Szczerze mówiąc przeraża mnie gra aktorów z tych seriali...jak słucham jakiś ludzi,którzy mówią swój tekst jakby czytali to aż mnie normalnie coś strzela...czasem można się pośmiać to fakt ale na dłuższą metę to strasznie denerwujące...nie wiem skąd wytrzasneli tych aktorów...
Co sądzice na ten temat?
:P

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
CiasteczkOwy_Potwor

Mnie też denerwują, ogólnie tandetne seriale więc dam Ci skromną radę. Nie oglądaj...i problem z głowy, nic Cię wtedy nie będzie irytowało w "W11, Detektywi itp gów#o ...":)

Z drugiej strony patrząc tam o to chodzi, pretensjami nie obarczaj więc "aktorów" (bo równie dobrze to mógłbym być ja, lub Ty). Sprawa pierwszorzędna to konwencja, pomysł i jego "ramy", w której te serie są utrzymane...to ma być nieprofesjonalne, tak jak życie i całe to bagno wokół nas.

astronauta

Już nie oglądam...zmuszona byłam jakiś czas temu wiec oglądałam to i inne gów#a...rzuciło mi się to w oczy i zastanawiałam się jak Wy forumowicze patrzycie na tą sprawę czy też Was to denerwuje:)
A pretensjami nie obarczam TYLKO aktorów bo całe te filmy są beznadziejne,sprawy raczej nie z życia (nie zawsze)
A czy ja wiem czy to miało byc nieprofesjonalne?
ehh...

CiasteczkOwy_Potwor

Chociaż masz trochę racji w tym co mówisz...przekonałeś mnie:)
ale i tak ciekawa jestem co na to inni;)

CiasteczkOwy_Potwor

tak ja też myśle że na tym polega konwencja-to ma być shit! Kiedy do grania bierze sie amatorów którzy ledwo dukają swoje dialogi to to jest takie "prawdziwe" takie "ralistyczne" A to w końcu serial "paradokumentalny". Z podobnych powodów kręci się tam kamerą z ręki obraz się trzęsie, pokazywane są ujęcia z ukrytych kamer itd. Widzowie mają czuć że to się dzieje naprawde.
Ale to co mnie naprawde rozwala i śmieszy to "Sędzia Anna Maria Wesołowska"-tak potfornie głupie, przewidywalne i dennne że aż fascynujące. Oglądam to z wypiekami na twarzy bo tak bezdennej eskalacji tandety nie widziałem chyba od czasów Big Brothera!
A na przyszłość proponuje umieścic podobny temat w dziale Telewizja i Seriale;)

Eddy

Przecież temat jest w dziale telewizja i seriale...hmm...???

CiasteczkOwy_Potwor

o stary wybacz ja tak skacze po tematach i mi sie popieprzyło.
Sorry;)

Eddy

Nie pierwszy raz Ci się popieprzyło Misiaczku .

Eddy

"o stary" :):):) heheh...nie jestem taka stara :D
Pozdrawiam i nieszkodzi,że sie popieprzylo-zdarza się :)

CiasteczkOwy_Potwor

a ja tam lubię "detektywów" :P jakoś tak wciągnął mnie ten serial...a to wszystko przez brak ciekawszych propozycji programowych po godzinie 18...kiedy to mam czas na oglądanie TV ;] to fakt...przeszkadza mi gra tamtejszych aktorów...a szczególnie niejakiej Marzenki F...ale ogólnie to może być :P

CiasteczkOwy_Potwor

Pozwolę sobie niezgodzić się z szanownym Autorem tematu. Otóż uważam, iż ów serial jest zrealizowany na poziomie iście profesjonalnym (wszak odtwarzający role policjantów, w istocie są nimi, nieprawdaż?).

CiasteczkOwy_Potwor

oni dlatego tak graja beznadziejnie, bo to nie sa aktorzy tylko prawdziwi policjanci

Linka

gdyby faktycznie byli prawdziwymi krawęznikami to nie rozwiązaliby nawet jednej sprawy. Mogliby co najwyżej wypisywać mandaty, opieprzac bawiącą się młodzież albo nawalać z ostrej amunicji do niewinnych ludzi "przez pomyłke". Ewentualnie brać w łape i ładować wóde. A gdyby zobaczyli prawdziwego bandyte, albo (o zgrozo) kilku to schowaliby się w suce i przeczekali aż sobie pójdzie. Przed tłumem tez zawsze spieprzają no chyba że idą w kupie, z pałami i w kombinezonach. Ogromny procent z nich to pomilicyjne odzyski. Żeby zostać polskim policjantem nie trzeba mieć żadnej specjalistycznej wiedzy, sprawności fizycznej ani wykształecenia. O inteligencji już nie wspomne. Byle burak od pługa może założyć mundur. I jak tu się dziwić że takie jełopy nie umieją odróżnić np gumowej amunicji od ostrej? Albo auta gangsterów od samochodu dwójki nastolatków?
W Polsce jest naprawde niewielu "dobrych gliniarzy"...

CiasteczkOwy_Potwor

ja z tobą sie nie zgodze lubie ten srial...i mnie wogule nie
denerwuje...jak to nie sa znani aktorzy to nie znaczy ze sa zstuczni i
nie dobrze graja...wten sposób pokazują nam,że policja nam pomoże...a
jak cie takie seriale przerażają to ich poprostu nie oglądaj...znam dużo
ludzi z którymi rozmawiam i mówią,że to jest super odcinki....jest dużo
akcji i zawsze coś sie dzieje....tak sądze o tym serialu...