Angelina jest jedną z najlepszych i najpiękniejszych aktorek i bardzo żałuje że za pare lat skończy swoją kariere :(((
Ja lubię przede wszystkim uwielbiam ją w filmach akcji,swietnie do tego pasuje.Obejrzałam z nią 20 filmów,rowniez uwazam szkoda,że nie długo prawdopodobnie będzie konczyc z aktorstwem :(
Zupełnie nie rozumiem, jak można nazywać ją aktorką genialną! Seksowna - owszem, piękna - być może, charakterystyczna - zdecydowanie. Ale genialna?! W poszukiwaniu odpowiedzi przeszukałam sporą część forum, ale oprócz ciągłego wymienia tych samych tytułów lepszych filmów z jej udziałem, nie otrzymałam żadnego konkretnego argumentu, co tak dobrego właściwie w tych filmach zrobiła. Przerwana lekcja, Oszukana, Gia - owszem, są to filmy godne uwagi, role również są całkiem przekonujące. Ale! Czyż dobry aktor to nie taki, który zachwyca SZEROKĄ paletą umiejętności wcielania się w ZRÓŻNICOWANE role? Moim zdaniem postać Gii i Lisy z "Przerwanej" opierają się dokładnie na tym samym - buncie, wyzwoleniu, dominacji. Z pewnością jest to sztuka wcielić się w taką rolę przekonująco, ale fakt, że aktor jest dobry w jednym rodzaju ról nie czyni z niego aktora wybitnego. Podobnie jest z Johnnym Deppem - urzeka, jednak wciąż tymi samymi minami i uśmieszkami.
Pewnie ktoś zaraz powie, że na koncie Angeliny znajduje się wiele innych pozycji. I co wśród nich znajdziemy? Pewne siebie seksowne agentki służb specjalnych (czyli nikłe wzywanie aktorskie), walczące o prawdę matki/żony (gdzie Angelina wypada z miarę realistycznie tylko dlatego, bo pięknie wygląda ze smutkiem na twarzy, a gdy krzyczy, jej głos spektakularnie się załamuje), lub wspomniane powyżej żywiołowe buntowniczki, które jako jedyne wypadają przekonująco, choć bazują na dokładnie tym samym schemacie. Przekonujące pewnie i tak tylko dlatego, że z tego co wiemy o prywatnym życiu Angeliny, mogła przenosić na ekran to, kim jest sama (a odgrywanie samej siebie to nie kunszt aktorski) . Inne role miałkie, lub bazujące na urodzie.
Gdzie tkwi ten geniusz?
Czyli tacy, którzy nie mówią, że aktor jest wielki, bo ma wielkie cycki i wargi. Tacy, którzy nie miłują Jolie za Bóg wie co. Tacy, którzy potrafią dostrzec brak umiejętności gry aktorskiej w tej 'aktorce'.
Masz rację, wciela sie przekonujaco w role, z którymi większość aktorów ma największe kłopoty, albo nie radzi sobie z nimi wcale, kiepska aktorka, wybitni to tacy, którzy grają w komediach romantycznych ^^.
Nie uważam, że role w których wypada przekonująco to trudne role. A nawet jeżeli nie są łatwe, to jak już wspominałam, wybitny aktor nie jest aktorem jednej roli. + odgrywanie siebie nie jest ciężkim zadaniem.
Nie zgodzę się z tym. Oczywiście w pełni odegranie siebie jest trudne, bo trzeba się otworzyć, ale mi chodzi o role bazujące na cechach charakteru czy zachowaniach znanych aktorowi. Musi on opierać rolę na cechach charakteru czy zachowaniach, które zna. I tak osobie z natury spokojnej trudniej będzie zagrać postać żywiołową, niż osobie, która na co dzień taka jest. Dlatego niektórzy aktorzy przed np. graniem więźnia, spędzają czas z prawdziwymi więźniami. Aby poznać inny styl bycia i życia, by przy budowaniu roli bazować na zachowaniach prawdziwych więźniów. I to jest właśnie klasa aktora - bez względu na to, co sam ma w środku, potrafi tak poznać inne środowisko czy wczuć się w postać, że nawet charaktery zupełnie różne od swojego jest w stanie pokazać przekonująco.
ale i tak dla niektórych Angie będzie zła bo odbiła Brada Anistonce ale to nie jest jej wina że Brad wolął ją. niektórzy to sie przyczepiają że ma duże usta i twierdza że to botoks al to nie prawda bo można wpisać w wyszukiwarke jej zdjęcia z dzieciństwa i widać że miała duże usta w dzieciństwie które odziedziczyła po swojej mamie. innym nie pasuje ze jak jedzie z misja z UNCHR to ja wszyscy fotografuja to nie jest jej wina bo fotoreporterzy jeżdżą za nia wszędzie zreszta jak za kazda gwiazda a gdyby nawet chciała ukryć to że przekazuje duże sumy pieniężne na te organizacje to media wszystko znajda i wszystko ujawnią a na koniec ona jest dobra aktorka według mnie ale każdy ma swoje gusta dla jednych może być fatalna dla innych wspaniała ale według mnie to bardzo i piękna kobieta
Dokładnie. Tak mnie to denerwuje jak piszą o tym że odbiła Brada Aniston. Jak by ją kochał to by jej nie zostawił,a to nie jest jeden jedyny na świecie taki przypadek ! I jeszcze mnie denerwują jak piszą ze s uka,szm ata bo go jej odbiła...Według mnie naprawdę widać,że się zakochali i się kochają,są ze sobą szczesliwi. A po za tym bardzo lubię i cenię ją za to,że pomaga innym.No ale tak to juz jest ze zawszę ktoś się czegoś uczepi,ale kazdy ma prawo do włanego zdania :)
dokładnie ale nie rozumiem czemu niektórzy ją krytykuja za to że pomaga uchodźcom i biednym ludziom bo ją wszedzie fotografuja to jest bezsensowne nie rozumiem tych ludzi
Bez przesady,gdyby robiła to dla rozgłou ławy itp. to szybko by się to skończyło,a po za tym na pewno nie adoptowała by tyle dzieci,widać ze je kocha ;)
no dokładnie wspaniała kobieta i nie rozumiem ludzi ktorzy jej nie lubia ale nie ze względu na aktorstwo