od tygodnia sie nad tym glowie :) byl taki serial dla dzieci/mlodziezy,chyba angielski o dzieciakach, ktore przyjechaly na wakacje lub mieszkaly w takim domu starym i niedaleko tego domu byla taka jakby piaszczysta polana. na tej polanie byl taki lej piachu z ktorego wygrzebywal sie taki stworek piaskowego koloru i spelnial zyczenia tych dzieci. stwor byl dosc paskudny i zwykle idac go bylo tylko do polowy,jak wytawal z tego leja.
serial lecial jakies 10 lat temu w telewizji publicznej podczas blokow seriali dla mlodych ludzi emitowanych w czasie ferii lub wakacji.
HELP! :) bardzo prosze o pomoc w ustaleniu tytulu! i jakby ktos jeszcze foty znalazl:) chociaz nie,jak juz zidentyfikuje nazwe serialu to sama znajde pewnie...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
toxica69

Nie jestem pewien, ale zdaje mi się że to był: "Piaskowy Dziadek - Sandmann".

toxica69

mi chodzi po głowie od dłuższego czasu coś podobnego, tylko, że te dzieciaki schodziły pod ziemię przez jakąś różową galaretę i tam był chyba też jakis dziadek, który miał oko z tyłu głowy..to to?

Statler_i_Waldorf

To prawdopodobnie jest to:
http://www.filmweb.pl/Pi%c4%99cioro+dzieci+i+co%c5%9b+1991+o+filmie,Film,id=1038 90
Co prawda nigdy nie widziałam tego serialu, ale czytałam książkę :)