Adam SandlerI

Adam Richard Sandler

7,7
47 577 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Adam Sandler

Sandler - znany tylko z mniej ambitnych komedii - gra wspaniałą rolę w "Reign over me". W głowie mi się nie mieści, że taka osoba, która tylko i wyłącznie jest znana z komedii, swój pierwszy dramat gra w taki sposób! Ja nie wiem co on zrobił, ale w tym jednym filmie pokazał, że jest świetnym aktorem. To dla mnie taki wyjątek jak napisana muzyka przez Eda Shearmura do "K-PAX", który potem niczego porządnego nie zrobił.
Aż się prosi, żeby już przestał grać te komedie i wziął się za dramaty, ale niestety widze że cały 2008 rok to będą kolejne komedie w jego wykonaniu ;/ szkoda...

lain_coubert

Zaskoczył mnie cholernie w 'Reign over me'. Aktorstwo na zaskakująco wysokim poziomie, sam film do wybitnych nie należy, ale gra Adama zasługuje na wyróżnienie.

lain_coubert

komedie ma tez specyficzne na ogol maja niebanalne zakonczenia jak chocby 50 pierwszych randek

Razengoroth

no proszę Cię! niebanalne zakończenie w 50 pierwszych randkach? Ja rozumiem, kobiety, romantyczność itp ale niebanalne zakończenie to prawie jak bluźnierstwo! :]

lain_coubert

banalem dla mnie byloby gdyby dziewczyna bez problemu pamietalaby dzien wczorajszy a nie musiala ogladac codzienny seans z zycia ;) film nabral troche innego wyrazu po ostatnich scenach no ale rozumiem ze o niebanalnosc najlepiej nie podejrzewac komedii romantycznych

Razengoroth

Po prostu chodzi o to, że komedie romantyczne zawsze kończą się banalnie, zawsze antagonista z protagonistą żyją razem długo i szczęśliwie, ale przecież na tym polega komedia romantyczna. Nie chodzi o to, że mam coś do takich filmów, bo przecież one są po to, by człowiek się przy nich zrelaksował itp, ale chodzi o to, że niczym nie zaskakują ( i jeszcze raz podkreślam - nie mam o to jakichkolwiek pretensji )

lain_coubert

Sorki ale sie wtrace:-) , napisales ze na tym polega komedia romantyczna a to oznacza wg Ciebie ze kazda komedia romantyczna jest banalna, kazdy film moze byc banalny ale zaden gatunek nie musi
Pozdrawiam

AJ_adrenalina

tak, kazda komedia romantyczna jest banalna ;]

lain_coubert

Zgadzam się w jednym zagrać czarny charakter to wyzwanie zagrać pozytywna postać rzecz banalna (tzn ja bym była fatalna a grając czarny charakter ....chyba nawet Lucyfer by wstydził się przyjąć mnie po śmierci w swoje progi:D). Reign over me nie widziałam niestety ale teraz napewno zobacze:) Ale i tu wielkie ale:) http://pl.youtube.com/watch?v=loWrI1FneSM :):) albo http://pl.youtube.com/watch?v=5WJfUosv-8I&feature=related . Mały Nicky rewelacja widać, że jest świetnym aktorem:) ale lubuje isę w komediach:) zresztą ma taką przyjazna twarz:) do roli amantów, złych kolesi czy do gramatów... jakoś mi nie pasuje (chodzi tylko o twarz a nie o jego umiejętności)