Zdecydowanie oni są najlepsi ! Ta piątka tych wspaniałych aktorów jest nie do przebicia. Nikt ich nigdy nie pobije. Nawet Fronczewski, Ferency i Gajos (choć też są rewelacyjnymi aktorami) nie dorastają do pięt tej piątce wybitnych aktorów. Cichopek, Mroczki, Foremniak, Karolak, Przybylska, Małaszyński i inne drewna aktorskie, mogą im buty szorować.
GAJOS - STUHR - SEWERYN - OLBRYCHSKI - FRONCZEWSKI - JANDA - GOŁAS - PSZONIAK - KONDRAT - OPANIA - TRELA - KAREWICZ - MIKULSKI - KŁOSOWSKI - KŁOSIŃSKI - POKORA - ENGLERT - LUKASZEWICZ -ZAMACHOWSKI - CELIŃSKA - PYRKOSZ - NOWICKI - RADZIWIŁOWICZ - PIECZKA - KOWALEWSKI -SKOLIMOWSKI - POLAŃSKI
dziesiątki znakomitych ról, znakomici nie tylko w filmie ale przede wszystkim w teatrze, nie tylko w Polsce ale i na świecie... nie którzy również reżyser czy scenarzysta...
z czym do nich Grabowski? GDYBY NIE "KIEPSCY" I "PITBULL" na ulicy byśmy go nie poznawali, (ale dla mnie średniak)
KOTYS MISTRZ EPIZODU OK, ALE POZA KIEPSKIMI żadnej większej roli. (Z WIDZENIA ZNANY ALE KIEPSKIMI WYROBIŁ SOBIE NAZWISKO) (ale dla mnie średniak)
Konrad ok. choć w stanie spoczynku,
Barciś niby jest "Dekalog" i kilka ciekawych ról (ale dla mnie średniak)
Pazura miał na początku kilka dobrych ról, ale to chyba trochę za mało, żeby zaliczyć go do tej grupy... (ale dla mnie średniak)