Aleksandr DomogarowI

8,1
6 379 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Aleksandr Domogarow

Czy tylko według mnie Helena była idiotką, że wybrała, zamiast Bohuna, Skrzetuskiego XD...??

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Imponderablehippie

też go kocham w tej roli :)
może niektóre kobiety chciałyby mieć takiego faceta w łóżku, ale czy chcemy mieć takiego brutala przez całe życie? :P

roksia_23

Wierz mi koleżanko że wiele dziewczyn wolało by Bohuna i nie tylko do łóżka. ;)
Rozkminiane to było zresztą- Bohun niby zły ale ekscentryczny, za to Skrzetuski wzór cnót, tylko nudny jak flaki z olejem.
A zresztą - czemu brutal od razu ? Henio Sienkiewicz napisał że Helcia dla niego "jako obraz w Cerkwii" była i że on potulny jako baranek przy niej. To że ludzi mordował to inna działka.
Ja tam wyciągam wszystkie ręce, nogi i palce za Bohunem. :P
Generalnie jak chcecie o tym podyskutować więcej, to wbijcie na forum:
http://www.nachlani-sarmaci.pun.pl/forums.php

Imponderablehippie

Bohun byl za bardzo narwany; )) ale niesamowicie go lubilam. Jednak Skrzetuski to ideal, nie ma dyskusji.
Chyba przeczytam te ksiazke jeszcze raz(;

dz39

Fakt, że w filmie Hoffmana Żebrowski wyszedł ładnie, ale wolałabym porywczego i zjawiskowego Bohuna, bo nie ma jak to niegrzeczny i nieokiełznany mężczyzna;) co do kwestii odgrywania roli, to Żebrowski może buty czyścić Aleksandrowi! I to żaden żart...!!!! Pozdro dla fanów Saszy:)

Dark44

Ta obłędna miłość w stosunku do Heleny ... ach :)

niepokorna_ja.

zgadzam się w 100%!!!
jako bohun był niesamowity. Helena powinna wziąść go zamiast Skrzetuskiego.
najbardziej w filmie lubię scenę w której podbipięta mówi do niego "a waść ślubów czystości nie składał?" a bohun się uśmiecha tak że aż serce topnieje.

kukudak

ale warto również zwrócić uwagę na to, że zamordował jej rodzinę na jej oczach

roksia_23

To było .. złe , jednak .

niepokorna_ja.

W tamtych czasach to było bardziej do przyjęcia niż w naszych... a co robił Kmicic? A jednak jemu nikt tego nie ma za złe ;D

Nie nie pochwalam Bohuna za wymordowanie rodziny Kniaziówny, ale trzeba nadmienić, że ona niezbyt kochała swoją ciotkę, wręcz można się pokusić o stwierdzenie, że Helena między innymi wybrała Skrzetuskiego (a nie Bohuna) po to, by wyrwać się spod wpływów ciotki i rodzinki. Związek z Bohunem nie dałby jej tej wolności. Chyba nei myśleliście, że Helenka tak po prostu pokochała Skrzetuskiego od pierwszego wejrzenia za jego wygląd. ;)

Tari

To co że mordował? Wszyscy mordowali.Takie to były czasy.

bapoza

Problem tkwił w tym, że zamordował szlachtę klas WYŻSZEJ, gdyby zapił chłopów nikt by uwagi nie zwrócił ;)

użytkownik usunięty
Dark44

Wydawać by się mogło do póki się takiego nie spotka! Życie z takim to nic przyjemnego, pozytywne aspekty pozostają tylko najczęściej w kobiecej wyobraźni!

dz39

A o jakiej książce tu mowa?

kislav79

ogniem i mieczem Henryka Sienkiewicza

Imponderablehippie

tak zdecydowanie była, ja bym wybrała Bohuna :D

mrs_urahara

ja też, ja też!!! ^^
skrzetuski w zestawieniu z BOHUNEM jest malutki, słodziutki i nudny jak flaki z olejem. a bohun?
to był dopiero gość... oh oh :*
to była dopiero miłość...
to by dopiero była para... <3 <3 <3

p.s. pozdrawiam wszystkich BOHUNOmaniaków! :*

Imponderablehippie

odnoszę wrażenie, że Skrzetuski po 10 latach małżeństwa będzię ją bił, taki typ co to nie znosi sprzeciwu,
Bohun z kolei będzie wracał w nocy pijany z imprez albo od kochanek,
najlepszy wybór to zdecydownie Wołodyjowski.

użytkownik usunięty
euremail

Bardzo trafna uwaga. Zgadzam się w 100%.
PS
Nie jesteś czasem psychologiem?

Imponderablehippie

była, zdecydowanie.

Imponderablehippie

być moze patrzę na to zbyt współcześnie, ale moje prawo. on szczerze kochał Helkę, spędził z nią wiele czasu miał okazję ją poznać. Skrzetuski wdział w niej ładny obrazek więc ok, może być jego żoną, czemu nie? w taką miłość od pierwszego wejrzenia to ja nie wierzę. szkoda tylko biednego Jurka, bo dla takiej Helci był wstanie wszystko poświęcić...

softy_girl

Zgadzam się z Tobą, moim zdaniem Bohun o wiele bardziej zasługiwał na Helenę, niekoniecznie ona na niego :) Heleny jako postaci nie za bardzo lubię, w ogóle wszystkie postaci kobiece w książkach Sienkiewicza są okropnie spłycone i ugrzecznione- taka np Oleńka, od której mnie skręca w środku.
Ale, ale, miało być o Bohunie- tak jak drogie Panie również wybrałabym jego.: ) Taki dziki, nieuchwytny, prawdziwy Kozak. Przypomina mi trochę Heathcliffa z Wichrowych Wzgórz...

Erzsebet

''wszystkie postaci kobiece w książkach Sienkiewicza są okropnie spłycone i ugrzecznione''

Nie zgodzę się. A Baśka?

KLAssurbanipal

Prawda, zwracam honor. Ale wyjątek potwierdza regułę. Jedna ma choć odrobinę charakteru, ale reszta?

Imponderablehippie

Osobiście też wolę Bohuna. Ale to nie Helena wybrała, a Sienkiewicz za nią. :)

ellia2

Gdzieś czytałam, że Sienkiewicz stworzył postać Skrzetuskiego jako swoje alter ego. Dlatego pewnie przywłaszczył sobie i kniaziównę.
Osobiście na miejscu Heleny poszłabym za Bohunem na kraj świata (nomen omen tytuł świetnego filmu z Saszą) i zapewne po latach plułabym sobie za to w twarz. Kochać to on potrafił, jak mało kto, ale na jak długo by tego ognia starczyło, gdyby przyszły dzieci i szara rzeczywistość zaporoskich stepów?

Bajkaaa

Nie pomyślałam o tym, a to prawda! Trudno wyobrazić sobie Bohuna zmieniającego pieluchę dziecku. :))

ellia2

Obejrzałam sobie całą Trylogię w te święta i tak mi się skojarzyło, że to nie w tym rzecz, że Helenka nie chciała Bohuna. A niech na zdrowie rodzi nawet tuzin małych Skrzetuskich! Bohunowi po prostu była potrzebna inna kobitka, taka w typie Baśki Wołodyjowskiej, która nie jest chodzącą mimozą i nie da sobie w kaszę dmuchać. A i życie na stepie jej nie straszne :)

ellia2

Prędzej widzę Bohuna w roli tatusia niż Skrzetuskiego:) Ale to chyba tylko moje zdanie