Witam, poszukuję serialu na miejsce niedawno zakończonego Detektywa Monka oraz niedługo kończącego się Alf'a.
Przejrzałem pozycje w top100 i wybrałem parę, lecz wybrać mogę tylko 2 (na miejsca kończących się, pozatym nie chcę oglądać 500 rzeczy naraz). Obecnie oglądam też Fringe, CSI Miami, Simpsonów. W przeszłości oglądałem Prison Break i Futuramę.
Główne wymagania (i właściwie jedyne) to humor (obojętnie jaki, czarny mile widziany ;), byle dobry) oraz aby sprawy miłosne pozostawały w tle. Prosiłbym o wypowiedzenie się w tych 2 kwestiach odnośnie poniższych pozycji:
Rodzina Soprano
Hoży Doktorzy / [scrubs] (może myślę stereotypowo ale jestem sceptyczny co do amerykańskiego serialu lecącego na ComedyCentral, obawiam się że będzie się kręcił wokół tego kto z kim, gdzie i jak)
Chuck
Ekipa / Entour
Za pomoc z góry dziękuję.
PS. Prosiłbym raczej o opinie nt powyższych niż sugestie.
1. Chuck jest super, dobrze sie ogląda i w każdym odcinku jest coś innego, a do tego przewija sie wątek miłosny chucka i sary. Humoru dostarcza też ekipa z buy more i ich niecodzienne pomysły.
Pierwsze sezony Horych Doktorów są świetne, potem już niestety tragedia... Ale polecam - zdecydowanie lepszy od pozostałych propozycji.
Od siebie dodam Californication - praktycznie nie spotkałem się ze zła oceną tego serialu, czarny humor na najwyższym poziomie.
I jeszcze Hotel Zacisze, trochę gorszy od tych wyżej, ale jeśli lubisz Monty Pythonowski styl na pewno Ci siespodoba.