Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
76 413 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

Angelina jest jedną z najlepszych i najpiękniejszych aktorek i bardzo żałuje że za pare lat skończy swoją kariere :(((

użytkownik usunięty
Ania1999_4

Ja lubię przede wszystkim uwielbiam ją w filmach akcji,swietnie do tego pasuje.Obejrzałam z nią 20 filmów,rowniez uwazam szkoda,że nie długo prawdopodobnie będzie konczyc z aktorstwem :(

tak najlepsza jest w filmach akcji a odejdzie ze względu na to że dzieci zaczna dorastać

Ania1999_4

Zupełnie nie rozumiem, jak można nazywać ją aktorką genialną! Seksowna - owszem, piękna - być może, charakterystyczna - zdecydowanie. Ale genialna?! W poszukiwaniu odpowiedzi przeszukałam sporą część forum, ale oprócz ciągłego wymienia tych samych tytułów lepszych filmów z jej udziałem, nie otrzymałam żadnego konkretnego argumentu, co tak dobrego właściwie w tych filmach zrobiła. Przerwana lekcja, Oszukana, Gia - owszem, są to filmy godne uwagi, role również są całkiem przekonujące. Ale! Czyż dobry aktor to nie taki, który zachwyca SZEROKĄ paletą umiejętności wcielania się w ZRÓŻNICOWANE role? Moim zdaniem postać Gii i Lisy z "Przerwanej" opierają się dokładnie na tym samym - buncie, wyzwoleniu, dominacji. Z pewnością jest to sztuka wcielić się w taką rolę przekonująco, ale fakt, że aktor jest dobry w jednym rodzaju ról nie czyni z niego aktora wybitnego. Podobnie jest z Johnnym Deppem - urzeka, jednak wciąż tymi samymi minami i uśmieszkami.
Pewnie ktoś zaraz powie, że na koncie Angeliny znajduje się wiele innych pozycji. I co wśród nich znajdziemy? Pewne siebie seksowne agentki służb specjalnych (czyli nikłe wzywanie aktorskie), walczące o prawdę matki/żony (gdzie Angelina wypada z miarę realistycznie tylko dlatego, bo pięknie wygląda ze smutkiem na twarzy, a gdy krzyczy, jej głos spektakularnie się załamuje), lub wspomniane powyżej żywiołowe buntowniczki, które jako jedyne wypadają przekonująco, choć bazują na dokładnie tym samym schemacie. Przekonujące pewnie i tak tylko dlatego, że z tego co wiemy o prywatnym życiu Angeliny, mogła przenosić na ekran to, kim jest sama (a odgrywanie samej siebie to nie kunszt aktorski) . Inne role miałkie, lub bazujące na urodzie.
Gdzie tkwi ten geniusz?

shelikeschocolate

każdy ma swoje zdanie ale Angie jest swietna

Ania1999_4

Dobra argumentacja.

shelikeschocolate

bardzo.........

shelikeschocolate

Dziękuję Ci, że tacy ludzie jeszcze istnieją!

Olgusia777a

czyli???

Ania1999_4

Czyli tacy, którzy nie mówią, że aktor jest wielki, bo ma wielkie cycki i wargi. Tacy, którzy nie miłują Jolie za Bóg wie co. Tacy, którzy potrafią dostrzec brak umiejętności gry aktorskiej w tej 'aktorce'.

Olgusia777a

ona wcale nie jest zła aktorką

Ania1999_4

Kwestia gustu ;)

Olgusia777a

masz racje ;))

shelikeschocolate

Masz rację, wciela sie przekonujaco w role, z którymi większość aktorów ma największe kłopoty, albo nie radzi sobie z nimi wcale, kiepska aktorka, wybitni to tacy, którzy grają w komediach romantycznych ^^.

Czerwona_azalia

są różne gusta

Czerwona_azalia

Nie uważam, że role w których wypada przekonująco to trudne role. A nawet jeżeli nie są łatwe, to jak już wspominałam, wybitny aktor nie jest aktorem jednej roli. + odgrywanie siebie nie jest ciężkim zadaniem.

shelikeschocolate

Tu się mylisz. Najtrudniej pokazać samego siebie i odegrac rolę podobnych do nas.

katherine8

Nie zgodzę się z tym. Oczywiście w pełni odegranie siebie jest trudne, bo trzeba się otworzyć, ale mi chodzi o role bazujące na cechach charakteru czy zachowaniach znanych aktorowi. Musi on opierać rolę na cechach charakteru czy zachowaniach, które zna. I tak osobie z natury spokojnej trudniej będzie zagrać postać żywiołową, niż osobie, która na co dzień taka jest. Dlatego niektórzy aktorzy przed np. graniem więźnia, spędzają czas z prawdziwymi więźniami. Aby poznać inny styl bycia i życia, by przy budowaniu roli bazować na zachowaniach prawdziwych więźniów. I to jest właśnie klasa aktora - bez względu na to, co sam ma w środku, potrafi tak poznać inne środowisko czy wczuć się w postać, że nawet charaktery zupełnie różne od swojego jest w stanie pokazać przekonująco.

ale i tak dla niektórych Angie będzie zła bo odbiła Brada Anistonce ale to nie jest jej wina że Brad wolął ją. niektórzy to sie przyczepiają że ma duże usta i twierdza że to botoks al to nie prawda bo można wpisać w wyszukiwarke jej zdjęcia z dzieciństwa i widać że miała duże usta w dzieciństwie które odziedziczyła po swojej mamie. innym nie pasuje ze jak jedzie z misja z UNCHR to ja wszyscy fotografuja to nie jest jej wina bo fotoreporterzy jeżdżą za nia wszędzie zreszta jak za kazda gwiazda a gdyby nawet chciała ukryć to że przekazuje duże sumy pieniężne na te organizacje to media wszystko znajda i wszystko ujawnią a na koniec ona jest dobra aktorka według mnie ale każdy ma swoje gusta dla jednych może być fatalna dla innych wspaniała ale według mnie to bardzo i piękna kobieta

użytkownik usunięty
Ania1999_4

Dokładnie. Tak mnie to denerwuje jak piszą o tym że odbiła Brada Aniston. Jak by ją kochał to by jej nie zostawił,a to nie jest jeden jedyny na świecie taki przypadek ! I jeszcze mnie denerwują jak piszą ze s uka,szm ata bo go jej odbiła...Według mnie naprawdę widać,że się zakochali i się kochają,są ze sobą szczesliwi. A po za tym bardzo lubię i cenię ją za to,że pomaga innym.No ale tak to juz jest ze zawszę ktoś się czegoś uczepi,ale kazdy ma prawo do włanego zdania :)

dokładnie ale nie rozumiem czemu niektórzy ją krytykuja za to że pomaga uchodźcom i biednym ludziom bo ją wszedzie fotografuja to jest bezsensowne nie rozumiem tych ludzi

użytkownik usunięty
Ania1999_4

Bez przesady,gdyby robiła to dla rozgłou ławy itp. to szybko by się to skończyło,a po za tym na pewno nie adoptowała by tyle dzieci,widać ze je kocha ;)

no dokładnie wspaniała kobieta i nie rozumiem ludzi ktorzy jej nie lubia ale nie ze względu na aktorstwo

użytkownik usunięty
Ania1999_4

Nie jest.