W tym temacie chciałbym zapisywać (lub w miarę niemożności [lub chęci innej osoby], aby zrobił to ktoś inny po uprzednim skontaktowani się na priv, bo może powstać syf, że z tego samego dnia oceny wrzuci kilka osób) zapisywać jakie filmy ocenił Kinomaniak oraz jaką dał ocenę. Nigdzie w necie czegoś takiego nie ma, żadnego archiwum programów, ani nawet strony oficjalnej nie ma.
Zaczynam.
29.06.2008
1. Orzeł kontra rekin 7/10
2. Hallam Foe 6,5/10
3. Sex w wielkim mieście 3,5/10
Zajebiście że to prowadzicie, kurde szkoda że nie ocenił jak dla mnie zajebistego Avatara. Jestem bardzo ciekaw co by Mu się spodobało a co nie.
pozdro
Cześć Kochani Kinomaniacy:)Mam pytanie do Was. Robił ktoś z Was ranking filmów ocenianych przez Artura?? Wiem, że na tym forum były pytania które filmy ocenił najwyżej itd., a może ktoś potrafi napisać pierwszą 10 wg Artura Pietrasa. Szkoda, że Artur nie założył strony internetowej. Ale dzięki Wam mogę w miarę na bieżąco być z filmami. Pozdrawiam
Wiem, że Blade Runner i Ziemia Obiecana dostały 10 i z tego co pamiętam to chyba w kinomaniaku jedyne 10-tki, bo strasznie się wtedy podniecał. Wtedy porównywał je odpowiednio do Dystryktu 9 i Tataraku.
16.01.2010
Wszyscy mają się dobrze- 7
Daybreakers- 5
Ciacho- 1
Ciacha nie widziałam ale po jego ocenie chyba się przemogę :)
16.01.2010
Daybrakers 5
Wszyscy się mają dobrze 7
Ciacho 1 Film został zjechany, że głowa boli.
16 stycznia 2010
Dziś ocenił cztery filmy.
"Avatar" 8,5 Powiedział, że jest zauroczony filmem. Historia choć banalna czy wręcz naiwna wciągnęła Go bez reszty. Czuł własny puls, wściekłość i miał łzy w oczach.
"Wszyscy mają się dobrze" 7 Ciekawa historia i świetny Robert DeNiro.
"Daybreakers - Świt" 5 Kapitalny pomysł na film, świetne, intrygujące pierwsze 30 minut, ale potem tylko sieczka, krew i głupota. Zmarnowany potencjał.
"Ciacho" 1 Ta jedynka to tylko za Tomka Karolaka i Tomka Kota, bo mogła być dużo niżej :p Ogólnie stwierdził, że ten film osiągnął nowy poziom żenady. Do tej pory najgorszym filmem był dla Niego "Gulczas, a jak myślisz", ale teraz to ciacho zajmuje pierwsze, zaszczytne miejsce na Jego liście najgorszych filmów. Głupi, bezsensowny, przeraźliwie nudny i kompletnie nieśmieszny.
Kurcze no ,chcialem zobaczyc co powie o Avatarze,ale akurat mi niektore programy w tv nie działają,w tym tv 4 ;/
Widać, że chyba Pan Pietras przeczytał nasze wypowiedzi i wreszcie zrecenzował Avatara. I bardzo mi się podobało jak zjechał Ciacho. :]]
Tak jak pisaliście 10 otrzymały do tej pory filmy "Blade Runner" i "Ziemia obiecana". Dodam, że miejsce trzecie, jak na razie zajmuje film "Chłopiec z latawcem", który ocenił na 9. Zanim napisał na tablicy dziewiątkę, powiedział, że to jest naprawdę piękny film.
Powiedział, że Sherlock to typowy blockbuster(mam nadzieje że to nieprawda bo zamierzam się wybrać do kina) i że Downey Jr "skradł" cały film(mam nadzieje że nie Jude'owi, bo się trochę zdenerwuje)
A ile dał Parnassusowi? Oceniał go tydzień przed Avatarem a ja akurat nie mogłam obejżeć...
Niestety ipla oferuje odcinki dopiero od 323, ale i tak to ponad 100 odcinków i wciąż ich przybywa. :)
Szkoda, że nie ma wcześniejszych. Chciałbym sobie przypomnieć odcinki z 2003.
Z tego co pamiętam to wspominał o tym filmie, ale nie ocenił.
Więc chyba już nie wróci do tej pozycji.. Szkoda, bo ciekawa jestem tej opinii.
O Danielu Day-Lewis powiedział tylko, że nie powinien się brać za śpiewanie, bo to mu zbyt dobrze nie wychodzi. Wspomniał, że możliwości wokalne aktorów nie stoją na zbyt wysokim poziomie, poza Fergie która miała najlepszą piosenkę. Dodał, że Kidman ma tam zaledwie kilkuminutową rolę. Powiedział, że zainteresowały go jedynie relacje między postaciami granymi przez Marion Cotillard i Daniela Day-Lewis (gra aktorska).
O ile pamiętam to coś w tym stylu...
chyba ten wybitny aktor zaliczył pierwszą w życiu wpadkę choć Daniel zagrał ponoć dobrze (on nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu)to raczej słowo wpadka odnosi się do filmu Nine który według większości opinii zawodzi na całej linii .Ten aktor zawsze starannie wybierał filmy i zazwyczaj trafiał w dobre lub genialne produkcje. Film i tak zobaczę żeby samemu wyrobić sobie opinie.
O filmie "Limits of controls" powiedział, że można doszukiwać się drugiego dna, trzeciego, czwartego, ale on tu widzi tylko dno.
O filmie "Adam" powiedział tak: "Ten film mną potrząsnął, jak kiedyś "Dróżnik" najpiękniejszy film, jaki kiedykolwiek widziałem. (...) Film "Adam" uroczy, mądry, który uczy jak kochać kogoś innego. Magiczne kino".
20.02.2010
1. W chmurach 7.5/10
2. Amelia Earhart 5/10
Zapowiedział że za tydzien będzie oceniał Ghost Ridera Polańskiego.
Hahahaha... "Ghost Ridera" ! Ale żeś się pojechał ;) Moim zdaniem najnowszy film pana Polańskiego jest bardzo dobry. Jestem ciekaw opinii Artura "Kinomaniaka" Pietrasa
Mała przesada z tymi zmianami emisji jak się już przyzwyczaję do nowej godziny to go znów przesuwają
Ja polecam poza tym obejrzeć inny tego typu program ROTTEN TOMATOES SHOW :
http://current.com/the-rotten-tomatoes-show/?xid=370 REWELACYJNY !!