Dlaczego dobre filmy puszczane są w telewizji dopiero po 22.00. W normalnych porach na ekranach telewizorów królują seriale, telenowele, showy i teleturnirje. A ja mam trochę wolnego czasu od nauki, i chciałbym coś obejrzeć? Nici z tego. Dobry film jest, np. na 1TV i 2TV*. Ale jest tak późno, że oglądanie go nie sprawia żadnej przyjemnośći. Idę więc spać. W najlepszym razie czekam, lub po prostu nagrywam, ale ile filmów można nagrywać? Pytam dlaczego tak jest? Możę zbierzmy podpisy pod petycją o pokazywanie dobrego kina, przynajmniej dwa razy w tygodniu, ok. godziny 20. Może to pomożę. . . . .
-------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------
*chociaż ostatnio na dwójce są same biesiady, a na jedynce nic. Coraz mniej dobrego kina.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Ponk

przyroda

Ponk

Widzisz. W lato o 20 jest widno, a kto lubi oglądać filmy jak jest widno?!?
Pzdr.

Tomoos

ja nie, lubie ogladac filmy po 22:33, a horrory od 00:33

syn_sama

bo normalka ludzie pracuja do 20:00 przewaznie:p
wracaja i o 22 czeka dobry film;]

Ponk

Tego nawet Pan Bóg nie wie.

Allach zresztą też.

użytkownik usunięty
Beznickowy

To spisek peciwko wszystkim, którzy pracują w godzinach porannych, żeby nigdy nie zdążyli wstać do roboty.

Ja lubie oglądać filmy nocą :P a 22 to nie póżna pora

Ja lubie oglądać filmy nocą :P a 22 to nie póżna pora

Ponk

...gdyby dobre filmy puszczali koło 20 to nigdy bym ich nie oglądał... a tak, im później tym lepiej...

Ponk

"[...]W najlepszym razie czekam, lub po prostu nagrywam, ale ile filmów można nagrywać? [...]"

Z moich doświadczeń wynika, że kaseta VCR z średniej półki zapewnia znośna jakość przez około 30-50 nagrań. DVD pewnie jeszcze więcej. Nagrywanie filmów umożliwia czerpanie dzikiej satysfakcji z uzycia przycisku Fast Foward (FFWD, >>), gdyż zwalnia nas to z ogladania reklam w przerwach.

"[...] Pytam dlaczego tak jest? [...]"

Czy kolega urodził się wczoraj? Jeśli nie to terminy takie jak: oglądalność, wychodzenie naprzeciw masowemu odbiorcy, rentowność, atrakcyjność dla reklamodawcy, prime time, powinny trochę rozjaśnić tę niebywałą tajemnicę.

użytkownik usunięty
Ponk

Już odpowiadam na pytanie Stwórcy(;) tematu. Między 20 a 21 przypada największa oglądalność. W odbiornik gapi się zarówno kilka milionów inteligentnych ludzi, którzy chcą bardzo dobrych pozycji, skłaniających do refleksji itp. a także następne kilka milionów (przepraszam za wyrażenie : ,,tumanów") którzy nie widzą w filmie nic poza akcją i strzelaniną. Gdyby o tej porze chodziły lepsze produkcje to te drugie kilka milionów najzwyczajniej w świecie przemęczyloby po 10 minutach swoje szare komórki i wyłączyłoby film. Natomiast zakochani w kinie te puste sensacje czy strzelaniny wchłaniają. W związku z tym łatwo wysnuć, że o 20 często idzie taki szajs, gdyż paradoksalnie przysparza on stacjom widzów. A my fani kina cierpimy najbardziej i musimy czekać do 23.00 na Człowieka z blizną czy do 01.00 na Kino Paradiso. Takie życie... Prakot pozdrawia:)