użytkownik usunięty

Stało się coś czego się nie spodziewałem. Otóż jeden z nielicznych kanałów telewizyjnych proponujący w miarę przystępną dla mnie muzykę, a przede wszystkim bardzo ciekawe programy dokumentalne o tematyce muzycznej został sprowadzony na dno (chyba że się pojawiają co jakiś czas ale ja nie zauważyłem). Mowa tu o VH1, który obecnie równie dobrze może nosić miano Comedy Central. Czyż kierownikom tej stacji doszczętnie odbiło?! Zmierzając tą samą fatalną ścieżką co MTV skrócili nadawanie teledysków do minimum zastępując je serialami, do samych seriali nic nie mam ale do cholery od ich emitowania jest pieprzone CC! Ale to, że zrezygnowali niemal całkowicie z programów typu Behind The Music, Listy typu The Greatest i inne dokumentalne to już totalna głupota i bezczelność. Szkoda bo kiedy polskie VH1 pojawiło się myślałem, że dotrzyma kroku choćby brytyjskiemu odpowiednikowi a tu szkoda... Zapowiadała się taka dobra telewizja.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Dokładnie, gdyby jeszcze to comedy leciało o innej porze... A tu już od 18 jakieś głupie seriale... Oj brakuje mi tych list ze starymi kawałkami :(

toastychocolate

No właśnie. Zwłaszcza, że seriale z Comedy Central family są słabe. A VH1 było fajnym kanałem i nie powinni dokonywać takich zmian.

Miejmy nadzieję, że nie potrwa to długo. MTV Networks dostało już koncesję na odrębny kanał Comedy Central Family, oby niebawem go uruchomili, i Vh1 powróciło do poprzedniego wcielenia ;)

użytkownik usunięty

Na amerykańskim albo brytyjskim oddziale VH1 emitowane już były zestawienia "100 Najlepszych Hard Rockowych piosenek" oraz "100 Najlepszych Hip Hopowych piosenek" i spora ilość nowych odcinków "Behind The Music" a w Polsce pokazali tylko małą część z tych wszystkich programów. Pamiętam, że jak dotąd na polskim VH1 program BTM ukazał się z G. Michaelem, Backstreet Boys, Red Hot Chili Peppers, Guns N Roses i chyba tyle. Mogli by jeszcze tyle pokazać ciekawych programów no ale cóż...

użytkownik usunięty

Niestety też kanały muzyczne bardzo się komercjalizują. Puszczają w kółko te same zestawy piosenek, pop, dansówa, hh itd.

użytkownik usunięty

A ja przerzyłam szok lata temu jak zmienili stację Viva Zwei na jakieś gówno. To był jedyny kanał muzyczny który oglądałam, wcześniej też było Atomic Tv, ale w roku 1997 (chyba) nie wiem czemu, usuneli się. Vive Zwei naprawdę uwielbiałam.

Może nie uwielbiałam, ale na Vivie Zwei naprawdę leciały dobre piosenki. Ja już jej nie mam od dobrych kilku lat :(.

użytkownik usunięty
Katja1

Viva Zwei mówisz... Nie pamiętam już co na niej leciało.

Sporo rocka, ogólnie pojętej alternatywy, było trochę darkowych klimatów. Na pewno oprócz typowej sieczki było dużo dobrej muzyki.

użytkownik usunięty
Katja1

Aha faktycznie. Starą Vivę i MTV Europe tak do 1997 roku wspominam z łezką w oku kiedy na okrągło leciało eurodance ;)

Możesz sobie żartować, ale ja naprawdę sporo dobrych rockowych kawałków tam wysłuchałam.

Widzę że nikt tego nie pisał:
W październiku VH1 zniknie na dobre i zostanie zastąpione Comedy Central Family. Niestety.

lebita

Nie będę płakać :).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
lebita

No jak zwykle, dobrze zapowiadający się bastion kanału muzycznego z dobrą muzyką przepadł na dobre.

VH1 będzie teraz pasmem na kanale Comedy Central Family (do końca 2010 roku), później CCF będzie 24h kanałem z serialami i filmami.
Prawdopodobnie przekaz VH1 Polska zostanie zastąpiony przez VH1 Classic.