Co ten plejas robi w TOP 100 ?? Nastolatki i fani PB - opamiętajcie się. Czy zasłuzył się bardziej dla kinematografii od takich geniuszy jak: Clint Eastwood, Stanley Kubrick, Morgan Freeman, Meryl Streep, Francis Ford Coppola, Gene Hackman, Johny Depp, Charles Chaplin, czy nawet Akira Kurosawa?? Opamiętajcie się. Jak takiemu aktorowi, za jedną rolę można postawić "10"? To głupie i niemożliwie przykre dla prawdziwych kinomanów (nie uważam się za takiego)
POZDRAWIAM !!!
Zastanawiam się, czy nie powinno się wprowadzić jakiegoś warunku w stylu: jeśli chcesz dać mu dziesieć punktów, upewnij się, że ma na swoim koncie conajmniej 20 filmów :P .
Rozumiem, że to tylko wewnętrzny ranking sympatii, ale jeśli jakas serialowa gwiazdka prześciga w rankingu wspaniałą Meryl Streep, albo wyrzuca Kieślowskiego z pierwszej setki, to aż głupio wygląda!
Naprawdę to jest bardzo poniżające dla tej strony. Według mnie dowództwo powinno coś z tym zrobić. Jak taki aktor po jednej roli może wyprzedzać aktorów, którzy świetnie zagrali w conajmniej 10 filmach :) Kompletnie tego nie rozumiem. Tragedia.
W PB napewno nie zagrał świetnie. Oglądałem ten serial - jak mówi pan Zanussi - serial to ciąguta bez końca. A więc oglądałem tą ciągute, przez pierwsze 4 odcinki chyba. I strasznie "ciąguta" mi sie nie podobała, i ten pan swoją grą również nie zachwycał. Zagrał poprostu według schematu - sztampowo! I tyle.
POZDRAWIAM !!!
zdrojek daruj sobie tego posta...po pierwsze, wszyscy wiemy, że ty i inni ludzie ranking FILMWEBU mają w dupie, po drugie piszac takie posty chcesz pokazac jakim to ty jestes filmoznawcą, a po trzecie piszac takiego posta liczysz, ze bedziesz bardziej lubiany...
dalem mu 10 i co?i nie zmienie oceny!
aha jeszcze jedno...
jezeli dla ciebie Clint Eastwood jest geniuszem.......to jestes naprawde pokrecony......Eastwood jest dobry tylko w WESTERNACH!
spojrz na takiego Bruce'a Willisa :).......
Poprostu to zalezy od ludzi nie ma potrzeby dawac jakis upewnien czy ma 20 filmów czy 800 ludzią sie podoba jak zagrał w jednym czy w dwóch filmach i sobie głosują proste. Lepiej zeby zagrał w 2 3 filmach dobrze niz zagrał w 20 jak ciec.
Stary, czy ty wogole wiesz, co piszesz??? Moze geniuszem, to Cint nie jest, fakt, ale Amaury to nie nawet tyle, ze mu do piet nie dorasta... Amaury'ego przy Eastwoodzie NIE MA WOGOLE!!!!
Tylko w westernach???? Perfect World, In The Line Of Fire, Million Dollar Baby, nawet glupi Space Cowboys!!! No i (fakt, western) The Unforgiven... Poza tym moze nie wiesz (sic!), ale Clint nie tylko przed kamera sie ustawia... Poza trzema z powyzszych mamy jeszcze Mystic River, Bridges Of Madison County, Midnight In The Garden Of Good And Evil no i jeszcze (nie najlepsze, ale wciaz dobre) Letters... i Flags...
Nie przepadam za Eastwood'em, jakos mi wizualnie nie podchodzi, ale potrafie stwierdzic, ze robi kawal dobrego kina i szanuje go za to...
Uwazam wiec, ze kwestia jego wyzszosci nad Nolasco jest oczywista i niepodwazalna, a dyskusja na ten temat kompletnie bezsensowna...
Chcesz dowodu??? Idz spytac swojej mamy kto to jest Clint Eastwood... A teraz spytaj, czy wie kim jest Amaury Nolasco...
Wszystko na ten temat...
A Bruce Willis jest spoko kolezka ;)))
Eastwood jest dobry tylko w westernach...
Boszzz... widzisz i nie grzmisz !! :/
Wiem że mamy wolność słowa, ale czytając takie bełkoty dochodzę do wniosku że za niektóre poglądy powinno się dostawać co najmniej zawiasy
Gdybyś zauważył to nie zagrał on tylko w jednym filmie .Bo ja tego aktora widziałem już w kilku .I dobrze sobie w nich radził
uważam że w rankingu filmwebu są najbardziej LUBIANE osoby, a nie NAJLEPSZE. Nie musisz nam udowadniać, jakim jestes wielkim kinomanem, bo wiekszosc osob tu zarejestrowanych rownież może się tak nazwać(choć od jakiegos czasu pojawia się tu sporo osób które nie maja o filmie pojęcia). I to,że uważasz że Meryl Streep, Johnny Depp itd są genialni zachowaj dla siebie - bo uwierz mi, że my wszyscy również o tym wiemy. A to ,że Amaury Nolasco jest w Top 100 jest najprawdopodobniej dowodem na to że większości bywalców tej strony bardziej przypadł do gustu sympatyczny latynos niż Clint Eastwood (którego naprzykład ja nawiasem mówiąc nie lubię). Podkreślam też, że chociaz serial z zainteresowaniem oglądam, to nie darzę wielką sympatią nikogo z obsady.
"Co ten plejas robi w TOP 100 ?? Nastolatki i fani PB - opamiętajcie się" - Niestety na tym portalu jest za dużo dzieci/licealistów i jest bajzel taki niestety.
Kwestia gustu! Mi bardzo podoba się serial PB, Tobie nie? To nie udzielaj się na tym forum! A określenie "kinoman" ma swoją teorie, którą powinieneś sobie przypomnieć! Powodzenia
Widać że Masz ponad 30 lat. Clint Eastwood to Twoje pokolenie. Nasze to właśnie takie gwiazdy jak Nolasco, czy Ci się podoba czy nie :)
hahaha...ostro...on ma 30 lat a ty z 12-15..super!(naprawde to widac)
nolasco jest kiepskim aktorem (gwiazdeczka jednej produkcji)...z PB bylo kilku duuuuzo lepszych kreatorow jak np. Kneeper (t-bag) lub Stormare (abruzzi) a takze ten co grał Bellick'a...amaury jest przecietniakiem...i chociaz jestem lubie pb (wole bardziej zawile produkcje - The Lost) to bedac obiektywnym daje mu 6/10
po prostu to jest tak ze dla ciebie maryla steep jest wielkim geniuszem
a inni maja ja gleboko w d... a glosy tutaj pokazuja kto jest bardziej
popularny,widocznie za duzo ogladasz tvp1 i 2 bo wlasnie tam najbardziej
lansuja stare gwiazdy,coz nie maja kasy na nowe produkcje
jesli ktos ma mniej glosow wiodcznie mniej osob bylo zainteresowanych
jego osoba,
pamietaj ze takie rankingi nie sa wyznacznikiem kto jest dobrym
aktorem,a nasz bohater poza PB (gdzie gra dobrze albo poprawnie) jest
znany z samych epizodow
Ja również przyłączam sie do apelu, aby powiązać wysokość oceny z jakimś dodatkowym argumentem, wyznacznikiem, który sprawiłby że ocena jest miarodajna. Jak widać zupełna dowolność nie jest dobrym pomysłem, bo jak wiadomo 80% poluacji to zupełni idioci, jak dowodzą badania, a jest około 20% użytkowników, których najbardziej razi ludzka głupota.
Cóż, jedynym wyjsciem byłoby ukrócenie tej "demokracji", typownie aktorów do listy przez administratora, to pomoże wyeliminować tych nędznych udawaczy, grających w gniotach dla debili. Jedyną ich zasługa jest to, że gra w mnydlanej operetce lub wielosezonowym scierwie. Za dużo scierwojadów na tym forum, tylko czekać kiedy prym będą wieść serialowe kukły.
Może kurwa dajmy ludziom głosować. 400 osób dało mu ocene i wyszła taka średnia. I moim zdaniem nawet jak ktoś zagra w tylko jednym filmie ale wyjdzie mu dobrze to niech dostanie taką ocene jaką zasługuje. Ode mnie 10/10 dla tego pana.