Jak nazywał się serial animowany do nauki angielskiego, gdzie głównym bohaterem był kosmita co zjadał zegarki? Leciało na początku lat 90.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Rezun

http://www.filmweb.pl/f476238/Que+viene+Muzzy,1987

Jak szybciutko :) Dzięki. Szkoda że już nie puszczają :D

użytkownik usunięty
Rezun

Drobiazg.

Tylko dlaczego pisze że to Hiszpanie zrobili i tytuł jest po hiszpańsku? FW daje radę :)

użytkownik usunięty
Rezun

Wyświetlali pod innym tytułem. Co do produkcji to nie mam pewności - wydawało mi się, ze amerykańska lub angielska. Ale to na bank ten program :)

użytkownik usunięty

Kraj pomylony: http://www.imdb.com/title/tt0461103/
Wyprodukowano w Anglii.

Próbowałem to zmienić wszelikim możliwymi spsobami ale za każdym razem byłem odsyłany do wszechwiedzacego imdb ;/ a za ostatnim razem skwitowano mnie tym, że to i tak jest program edukacyjny i zostanie skasowany... Nie mniej Muzzy rządzi
Pzdr.

VisitorQ

Jednak udało się zmienić. Na początek dobre i to.

Rezun

Mnie odsyłali z kwitkiem pomimo toczonych słownych bitew... widać masz większą siłę preswazji.
Pzdr.

VisitorQ

To wszystko zależy na kogo trafisz. Niektórzy na siłę próbują pokazać że wiedzą lepiej. Ja z tymi kontrybucjami nie miałem żadnego problemu, więc kompletnie nie wiem o co się można było dopieprzyć.

Moja siła perswazji jest bardzo malutka. Właściwie żadna.

Rezun

No ja miałem problema - nawet podanie oficjalnej strony serialu nie pomogło bo imdb wie lepiej ;) także po którymś razie dałem sobie spokój w myśl stwierdzenia, że z upartym nie wygrasz...
To jak nie siła perswazji to pewnie masz jakieś plecy... przyznaj się kto jest Twoim ojcem chrzestnym?

VisitorQ

Plecy mam, ale bardzo malutkie :)

Mnie też uwalili oficjalną stronę :D (może nie taką oficjalną, ale związaną).

Rezun

Takie buty ;)

Utkwiło mi w pamięci że to było BBC i miałem rację. O w mordę, teraz uczą nawet mandaryńskiego http://www.early-advantage.com/

użytkownik usunięty
Rezun

Nieźle :) Może kiedyś dojdą do polskiego.

Tylko czym by się żywił w Polsce?

użytkownik usunięty
Rezun

Lubił zegarki - tak jak armia radziecka. Znaczy Słowianin. Wódeczką nie pogardzi.

:)

Rezun

A czy on aby nie zjadał parkometrów?

Sozewski

Zjadał, na samym początku. Tempo akcji było zbliżone do "Mody na sukces" ale mnie to nie przeszkadzało :)

użytkownik usunięty
Sozewski

To również :) Ale zegarki stanowiły chyba podstawę menu...

Rezun

A pamiętacie może jak to się skończyło? A może to nie ma końca?

użytkownik usunięty
Rezun

Chyba odleciał na swoją planetę. Ale jeśli chodzi o historyjkę to wlokło się nieziemsko.

Nieziemsko bo on z Ziemi nie był... ;)

Rezun

Ja w ogóle fabuły nie pamiętam. Tylko, że był tam taki zielony z dużym nosem co knuł cały czas...

Sozewski

Tam wszyscy mieli podejrzane nosy ;) Ten zły to był chyba minister resortu siłowego, który chciał się wżenić w rodzinę królewską, a tu mu laskę sprzątnął sprzed nosa jakiś koleś do pomocy z kosmitą.

Rezun

Szacunek dla pamięci Rezun ;)
Ja to mgliście pamiętam same postacie (znaczy wygląd ich) ale fabuły ni w ząb...

Sozewski

Tuba rządzi
http://www.youtube.com/watch?v=Bs6LUyiojr0

użytkownik usunięty
Rezun

Jasny gwint, to tam był "Covacs"??

użytkownik usunięty

AAAA, to tam!!! Przez długie lata, nie moglem sobie przypomnieć tego serialu!! Stokrotne dzięki Rezum, żeś ten temat założył!

Faktycznie zegarki ;)
A wracając do nosów to Corvaxa nikt jednak nie przebije...

użytkownik usunięty
Rezun

o mój boże, jak mogłam o tym zapomniec!! oglądałam to przecież maniakalnie:) Rezun i Tuco, naprawdę macie pamięc nieziemską, juz się niejedno wspomnienie dzięki wam odzyskało:D

Drobiazg :)

użytkownik usunięty

Zawsze służę pomocą ;)

Ech, stare czasy... mam nawet jeszcze książki i kasety magnetofonowe z Muzzym do nauki "lengłydża". Pamiętam, że w TVP leciała wersja esperanto. To był hardkor ("Mi esta Muzzy!")

Panoptikon

omg! big Muzzy - jak miło znowu się poczuć dzieckiem :)
pamiętam, że swojego plastikowego osiołka przemalowałam flamastrem na zielono przez tą bajkę :)