użytkownik usunięty

Kiedyś, dość dawno temu oglądałam dwa seriale, o ile dobrze sobie przypominam to niemieckie...

Pierwszy opowiadał o dziewczynie, która przeprowadziła się z mamą i młodszym bratem do nowewgo miasteczka... W tym mieście znajdowała się krypta w której leżał chłopak o imieniu Fryderyk i budził się o północy. Dziewczyna się w nim zakochała...pamiętam też, że płynęła gdzieś z nim jakaś łódką

Drugi był w stylu medicoptera 117...opowiadał też o pogotowiu lotniczym...praktycznie to samo co medicopter, ale pamiętam, że mieli ciemno zielone stroje

Niestey pamiętam tylko takie szczegóły.

Jeśli ktoś kojarzy tytuł tych filmów będę bardzo wdzięczna za podanie ich:) Z góry Wam dziękuję:)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty

dodam, że od paru miesięcy poszukuje tych seriali i jak na razie nic nie znalazłam, więc proszę was o pomoc

Ten pierwszy nazywał się bodajże tajemnicza krypta też go poszukuje

użytkownik usunięty

Ach, zapomniałam o tym, że kiedyś tu coś wpisałam... Ale dzięki pewnemu użytkownikowi odnalazłam swój dawny wpis i mogę Wam dać odpowiedź co to za seriale.
Ten pierwszy, o który się pytałam to "Spuk aus der Gruft", druga część do niego to "Spuk im Reich der Schatten" czy jakoś tak
Tego drugiego serialu niestety nie... a nie czekajcie... To chyba jest "Die Rettungsflieger", ale nie jestem tego na 100% pewna.

Ten pierwszy faktycznie miał nazwę tajemnicza krypta czy coś takiego, miałam to nawet na kasecie VHS nagrane:D Po niemiecku można je znaleźć na youtube. Ma ktoś może napisy do nich?:)

Przeszukałam całą sieć i śmiem sądzić, że nie ma nigdzie napisów w języku polskim. Niestety. Znowu mam chrapkę żeby to obejrzeć :((((

Tajemnicza Krypta -Spuk aus der Gruft