Czy kiedykolwiek wytrwaliście do tego momentu przed telewizorem, by natknąć się na zakończenie nadawania jakieś stacji. Jeżeli tak to co się wtedy dzieje? Gaśnie obraz? Może jakiś napis typu "Dobranoc" :D ?
Ciekawy jestem!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
kAMSON

obraz kontrolny(mnóstwo kolorów)albo zegarek taki jak przed teleexpresem.

lub program stacji naobecny dzień

za krótki

kAMSON

I to tyle? Kurde myślałem, że jakoś huczniej wieńczą dzień :D

użytkownik usunięty
kAMSON

a co mieliby petardy puszczać?

kAMSON

A na Discovery pojawia się po lewej nasza ukochana planeta Ziemia i duży napis "Discovery". :P

kAMSON

Czasami nawet gaśnie obraz, pojawiają się kolory zaczyna piszczeć i po chwili wszystko znika.

kalewra

Cartoon Network ma dośc spektakularny koniec - albo przynajmniej miało, nie wiem jak teraz. Nie pamiętam już co tam się dzieje, ale wiem, ze finał jest taki, że mały dynamit wybucha.. i jest koniec i włacza się TCM :D

użytkownik usunięty
eat

CN leci teraz 24/h więc "końca nie widać"... a najlepszy koniec ma kanal zig zag ... taki karykaturalny ptak siada na logo stacji i zasypia ... i tak śpi i chrapie... i ślina mu raz leci a raz nie... jużnawet rozgryzłem schemat... raz mu nie leci, potem leci, potem nie leci,, potem leci, potem nie leci, nie leci, leci, nie leci... i do tego taka hipnotyczna muza... odgłosy nocy i lekkiego chrapu... piękne. polecam.

użytkownik usunięty
kAMSON

http://images.google.pl/images?q=obraz+kontrolny&ie=UTF-8&oe=utf-8&rls=org.mozil la:pl:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi
lol
Na Disney Channel jest taka główka myszki i pisze: początek programu o 6:00, a na Jetix śpi rybka :))

Najwcześniej to kończy MiniMini bo już gdzieś po 20/21h i przez cały czas jakaś mała rybka śpi na kropli wodzie która rusza się w dół i nadół nonstop.

użytkownik usunięty
kalewra

Jest taka miejska legenda, która mówi, że kiedy rybka się zbudzi, nastąpi koniec znanego nam świata.

użytkownik usunięty

Ale wtedy uratuje nas śpiący dotąd rycerz co ma krzyż w ustach i chrapie na pewnej polskiej górze...

kAMSON

Na tele5 po zakończeniu programu jest "rybia nocka" - czyli obraz pokazuje akwarium po którym niemrawo pływają se rybki, a w tle leci cichutka muzyczka, która dla mnie jest iście psychodeliczna. Uwielbiam to oglądać!

kAMSON

Na na Poloni..... ni ma końca:)

Pzdr.
BiF:>

Tomoos

Szumi obraz, pojawia się studia.. a dalszy ciąg sobie sami dopowiedzcie :P
Ja nie chcę doczekać końca nadawania ^^ (ale kolega napisał na kartce zanim wykrzywiło mu twarz).

cya

Kwic

Jak się kończy transmisja z telewizji Trwam to pojawia się pewien kleryk wychodzący ze studni, po czym dzwoni ojciec dyrektor, a oglądający po siedmiu dniach "kitę odwala".

użytkownik usunięty

W białoruskiej telewizji koniec programu zawsze wieńczony jest ich hymnem i powiewająca w tle flagą - oczywiście tą czerwono-zieloną.
Ot, taka ciekawostka.

kAMSON

No kurcze, ciekawe! Muszę koniecznie kiedyś sam sprawdzić jak to wygląda, bo wasze opinie mnie zainteresowały :P

użytkownik usunięty
kAMSON

Kiedyś za komuny jak byłem mały to na TVP było coś takiego.

http://img102.imageshack.us/img102/3549/030607oe5.jpg
Na dodatek w tle był taki wysoki dźwięk, którego się nie dało słuchać, bo uszy bolały.

Czasem też się zdarzały takie pionowe pasy w kilkunastu kolorach z niemniej przyjemnym dla uszu dźwiękiem.

Czasem też zdarzała się też taka tarcza zegarowa pokazująca godzinę na granatowym (czasem też bywało czarne) tle.

Teraz to nie wiem, czy TVP nadal używa tego obrazka.

Swoją drogą ciekawy temat.

użytkownik usunięty

Inne telewizje zaś (prywatne) przeważnie działają 24 h/dobę.

Często puszczają powtórki oklepanych programów rozrywkowych (kiedyś np TVN puszczała "Maraton Uśmiechu"). Czasem też się zdarzają te gry interaktywne dla właścicieli telefonów (laska stoi jak głupia z pieniędzmi w łapie i się głupkowato uśmiecha), zadzwoń a wygrasz 1000 złotych, itd... Inne telewizje zaś puszczają reklamy typu TV Market, TV SHOP, itp... Widywałem też obrazy z pływającymi rybkami w akwarium, oraz z płonącym ogniem w kominku.

Nic ciekawego... Lepiej iść spać.

Ten ogień w kominku to zdaję się kiedyś na RTL 7 był, a rybki to na BabyTV pływają w nocy :)