szukam serialu o codziennym życiu zwykłych ludzi, ale bez jakiś wciskanych na siłę dramatów,
z ciekawymi postaciami kobiecymi. Ale musi to być serial, który nie będzie przesadnie kobiecy
(pozycje dla nastolatek też odpadają).
Ciekawa postać kobieca to wg mnie:
-dziwaczka wyśmiana przez otoczenie, ale dająca się lubić
-dziwaczka o oryginalnym spojrzeniu na rzeczywistość
-będąca bardzo kobieca
-Z pozytywnym spojrzeniem na rzeczywistość
Co próbowałem:
-Dziewczyny- nudne
-Skins -za duże skupienie na narkotykach i seksie
-Prawo Agaty- okropnie schematyczne
mogą być seriale komediowe w stylu Horych doktorów, czy późniejszych sezonów Jak poznałem waszą matkę. Czyli poruszający codzienne problemy.
Myślę, ze idealny serial dla Ciebie to "Gotowe na wszystko". Określiłabym ten serial jako komediowo-kryminalny. Są w nim momenty absurdalne, groteskowe, które na pozór nie przytrafiają się w życiu codziennym, jednak nie są niemożliwe. Na początku nie byłam przekonana do tego serialu, ale po paru pierwszych odcinkach stwierdziłam, że pod lukrową otoczką scenerii, życia doskonałych amerykańskich gospodyń kryje się normalne życie silnych, pewnych siebie i borykających się z różnymi problemami kobiet.
Wolałbym jednak coś o młodych ludziach, którzy nie mają wielkich domów na przedmieściach. Szukam serialu o ludziach takich jak ja, z którymi w jakiś sposób mógłbym się identyfikować.
A oglądałeś The O.C.? To jest zdecydowanie serial o życiu młodych ludzi, momentami jest komediowy, nie jest przesadnie kobiecy - spełnia Twoje wymagania.
Czyżby naprawdę poza Joan z Arkadii nie było normalnego serialu o życiu normalnych zwykłych ludzi?
dziwne. Niby tyle seriali obyczajowych, a nie ma żadnego fajnego.
Jeżeli komediowe też Ci odpowiadają to może http://www.filmweb.pl/serial/Dwie+sp%C5%82ukane+dziewczyny-2011-616779
widzę, że kompletnie mnie zrozumiałeś. Kośći i Castle to nie są seriale o życiu, tylko o zbrodniach, przestępstwach. Normalne życie jest tylko tłem.
A podmiejski czyściec nie podobał mi się.
Sorki, po prostu lubię takie seriale. Ostatnio oglądam Hot in Cleveland i bardzo polecam, trochę babskie i wgl ale naprawdę śmieszne. Jeśli nie widziałeś to warto : )
- może "Kochane kłopoty"/Gilmore Girls/ ?
Tytułowe "Gilmore Girls" są osią serialowej rzeczywistości, ale i inni bohaterowie mają tu wpisaną swoją historię, a nie są tylko tłem. Sporo ciepłego, trochę uszczypliwego humoru ( no i Melissa McCarthy imo momentami totalnie rozbrajająca ). Bardzo fajny układ między Rory i jej mamą Lorelai, choć dla niektórych może nieco wyidealizowany. Postacie, które zwyczajnie można polubić. Życie małego miasteczka z jego radościami i troskami, ale bez dołująco pesymistycznego podejścia do tematu - ogólnie powiedziałabym, że serial bardzo pozytywnie nastrajający.
Tutaj można ewentualnie sprawdzić i zdecydować, czy warto się bawić w obejrzenie całości:
https://www.youtube.com/watch?v=fr9NyhPJ2Pk
Myślałem o tym serialu, ale niestety w internecie nie ma go nigdzie po Polsku. Ale jak pojawi się w jakiejś TV, albo gdzieś pojawi się z napisami PL to na pewno obejrzę.
Na Neflix leci od nowa więc w necie też jest chwilę temu dorwałem torrent z 3, 4 i 6 sezonem... wybacz wcinki, zaraz odpowiem na pytanie normalnie :D
Dzięki za odświeżenie.
moje propozycje:
Dear White People
Parenthood
Brothers and Sisters
Finding Carter
The Secret Life of the American Teenager
Suburgatory
oraz...
Being Erica
jeśli chodzi Ci o współczesne polskie GNIOTY to jest w czym wybierać... Weźmy np Życie nad rozlewiskiem, jest tutaj nieco ekscentryczna a i kobieca KOBIETA..Są też inne tam kobiety. Do opisu bohatera w twoim poście pasuje mi postać dziewczyny tylko ze z FILMU pt 50 pierwszych randek. Fajny film.