Jakie stare programy miło wspminacie?
z TVP 1
np:
5-10-15, randka w ciemno, śmiechu warte, teleranek.
z TVP 2
np:
30 ton lista lista przebojów, szansa na sukces, koło fortuny,
z POLSAT-u
np:
Disco relax, bar, big brother,
z TVN-u
pascal: poprostu gotój, sextet, taniec z gwiazdami, clever widzisz i wiesz, sąd rodzinny, sędzia anna maria wesołowska.
No i pare filmików z youtube:
http://m.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&client=mv-google&v=A7kiwSetXv8
http://m.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&client=mv-google&v=_mngpDDXEak
http://m.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&client=mv-google&v=4PVk8qKZGhE
http://m.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&client=mv-google&v=Orz5LwDMpcE
http://m.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&client=mv-google&v=L5HaW-LGfzs
big brother z tego co pamiętam nie był na poslacie
europa da się lubić z dwójki była ok
30 ton lista lista też
"sąd rodzinny, sędzia anna maria wesołowska." przecież to straszna szmira, lubiłeś to, naprawdę???
co do randki w ciemno - pamiętam że ciągle to oglądałam, teraz jednak gust radykalnie mi się zmienił i gry wróciłam do starych odcinków dzięki lub przez Niekrytego to doszłam do wniosku że to na te czasy już nie miałoby sensu, mimo wszystko obecne programy rozrywkowe to żenada ==" nic nie da się praktycznie oglądać bo albo wszystkie są takie same, albo nie grzeszą rozumem ich prowadzący czy znowu też jest tak nie fair że dupę za przeproszeniem ściska,
śmiechu warte bywało zabawne nawet :) a szansa na sukces już nie leci O.o to zdziwko...
europa da się lubić była znośna ale big brother nie koniecznie wg mnie
dodam tylko że dla dzieciaków szło kiedyś Domowe przedszkole i jego "ulepszona" nowa wersja to tragedia - lepiej żeby nie odnawiali niczego bo to po prostu straszne...
no szansa na sukces to chyba jednak muzyczny, z obecnych nic mi nie odpowiada a starych innych nie pamiętam - chyba że z dzieciństwa od przedszkola do opola haha XD
30 TON było naprawdę fajnym programem - uwzględniało szeroki przekrój nurtów muzycznych, był KULT a nawet Ich Troje (?!?).
Też zawsze oglądaliśmy "Randkę", chociaż za wyboru nie było wielkiego, bo tylko dwa kanały w telewizji. Fakt, że dzisiaj np, Randka, jak i wiele innych programów z tamtych czasów byłoby pewnie nieoglądalnych. Świat się tak drastycznie zmienił. Niestety większość dzisiejszych programów telewizyjnych również jest dla mnie nieoglądalna, nie mogę znieść promowania celebrytów, głupoty i chamstwa w mediach i wszechobecnego parcia na szkło.
Śmiechu warte było genialne na początku - stały punkt programu w niedzielne wieczory. Dzisiaj na nikim by nie zrobiło wrażenia, bo wchodzisz na youtube i masz nieograniczony dostęp do takiej samej rozrywki - minus komentarze Drozdy oczywiście.
Big Brother tylko pierwsze seria była ciekawa jako totalna nowość.
TVP 1
5-10-15, Teleranek, Śmiechu warte (z Drozdą), Ziarno (z Dyziem), Dziennik Telewizyjny(z Federowiczem), Od przedszkola do Opola, Polityczna szopka noworoczna
TVP 2
Duże dzieci, Europa da się lubić, Mój pierwszy raz, Śpiewające fortepiany, Spotkanie z Balladą, Marzenia Marcina Dańca
TVN
Mamy Cię, Najsłabsze ogniwo, Milionerzy, Wipeout
Polsat
Hugo, Eureko, ja to wiem!, Rosyjska ruletka, Życiowa szansa, Idź na całość
DT Jacka Fedorowicza i Szopka Noworoczna były u mnie w domu obowiązkowym punktem programu :). Dzisiejsze z założenia satyryczne SZKŁO KONTAKTOWE to "cienizna" przy programach Fedorowicza.
Temat "wspomnień czar". O tak, lubię sobie powspominać.
W PRL
Pozycje obowiązkowe:
Bliżej świata (Klechta i Bukowska)
Butik (Grażyna Szczęśniak)
Klinika Zdrowego Człowieka (?)
Kwant (Kanciruk)
Laboratorium (Nidzicki)
Pieprz i wanilia (Halik i Dzikowska)
Rambit (Bunio)
Sensacje XX wieku (Wołoszański)
Sonda (Kurek i Kamiński)
Wielka gra (Ryster)
Z batutą i humorem (Niesiołowski)
Z kamerą wśród zwierząt (Gucwińscy)
Zrób to sam (Słodowy)
Rzadziej:
Ojczyzna Polszczyzna (Miodek)
Pegaz
Spektrum (Pyć)
Koncert życzeń (głównie dla ostatniej dedykacji bo była szansa, że zobaczy się Samanthę Fox albo Stevensa :))
Dla dzieci:
Teleranek, Sobótka, Drops, 5-10-15, Zwierzyniec, Piątek z Pankracym, Tik Tak
Już w RP:
Czar Par (Ibisz)
Dziennik telewizyjny (Fedorowicz)
Koło Fortuny (początkowo, jak większość Polski :))
Lalamido (Skiba i Konjo)
Polskie Zoo (Wolski, Zaorski i Kryszak)
Magazynio (Friedman i Jaroszyński)
KOC (Szczęśniak i Wasowski)
MdM (Mann i Materna)
Za chwilę dalszy ciąg programu (Mann i Materna)
Video Top 20 (Simon i Niewiarowski)
UFF (?)
Miliard w rozumie (Weiss)
Komputerowa szkoła Marka Peryta (prowadzący jak w tytule)
Milionerzy (nieregularnie)
+ te niektóre programy, które przetrwały z PRL-u
Gdzieś pod koniec lat 90-tych TV w Polsce zaczęła zdychać, więc dałem sobie spokój Dziś włączam tylko na mecze piłkarskie, TVP Kulturę i czasem INFO.
Pozdrawiam
Hej.kojarzysz moze program telewizyjny w ktorym osoby prywatne odtwarzaly reklamy ktore byly nadawane w telewizji to byly lata80-90podajrze nic nie.oge nigdzie znalezc...
Hej.pamietasz moze program rozrywkowy gdzie ludzie odtwarzali reklamy ktore byly nadawane.w telewizji w tamtych czasach bo niemoge nidzie znalezc nic na ten temat
Najsłabsze Ogniwo, Rosyjska Ruletka można zobaczyć w internecie. Może ktoś zarzucić linkiem do pierwszej edycji Big Brothera albo 30Ton?
Mi najbardziej chyba brakuje Koła Fortuny. Chociaż było parę perełek jak chociażby programy Piraci i Nić Ariadny. Oba bodajże niestety z lokalnej telewizji, choć było to dawno i głowy sobie obciąć nie dam.
Ciuchcia, Tik-Tak, Teleranek, Telewizja Edukacyjna, Koło fortuny, teleturniej z bramkami do wyboru i zonkiem