Artur ŻmijewskiI

Artur Marek Żmijewski

7,7
31 785 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Artur Żmijewski

Jeden z najgorszych polskich aktorów. Po prostu żałosny< ale niestety takie beztalencia siuę dziś promuje.

rjwk

Świetny aktor, tylko że Ojciec Mateusz i inne chłamy nie pokazują nawet 5% jego możliwości aktorskich. W Odwróconych co innego...

damzian

A mi sie podoba i jako mężczyzna i jako aktor. Nie miałabym nic przeciwko gdyby pojawiłm się znów w "na dobre i na złe" bo bez niego zrobiła się kicha nie serial. Foremniakowej nie chcę już oglądać bo jest sztywna jak kij od szczotki obojętnie co gra ale Pana Artura bardzo chętnie;) Poza tym "Odwróceni' "Mój rower" i jeszcze czaję się na "Odrzucone". "Ojciec Mateusz" mi się podoba bo jest taki trochę komediowy- nie ma tej zwyczajowej policyjnej sztywności. Ogólnie dobry aktor. Naturalny.

Dorota74

Zgadzam sie z Toba w calosci, nie wiem jeno kto i po co pisze takie bzdury jak wyzej!? Jest dobrym aktorem a widac i malo docenianym, musze dodac, ze wlasnie Artek nie bardzo nadaje mi sie(moje prywatne zdanie) na role, gdzie gra twardzieli jak w Psach czy Odwróceni, jemu po prostu za dobrze z oczu patrzy, role tatuska rodzinki, jakiegos urzedasa, lekarza jak mial juz czynic w przeszlosci, Mateusza wlasnie to w tym mnie sie wydaje, ze jest najlepszy! Doceniam go, choc dla mnie to tak na prawde powojenna szkola byla, jest i bedzie nie do pobicia!

rjwk

To prawda, gość jest do bani

balto5_2

Równie żenująca wypowiedź co przychlasta założyciela tematu ! jakieś argumenty przedstaw.

tomucho77

W tych rolach i w jego grze brakuje ekspresji, a w twarzy wyrazu/uczuć i jest to nieciekawe.

jagoda49

A dokładnie w których rolach ?

tomucho77

W większości ról których gra. Jest taki miły, poprawny, nudny.

jagoda49

Wymijająca odpowiedź :(

tomucho77

Świetną robotę wykonał np. z Moim rowerze. Genialna rola.

holstensa

Powiedz to jagodzie49.

tomucho77

Tak. W filmie Mój rower zagrał świetnie. Właśnie takiej gry bym od niego oczekiwała. Dlaczego nie gra więcej takich ról? W innych był blady, np. w Odwróconych, Psach II, Oszukanych, Wszyscy jesteśmy.., ginie na tle innych aktorów. Ojciec Mateusz tez jest za grzeczniutki. Nie lubię sitcomów. Nie przepadam także za filmami typu Katyń. Mam dość tej wojny.

jagoda49

Pani Jagodo w Odwróconych i Psach 2 dlatego ginie bo gra trzecioplanowe role. Odnośnie Ojca Mateusza ma być nie grzeczniutki ? wiesz co to znaczy być księdzem ?

Nie pisz już więcej na tym forum bo mamy dosyć już twoich postów.

ps.
Katyń to nie tylko film !

tomucho77

Każdy ma prawo do własnej opinii. Wole filmy typu Ojciec chrzestny niż seriale typu Ojciec Mateusz. Na opinię o aktorze wpływają filmy i role w których gra oraz udział w serialach i reklamach.

jagoda49

Zgoda masz prawo do własnej opinii tylko niech ta opinia będzie popatra argumentami a nie mądrościami wyssanymi z palca w stylu "jest zbyt grzeczniutki w roli księdza".

tomucho77

Daj spokój kolego...przecież to jeszcze dziecko nie znające się na filmach i na grze aktorskiej. Nie warto z nią dyskutować. Za komentarz niech wystarczy fragment:
"Dlaczego nie gra więcej takich ról? W innych był blady, np. w Odwróconych, Psach II, Oszukanych, Wszyscy jesteśmy.., ginie na tle innych aktorów. Ojciec Mateusz tez jest za grzeczniutki" - skoro pan Żmijewski w Psach czy Odwróconych był jej zdaniem blady/słaby, gdzie zdaniem większości to jedne z jego najlepszych ról (jeśli nie najlepsze) to o czym w ogóle dyskutować.
ps. Twoja riposta z tym księdzem świetna:) pozdro

rjwk

Niby dlaczego jeden z najgorszych?
Widziałam go grającego w przeróżnych rolach i szczerze stwierdzam, że postacie, które miał okazję przedstawić, są zagrane bardzo czysto i szczerze ,,z sercem''.
Jest świetnym aktorem, nie najlepszym - ale naprawdę dobrym.

Rose_Ann_Hill

Miał taką fajną role w Psach... Czemu nie gra podobnych ról.

jagoda49

Jest świetnym aktorem więc kto wie - może dostanie niebawem podobną rolę. Prędko o nim nie zapomną ;P
Jest stworzony do ,,sympatycznych'' ról ale i też takich groźnych ..
Tacy powinni być aktorzy - do grania jako różnorodne postacie.
Ale większość go kojarzy jako tą dobrą z Ojca Mateusza, więc takie też podobne kwestie do zagrania dostaje xd

Rose_Ann_Hill

Tak, ale ja osobiście wolę mocne role. Te "grzeczne" mnie nudzą.

użytkownik usunięty
jagoda49

Jego miejscy jest w filmach typu Psy lub Demony Wojny wdg. Goi.

Tak. chciałabym a by grał w filmach z ikrą.

Jego miejsce jest tam gdzie On będzie chciał ! On mieszka w wolnym kraju !

rjwk

Taka prawda,nie wiem w ogole dlaczego on ma taka wysoka ocene przeciez on zawsze gra tak samo, ta sama mina, ten sam ton glosu.Dla mnie to jest aktorskie drewno.

rjwk

Niewiele widziałem jego ról filmowych i telewizyjnych, ale jako aktor teatralny jest świetny. Niedawno byłem na sztuce "Łysa śpiewaczka" i Żmijewski zagrał bardzo dobrze, zupełnie inaczej niż w "Ojcu Mateuszu" itp.

rjwk

Podbijam, bo aktor słabiutki.