Jest temat z polskim, to kolej na zagraniczny.
Jaki jest Wasz ulubiony?
Dla mnie na tę chwilę to chyba "Skazany na śmierć", a z dzieciństwa to "Gęsia skórka" i "Czy boisz się ciemności".
Swoją drogą od razu zapytam, bo trochę wolnego czasu na wakacje jest, jaki serial polecicie? Coś z horroru, thrilleru, a może jakiś przygodowy, sensacyjny?
Byle wciągał i nie był jakimś tasiemcem na 100 odcinków.
Z góry dzięki.
z takich lajtowych seriali to polecam:
komediowe:
1.friends (przyjaciele)
2.entourage (ekipa)
3. How i met your mother (jak poznałem Waszą matkę)
4. Two and a half (dwóch i pół)
5. Californiaction (w sumie 1 sezon dobry reszta sredniawka)
reszta:
Oz (Jak Ci sie podobał pb to to też powinno)
z polskich:
pitbull
ofiecer
Tutaj to mogłabym się rozpisać, bo jest ich sporo :) [ to by było na tyle, na ten moment :) ]
- Supernatural [ najlepszy serial, jak dla mnie], Fringe, Dark Angel, Heroes, Zaklinacz Dusz, The Gates,
- Kości, Wzór, serie CSI, Detoks, Dr House, Wyspa Harpera, Rodzina Soprano, Dowody Zbrodni, Układy, Det. Monk,
- Gotowe na wszystko
- Friends, How i met your mother , On ona i dzieciaki,
Ze 'staroci' :
- Roswell, Czynnik PSI,
przyjaciele - czy jest ktoś kto z przyjemnością nie wraca do tego serialu?
ally mcbeal - robert downey jr w prawie całym sezonie?! zdecydowanie idzie to na plus oraz oczywiście cały serial ma fajny klimat.
czysta krew - dreszczyk emocji, wartka akcja plus przystojni faceci.
moja rodzinka - angielski humor, świetna rozrywka!
scrubs - niezwykła komedia, a niezwykła dlatego, że mimo śmiesznych wątków w serialu pojawiają się wątki dramatyczne, problemy z którymi boryka się wiele ludzi.
jest jeszcze wiele innych seriali, które lubię, ale do obejrzenia raz, bo nie każdy sezon/odcinek trzyma poziom i można się łatwo znudzić, a seriale wymienione powyżej to moje klasyki.
Zagraniczne:
Komediowe:
-Świat według bandych,
-Zasady gry,
-Przyjaciele.
Inne:
-Er,
-Chirurdzy,
-Dr.House,
-Csi (NY,MI,LV),
-Kości,
-Wzór,
-Orły z Bostonu,
-Boston Public,
Polskie:
Komediowe:
-Rodzina zastępcza,
-Świat według Kiepskich,
-Miodowe lata,
-Daleko od noszy,
-13 posterunek,
-Wiktor,
-Bulionerzy.
Inne:
-Fala zbrodni,
-Tajemnica twierdzy szyfrów,
-Malanowski xD
To tyle kture czasami ogladam... :)
Świat wg Bundych to niewątpliwie najlepszy serial komediowy bez dwóch zdań. Widok Ala na kanapie musi rozśmieszyć. Również polecam.
Wszystkim polecam serial Breaking Bad i równie rewelacyjny serial The Wire fabuły tych seriali wciągają masakrycznie!!!
Dużo jest dobrych. Moje ulubione to Gossip Girl, Desperate Housewives, House MD, Grey's Anatomy i The L Word.
Robin z Sherwood - wręcz kultowy serial mojego dzieciństwa. Szczególnie dwie pierwsze serie, w których wystąpił Michael Praed (najlepszy Robin Hood w historii). Świetny klimat, podparty znakomitą muzyką - warto do niego wrócić.
Jak dla mnie:
True Blood, Cougr Town, Greys Anatomy, Sex and The City, The Vampire Diaries, One Tree Hill, Gossip Girl
A na wakacje polecam serial "Dirt" z Courteney Cox.
"90210", "Sabrina, nastoletnia czarownica", "Jesteś moim życiem", "Na wysokiej fali" i "Słodkie zmartwienia".
Jeśli interesują Cię seriale o wampirach to polecam "The Vampire diaries" a polska nazwa to "Pamiętniki wampirów"
Jak na razie to zakończył się pierwszy sezon a drugi będzie można oglądać na jesieni.
Jeśli chodzi o to skąd pobrać to wszystkie odcinki z lektorem polskim są na aresie:) a i jeszcze jedno:naprawdę warto obejrzeć ten serial bo z odcinka na odcinek jest coraz ciekawiej i wciąga jak nie wiem:):):)
Miłego oglądania:**
Pozdrawiam:)
Do Thomass
polecam gorąco serial "Dexter" szczególnie pierwszy sezon (jest po prostu świetny). Serial jest mieszanką thrillera, sensacji, akcji, ma też bardzo fajne momenty familijne, są też sceny zabawne, komediowe (najlepszy jest Masuka). Według mnie najlepsze w tym serialu jest to, że jest bardzo nieprzewidywalny i z bardzo fajnym pomysłem oraz rozmachem nakręcony.
plusy :
-fabuła
-główny bohater (uwielbiam go za to, że jest w tym serialu takim profesjonalistą i przy tym potrafi też być normalnym, przyjaznym człowiekiem, w tym jak jak wykonuje swoją robotę- chociaż nie zawsze to wychodzi :P, ten profesjonalizm jest ukazany w niewielu (przynajmniej dla mnie) scenach, ogólnie świetną rolę odgrywa grając tytułowego "Dextera" Michael C. Hall
- wielowątkowość
- niespodziewane zwroty akcji
- krew (można się wiele o niej dowiedzieć :D)
- rosnące z odcinka na odcinek napięcie
- 1 sezon
- 2 sezon
- 3 sezon
- 4 sezon
wady:
pierwszy odcinek piątego sezonu dopiero we wrześniu !
ps. jeśli chodzi o komedię to oczywiście przyjaciele, chyba, że lubisz seriale animowane to oczywiście SIMPSONOWIE :D
Are You Afraid of the Dark? (czy boisz sie ciemności?)
Supernatural (nie z tego świata)
Two and half (dwóch i pół)
Charmed (czarodziejki)