Anthony HopkinsI

Philip Anthony Hopkins

8,9
128 528 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Anthony Hopkins

Wreszcie Nicholson jest wyżej od tego pana. Bez obrazy ale jest trochę lepszy od Hopkinsa

The_Sopranos

Moje zdanie odwrotne do twojego. Imo Tony powinien być na 1 :)

The_Sopranos

no niestety nie zgodzę się z Tobą ;) chociaż bardzo cenie Nicholsona - w moim osoboistym rankingu jest mocno na trzecim miejscu to uważam że Antek to niesamowity geniusz, jego sposób gry i niezapomniane role takie jak Hannibal Lecter, czy Van Helsing powodują ze Antek powinien być na 1 miejscu w top 100...

The_Sopranos

Oj tak...Nicholson !!!! superrrr aktor...ii..szczerze powiedziawszy..pewnie i jest lepszy..3 oskardy...Ale..dla mnie, (i dzieki Bogu ze sa jeszcze tacy ludzie) Hopkins jest numer 1 wszedzie i zawsze..Osobowosc.., wszechstronnosc, niesamowity talent..no zakochac sie idzie :))

frog18

A od obu lepszy jest Marlon.

_Andrzej_

I De Niro:D

paciek

Chyba nie od Hopkinsa :P

Szajba

hehe, Szajba jestem z Tobą ;) kompletnie nie rozumiem w czym de Niro jest lepszy od Hopkinsa.... Antek jest mistrzem a de Niro talentem ustępuje nie tylko Antkowi czy Al Pacino ale nawet nie docenianemu niestety Robertowi Duvall... Nie twierdzę że Robert de Niro to zly aktor ale ostatnimi czasy gra w "szambie Hollywoodu" a Anthony Hopkins był, jest i będzie mistrzem i do tego posiada jeszcze klasę ;)

michlo

no i znowu jest nad Jacusiem xD Oni tak bedą aż któryś umrze i wtedy pójdzie w góre.powaznie

Polka

Anthony H. powienien być na pierwszym miejscu! Tak jak napisała któraś osoba powyżej - to jest po prostu MISTRZ kina! najlepszy aktor!

Tony górą!

bellatrixnet

trzeba być obiektywnym ale swoją drogą...ale niech tam...
Tak! on jest best z the best!

The_Sopranos

Nicholson jest nawet dużo lepszy - a Hopkins to taki angielski sztywniak i mało różnorodne są jego role, a przede wszystkim bez tego polotu. Moze do ... powiedzmy bardziej teatralnych ról się nadaje, ale nie jest wszechstronny.

7,5/10 - porównam go do Morgana Freemana.

Zygfryd666

Jak można o Antku powiedzieć ze jego role są mało różnorodne - "Milczenie owiec" a "Drakula", "Człowiek słoń" a "Fracture" czy też nie wiem role Nixona, Hitlera - to wybitny aktor nadający się do każdej roli - uważam że jesteś niesprawiedliwy w swych sądach... Nicholson jest też świetny ale brakuje mu tego czegoś co właśnie znalazłem w Antku i jego grze - dlatego Hopkins był, jest i będzie dla mnie aktorem nr 1 światowego kina.... A z aktorek Meryl Streep :P

michlo

Co kto lubi... A on grał Hitlera?! Meryl Streep bez wątpienia jest świetna, aczkolwiek nie jest moją ulubioną - wole inne filmy.

michlo

Tak, to dobre role, ale Hopkins na pewno nie jest najlepszym aktorem w dziejach kina choćby dlatego, że jego filmografia jest taka sobie. Porównując z De Niro czy Brando to ma dwa naprawdę znane filmy- "Milczenie" i "Człowieka Słonia". Nie jest nawet największym brytyjskim aktorem, bo ten tytuł prawdopodbnie po wieki wieków należeć będzie do Oliviera. W tak chociażby chwalonych "Okruchach dnia" czuć natomiast styl Guinnessa. Nie mówiąc już o tym, że mało kto wie, ale Hopkins mógłby wogóle nie trafić do filmu gdyby nie niejaki O'Toole.

_Andrzej_

Hmmm... nie jestem zwolennikiem de Nira i tu przyznaję choć nie twierdzę że nie jest dobrym aktorem... aczkolwiek patrząc chociażby na ostatnie filmy i jednego i drugiego Pana chyba jednak bardziej ambitne kino i dalsze "utrzymywanie" aktorskiej klasy reprezentuje Antek... A co do de Niro - wydaje mi sie ze znacznie lepszym od niego aktorem jest Robert Duvall a niestety w Polsce mało docenianym... ale to już inna sprawa i chyba nie miejsce na dyskusje tutaj ;)

michlo

Zygfryd - tak grał Hitlera w "Bunkrze" - byl świetny ;) - polecam :)