehe:)

WujekChu1ek

haha bez kitu, dobre okopy zrobiła, japoniec fajnie tego słuchał, wgl on taki jeden normalny chyba

Dehzz

Nom, kucharka alkoholiczka, zimnokrwista zabójczyni pozbawiona empatii, mami synek z nadwagą, i dwóch schizofreników (Carol i Tandy), ta czarna jest jeszcze w miarę normalna:P

WujekChu1ek

daj spokoj, toć ona jest z Australii.
;))

Dehzz

Akurat Timeless uważam za słaby serial, dobry przykład zmarnowanego potencjału, i to już od pierwszego odcinka...

Herushingu

Wiesz co, od początku było widać, że nie jest to najwyższa półka produkcji, trochę drewniane aktorstwo momentami itd. - ale jak ktoś naprawde kocha podróze w czasie to może sie na nim dobrze bawić. Wrzucili pare ciekawych motywów i swojej mechaniki temporalnej, która w niektorych kwestiach jest calkiem oryginalna, także ja się tam dobrze bawię.
Fakt, mogliby z takiego Almanach zrobić serial ;) albo klasycznego Timecop z Van Dammem, tudzież z Deja Vu z Denzelem. A tu widzisz, trochę historii, trochę mindf*ckow , umiziana Abigail, ogląda się spoko.

Dehzz

Kwestia gustu, dla mnie nie ma tam nic ciekawego, a strona naukowa nie ma sensu, ale hej, kolejny przeciętny serial który zostanie anulowany....

Herushingu

eh oby nie bo nie ma niczego dobrego o podróżach w czasie.
Napisałeś "strona naukowa" ? :D Naukowo to ostatnio udowodnili, że podróże w czasie sa niemożliwe, więc nie ma sie czego doszukiwać :) Fajne są nawiązania do klasyki.

Dehzz

no tak, ale zakładamy, że w świecie wykreowanym na potrzeby serialu jest to możliwe...

Herushingu

no dokladnie, i na potrzeby serialu wymyślono pewne zasady, w ramach których na razie wszystko jest spójne, dość mocno to na forum serialu omówiliśmy, a w sumie nadal omawiamy z ludkami. Po zagłębieniu się poawia sie kilka ciekawych wątków. Sama idea, że żyjemy w linii czasu, która nie była jako pierwsza, lecz jest zdeformowana przez jakichś cwaniaków jest dość fascynująca. Tego nigdzie nie było, zawsze nasza historia była tą właściwą i pierwszą.

Dehzz

nie kupuje tego, ale zajrzę na forum, i poczytam, i może nawet coś napiszę :P Przestałem tam zaglądać od pierwszego odcinka, w temacie odnośnie którego już wylałem część moich żali...

Dehzz

Akurat ekipa z NaEkranie od dłuższego czasu nie potrafi rozdzielić dobrych produkcji od słabych. Strona zeszła na psy po tym jak przejął to Górecki i naczelnym został Śmiałkowski. Starzy redaktorzy kolejno się powykruszali (chyba już tylko jediadam został ze starej ekipy), przestano pisać rzeczowe artykuły zamiast tego publikują badziewne quizy, często jest siedmiodniowe "embargo" na recenzje odcinka itd itp. Do tego pełno gimbazy pozakładało konta i komentują jakie to komiksowe produkcje są wyśmienite. Aż żal tyłek ściska jak pomyślę że byłem na starym hataku już z 10 lat a teraz zrobili z witryny taki szmatławiec.
BTW
Takich przypadków jest mnustwo. Kiedy ogląda się na bierząco to okazuje się że masa produkcji nie została jeszcze dodana na FW albo czeka na weryfikację po 6 miesięcy.

gagarin77

cóż, masz racje, nie są to wysokie loty ale przynajmniej nadają coś non stop, dużo info wpada całkiem świeżo. Mam ustawione powiadomienia by wyskakiwały od razu i na 4-5 newsów z NE wypada 1 z FW więc cóż.
Tak czy siak widzisz, z Travelers się ogarneli lepiej.
Z resztą co tu porównywać. Jesteśmy w tak komfortowej sytuacji, że można czytać jednych i drugich.

Jest też druga strona medalu, kto nadaje więcej na fejsie ten częściej wrzuca jakieś wnerwiające click-baity...

gagarin77

+1 Ostatecznie przestałem tam zaglądać jakoś gdy zmienili szatę na tę nową, bo i tak już nie było tam za dużo wartościowych / interesujących dla mnie rzeczy...

Dehzz

http://www.filmweb.pl/serial/Travelers-2016-774221