Armin van Buuren

8,1
17 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Armin van Buuren

Co tu dużo pisać, jeden z najlepszych Dj na świecie. Jego "Sail" jest genialne

Sagan

malo wiesz :D

To sa genialne walki

Perpetuous Dreamer - The Sound Of Goodbye (Armin van Buuren's Rising Star Mix)

Armin van Buuren & DJ Tiesto pres. Alibi - Eternity (Armin van Buuren's Rising Star Mix)

Armin - Communication (Original Mix)

czy genialne remixy do

Solar Stone - Seven Cities (Armin van Buuren 12'' Remix)

Shane 54 feat. Clannad - Too Late To Turn (Armin van Buuren Remix)

sail przy tym wypada baldziutko choc remix carla B jest nieco lepszy od orginalu ,ale to juz kwestia gustu :D

p3ps1

Każdy ma swój gust. Nie twierdze że nie są genialne, ale ja najbardziej lubię "Sail" ;)

Sagan

Tez uważam ze 'Sail' to jeden z jego najlepszych utworów :) Tyle że on tych 'najlepszych' ma naprawdę wiele... :)

Sagan

armin jest dużo lepszy jako dj niż jako producent.

użytkownik usunięty
olszass

Dla mnie naprawdę świetne kawałki to:
Blue Fear
Sound of goodbye
Sail
Serenity
Shivers
Gaia Tuvan

Sagan

Wg mnie najlepszy, State of Trance'ami przebił wszystkich DJków typu Tiesto.

Skw_

ASOT to co tygodniowy broadcast a nie styl mixowania czy styl tworzenia muzyki...

DannielNemesis

on tego nie powiedział że to jest styl, ale dzięki Asot-om przebił wszystkich

użytkownik usunięty
ghost21

Na pewno jest bardzo popularny, lubię go, w przeciwieństwie np od takiego guetty, który robi już bardziej pop niż elektronikę choć trochę na serio. Jednak pisanie o tym, że przebił wszystkich, to duża przesada.

Gatunków elektronicznej muzyki jest w cholerę i tym samym jest bardzo wielu artystów, zawsze znajduje się ktoś, kto jest lepszy, ale nie jest tak znany, nie należy do wielkiej wytwórni jak armada i nie jest o nim tak głośno jak o Armninie.

W ogóle co się tyczy astów, to w perspektywie czasu, to one są dla mnie najmocniejszym punktem Armina. Bo co by nie mówić to numery, które robi od jakiegoś czasu , często nie mają wiele wspólnego z muzyką trance. Chociażby takie Feels So Good czy Fine Without You.

To właśnie za asoty szanuje Armina najbardziej i szczerze mówiąc najbardziej za te starsze, zaczynając od pierwszych asotów z roku 2001 do tych z 2005. Te nowsze jakoś do mnie nie przemawiają.

Mimo wszystko mam do niego sentyment, bo był jednym z tych dzięki, którym zainteresowałem się muzyką elektroniczną w ogóle. Mam tylko nadzieję, że mimo wszystko nadmierna popularność, nie dopadnie innych gatunków tak jak trance czy teraz dubstep. Dlaczego? To proste, im bardziej się robi coś powszechnie znane, tym więcej słabych kawałków z tego gatunku powstaje.

Mimo wszystko nie potrafię sobie wyobrazić, że za parę lat taką falę
popularności przechodziłby np psy trance czy drum abd bass. Tak wiem, te gatunki też mają swoich bardziej komercyjnych wykonawców, którzy po jakimś czasie w ogóle nie tworzą już czystych gatunków, tyko robią jakieś połączenia z gitarami itd dla dnb to pendulum, których stricte tylko pierwsza płyta była najbliższa czystego dnb, a dla psy trance infected mushroom. Jednak trudno mówić, żeby te gatunki były aż tak popularne jak trance czy dubstep.

Armin również robi pop... i nawet popę

użytkownik usunięty
olszass

No wiem, takie kawałki jak chociażby wyżej wspomniane Feels So Good czy Fine Without You. Ale jak dla mnie dawne asoty naprawdę dobre a czy taki guetta miał tak dobre audycje jak stare asoty? No właśnie...

Armin i David robią po prostu pieniądze .
kiedyś też grano i tworzono inną muzykę więc asoty były inne. wspaniałe. teraz trance to jakiś śmieszny vocal i pady. mnie Armin zaczął irytować gdy zaczął mówić cały czas o pieniądzach. na żywo widziałem go dwa razy i grał świetnie.

brak prawdziwego trance dziś. gdzie są takie jkawałki jak Johan Eckman - Timeless? albo Scooter -Trance Atlantic? . ja je nazy wamrdzennym trance .

olszass

zależy jak kto lubi, ale większość bardziej woli stary trance.

"ktoś, kto jest lepszy" to chyba z producentów bo dj-em jest najlepszym. Przesłuchaj sobie jego Yearmixy, ma już taką wprawę że przejścia same mu się robią.

ghost21

na żywo ? czy może ableton

użytkownik usunięty
ghost21

Jasne :| Wokół armina już dawno trwa jeden wielki Hype

gówno mnie obchodzi kto wg. was jest najlepszym dj-em, dla większości społeczeństwa jest Armin najlepszy.

ghost21

większość społeczeństwa. .. dobre.

olszass

spodobał ci się ten tekst możesz sobie skopiować (skończyłem rozmowę, z nowicjuszami nie będę rozmawiał).

ghost21

nowicjusz w czym ?

olszass

w tym że wygrał listę top maga 5 razy

ghost21

no i uważasz ze większość czytelników top magazine to większość społeczeństwa

olszass

nie mówiłem dosłownie tego, reszta się nie zna na muzyce elektronicznej (słucha innej muzyki)

ghost21

ty się znasz bo jesteś fanem avb. ..... proszę Cię. ...muzyka elektroniczna to tak szerokie pojęcie, że jeśli ktoś ma o tym pojęcie, nigdy nie powie, że on jest najlepszy. popularność to nie wszystko. a jak ktoś nie czyta dj mag nie oznacza że słucha innej niż elektroniczna.

olszass

Nie ma czegoś takiego jak najlepszy dj (bo niby pod jakim względem mają porównywać dj-i)

muzyka to nie olimpiada

ghost21

raz piszesz że jest najlepszy raz ze nie ma takiego czegoś. .... zdecyduj się. . a muzyka ostatnio to niestety olimpiada. kto więcej płyt sprzeda Kto więcej kasy robi nawet na byle chłamie. .. i skwaszona mina Armina przed kamerą gdy się dowiaduje, ze juz nie jest "najlepszy" w 2011.

olszass

masz zupełną rację poprzednio się myliłem, jestem wielkim fanem Armina dlatego tak mówiłem.

użytkownik usunięty
ghost21

Wow. Analogicznie większość społeczeństwa ogląda prostackie programy typu "dlaczego ja" a mniejszość czyta książki- wniosek, dlatego, że większość ogląda co ogląda to te programy niosą wysoką wartość a książki to syf- faceplam.
To, że coś jest super popularne nie przekłada się na jakość, a wręcz tłumy często ciągną do miałkich produktów. Armin po prostu należy do jednej z największych stajni muzycznych muzyki elektronicznej na tą chwilę czyli do armady i jest tak naprawdę jej największą atrakcją, i dlatego tylu ludzi go zna. Tylko nikt mi nie będzie wmawiał że Armin robi na dzień dzisiejszy super jakościowy trance, bo pęknę ze śmiechu. To są dzisiejsze produkcje Armina
https://www.youtube.com/watch?v=dU26cGlmkRg
https://www.youtube.com/watch?v=BR_DFMUzX4E
To nie jest trance, już bardziej pop- trance, przyjemna melodyjka dla ucha niezbyt wymagających gustów. Zero trance w trance, że tak paradoksalnie się wyrażę.

Jak to uważasz za prawdziwy trance, to znaczy, że nigdy tą muzyką się nie interesowałeś naprawdę, tylko co najwyżej powierzchownie ograniczając się do paru najbardziej znanych dj z głównego nurtu.

BTW Jedyne co sprawiło, że pojawił się uśmiech na mojej twarzy w trakcie słuchania drugiego utworu, to pojawienia się Rona Jeremego w teledysku, a nie o to chyba chodzi w muzyce prawda? To muzyka powinna wywoływać uśmiech,

nic nie mówiłem o prawdziwym transie. Prawdziwy trance nigdy nie leciał w radiu Z czy RMF.fm wiem że Armin robi pop-trance. Czasami bardziej wolę pop-trance i posłuchać sobie takich utworów Armina jak "This Is What It Feels Like" czy "Not giving up on Love".

ghost21

przejścia na abletonie....