Aktor o urodzie amanta filmowego. Jeden z najpopularniejszy aktorów polskiego kina międzywojennego ( obok Eugeniusza Bodo i Adolfa Dymszy). Niezapomniane pozostaną jego role w komediach takich jak "Ada to nie wypad", "Jadzia", "Pani Minister tańczy" i wielu innych.
Przecież można mieć te filmy na DVD,ja mam i sobie ogladam ile razy chcę, w nosie mam TVP które nie umie wykorzystać archiwum filmowe które jest tak bogate
Na dvd? A jakie inne filmy z tym aktorem ukazały się na dvd? i kto je wydał? Niedawno zupełnie przez przypadek udało mi się kupić "Manewry miłosne", ale niestety nic więcej nie udało mi się znaleźć...? a chętnie bym jeszcze jakiś film z tym aktorem zobaczyła.
Ja mam "Ada to nie wypada" ,"Jadzia", "Pani minister tańczy", "Trzy serca" , "Zapomniana melodia". Ma ktos może jeszcze jakiś film z tym aktorem?
Oprócz tych, które wymieniłaś mam jeszcze 'Śluby ułańskie", "Manewry miłosne" i "Panienkę z poste restante".
ja bym dorzucił jeszcze "SPORTOWIEC MIMO WOLI" fajnie wypadł w duecie z Dymszą.
Co do filmów na DVD:
Ukazał się tylko "Manewry miłosne" odświeżony cyfrowo.
Ale prawie wszystkie filmy z nim można ściągnąć, nawet łatwiej niż te współczesne. Na TVP faktycznie nie ma co liczyć.