użytkownik usunięty

Jaki jest Wasz ulubiony polski serial?

Mnie szczerze mówiąc ciężko sobie przypomnieć, a szczególnie te starsze, które już nie są emitowane, a były godne uwagi, ale z tych co pamiętam, to chyba "39 i pół", "Twarzą w twarz" swego czasu, "Miodowe lata", pewnie z czasem mi się przypomną kolejne, to dopiszę.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Z polskimi serialami mam pewne trudności, gdyż nie oglądam ich, ale zdarzyło mi się co nieco 'wychwycić', więc o to moja mała lista:
- 39 i pół
- Tancerze
- Usta usta - większość odcinków mi się podobałam, więc też go umieszczę na liście
- Brzydula - tutaj się nieźle uśmiałam przy nie których odcinkach :)
- Oficer
Tyle na razie przyszło mi do głowy :D

" 13 Posterunek "

Alternatywy 4,Zmiennicy,Janosik

falubas18

Dom
Na dobre i na zle

Szczerze mówiąc, jestem negatywnie nastawiony do polskich seriali, jednak było parę które trzymało poziom,np.: "Świat według kiepskich" "13 posterunek" oglądałem również przez jakiś czas "39 i pół" i o ile pierwszy sezon był w miarę fajny, to reszta była kompletną klapą
Fajnie wyszła również polska wersja "Niani"

Było parę dobrych seriali, ale większość to zamierzchłe czasy:
- Stawka Większa niż życie
- Alternatywy 4
- Zmiennicy
- 07 Zgłoś się (świetny serial kryminalny, naprawdę na wysokim poziomie)
z nowszych
- Miodowe Lata (ale wczesne, od kiedy Żakowa zaczęła tam grać to była już słabizna)
- Świat wg Kiepskich (też wczesne, jak był Waldek itp, jak poboczne postacie grał Czajka itd)
- 13 Posterunek

reszta polskich seriali to zwykle szmiry i gnioty, np o ile Niania na początku jako tako wyglądała to później zrobiła się z tego taka szmira że aż bolało, wszelkie seriale kryminalne po za "Borewiczem" to niskich lotów tandeta bez porządnego głównego bohatera i przemyślanej fabuły odcinków, można by tak wymieniać ale fakt jest taki ze już dawno się dobrych seriali u nas nie kręci.

użytkownik usunięty

Super był 13 Posterunek,Lokatorzy,Świat według kiepskich<najlepsze są odcinki pierwsze bo występuje babka i walduś ;D>

Lokatorzy?? chyba nie mówisz poważnie przecież to było marne jak paczka drożdży. Już lepszy był "Pokój 107" chociaż tez szału żadnego nie robił.

Zuy_pan_muzgodestroktor

Współczesne polskie seriale są do bani. W moim rankingu wygrywają takie seriale jak "Lalka", "Czarne chmury", "Jan Serce", "Czterdziestolatek" oraz "Alternatywy 4". Znalazłabym jeszcze kilka innych ale te, moim zdaniem są najlepsze.

Ogólnie to nie przepadam za polskimi serialami. Wszystkie są robione na jedno kopyto. Albo na wzór Mody na sukces, albo głupie komedie. Ale jeśli mam już wybrać ten ulubiony, to będzie to Ranczo. Bardzo przyjemny serial komediowy. Pierwsze odcinki Świata według Kiepskich były świetne, ale potem zaczęli wymyślać kompletne, w ogóle niezabawne głupoty i zepsuli go. ;/

użytkownik usunięty

Miodowe lata
Rodzina zastępcza
M jak miłość
I kto tu rządzi
Mamuśki
Ranczo
Licencja na wychowanie
Lokatorzy

Jakieś pojedyncze odcinki "Tancerzy", "Bulionerów", "Codziennej 2 m 3" też są spoko.

nie...

13 posterunek ( tylko pierwsza seria ) była super, stare odcinki świata wg kiepskich, z nowszych to mamuśki, stare odcinki pierwszej miłości, niektóre odcinki nianii, nie wiem, co tam jeszcze było

Nikt nie wymienił "Ekstradycji"? No to będę pierwsza:] Poza tym "Alternatywy 4", "Dom" i "Kolumbowie", choć co prawda to mini-serial, ale chyba najlepszy jaki oglądałam.

Miodowe lata
Usta Usta
KSD
Naznaczony

Noce i dnie - świetna ekranizacja.