moglibyście polecić jakiś dobry film w którym ścierają się ze sobą 2 genialne mózgi albo jeden... hodzi mi o coś takiego jak np Michael Scolfield ze skazanego;) żeby była tam (w filmie) burza mózgów, genialne pomysły, inteligentne zagrania bohaterów itp itd proszę podajcie jakieś warte obejrzenia bo Prison Break mi nie wystarcza bo za rzadko wychodzą nowe odcinki:P

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Snajper11

przepraszam za zgubioną literkę "c" przy wyrazie chodzi bo wyszedł taki brzydki błąd ortograficzny;/

Snajper11

Z ostatnich filmów w takich klimatach rewelacyjny jest Frost/Nixon. Niby mało się dzieje, a ogląda się jak najlepszy thriller. Napięcie pomiędzy tytułowymi bohaterami jest niesamowite.

Ciekawe starcie aktorskich gigantów możemy też oglądać w filmie "Wątpliwość". Meryl Streep i Philip Seymour Hoffman pokazują swój kunszt aktorski, a widz do samego końca trzymany jest w niepewności.

Snajper11

no więc:
- Infiltracja (trzymający w napięciu i niepewności do koniuszka, polecam GORĄCO)
- Adwokat Diabła (hmmm... starcie dwóch genialnych prawników? Sam ocen:) polecam DIABELNIE)
- Ostatni Bastion (tematyka więzienna, absolutnie wybitny film, polecam OGROMNIE)
- Nikomu Ani Słowa (psychologiczny, sensacyjny, Michael Douglas jako psychiatra dochądzący do zadziwiających wniosków, polecam BEZ DWÓCH ZDAŃ)
- Wyspa (nieprzewidywalny, każda minuta niesie ze sobą coś nowego, naprawde ciekay, polecam KOSMICZNIE)
- Zabójczy Warunek (starcie niezawodnej pani detektyw z zabójcą i porywaczem - Adrien Brody, burza mózgów jak się patrzy, polecam CAŁĄ SOBĄ !! )

ciao :))

marjou

W "Infiltracji" to bodaj sam półmózgi rzucające mięsem były. Podobnie w "Wyspie" - z tą różnicą, że tam ąz tak często nie klneli.;)

_Garret_Reza_

uargumentowałabym mój wybór Infiltracji ale nie chcę psuć zabawy założycielowi tematu ujawniając treść filmu ;]]]

poza tym uważam, że jest to jeden z najlepszych filmów ostatnich lat o tej tematyce ;]]
a Wyspa jest swego rodzaju nowatorska, wielu rzeczy ciezko by się bylo domyslec i to zaskoczenie ktore towarzyszy widzowi jest bardzo wazne ;]]

_Garret_Reza_

aha... Garret Reza... zamiast krytykować to może jakies propozycje?:P

marjou

Tematyce? Kilku gości klnie przez 2 godziny - faktycznie, oryginalnie :)

Mógłbym podac, tylko że sobie takich przypadków (na 2100 wystawionych ocen) nie przypominam. Opcje są dwie: albo lata już nie te, albo temat do kosza jest...

_Garret_Reza_

"Infiltracja" jest fajna. I goscie, którzy klną też ^^

Snajper11

nolanowy ,,Prestiż"

Snajper11

To co najbardziej kojarzy mi sie z ta tematyka to "Kłamca".

Snajper11

Laboratorium Dextera. O!

szuwarcia

Szuwarcia... też pierwsze co pomyślałam o Dexterze i Mandarku :D (tak się pisze?;>)

Snajper11

http://www.filmweb.pl/f113180/Obrona+%C5%81u%C5%BCyna,2000 ;)
a jeśli może też być jeden mózg i jego genialne zagrania - "Wielki Szu" ;)

p.s. przypomniał mi się stary polski komiks z czasów PRL o starciu mechanicznych potworów dwóch genialnych konstruktorów - ktoś pamięta tytuł?

Snajper11

- Gorączka
- Prestiż
- Piękny umysł
- Fight club
- Truposz

Snajper11

"Monk" i cała trylogia o Hanibalu Lecterze a no i zapomniałbym o Mcgyverze:)

Max

antrapagous ci polece zombiak versus kanibalec!
druga pozycja musowa to nikodem duyzma i dwaj dzwigowcy
trzecia to
Le Pardie del paccto (wspaniala miszel oldman kontra oskarowa kreacja zenona patatojdy) Ewrybady klaskac!

Snajper11

"Pinky i Mózg"

Snajper11

"Death Note", starcie dwóch geniuszy, warte obejrzenia(czy filmy, czy anime, czy nawet manga) :) poza tym może "komputer w trampkach"? Choć to taki bardziej młodzieżowy, wiec nie wiem czy bedzie się tobie podobać.