Artur Pietras

5,8
4 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Artur Pietras

W tym temacie chciałbym zapisywać (lub w miarę niemożności [lub chęci innej osoby], aby zrobił to ktoś inny po uprzednim skontaktowani się na priv, bo może powstać syf, że z tego samego dnia oceny wrzuci kilka osób) zapisywać jakie filmy ocenił Kinomaniak oraz jaką dał ocenę. Nigdzie w necie czegoś takiego nie ma, żadnego archiwum programów, ani nawet strony oficjalnej nie ma.

Zaczynam.

29.06.2008

1. Orzeł kontra rekin 7/10
2. Hallam Foe 6,5/10
3. Sex w wielkim mieście 3,5/10

drivt

ocena filmu trick byla na 100% kupiona przez producenta filmu

kot6969696

uuu czyżby pan artur się sprzedał ? nie wierze...

ancol90

Czy kupiona? Nie wiem, możliwe, ale na pewno wyglądało to tak jakby bał się cokolwiek złego powiedzieć o "Tricku".

Sub_Zero

20.03.2010

1.Czas Apokalipsy 10/10
2.The Hurt Locker. W pułapce wojny 7.5/10
3.Agora 6.5/10
4.Nostalgia anioła 4/10

drivt

Co powiedział o Nostalgii Anioła?!

z góry dzięki.

asiurp

Udało mi się trafić właśnie na końcówkę programu kiedy omawiał "Nostalgię anioła". Powiedział, że został zmarnowany potencjał na naprawdę niezły film, choć książka którą czytał parę lat wcześniej też to jakoś nie zachwyciła. Stwierdził, że film pokazuje bajkę dla nastolatków. A Jackson raz chce widza przestraszyć, by za chwilę pokazać piękne kolorowe obrazki. I chyba coś, że pokazuje się widzowi po gwałtach, zabójstwach, kradzieżach, przestępstwach czeka nas inne, cudowne życie. W każdym razie stwierdził, że film jest na granicy średniactwa i dostał marniutką ocenę 4/10.

dominica7

Dajcie spokój! 4/10 to nie jest zła ocena. Dla mnie marniutką oceną jest 6.5 dla "Agory"

Ultor

27.03.2010

1.Wyspa tajemnic 7/10
2.Mistyfikacja 7/10
3.Była sobie dziewczyna 7/10
4.Legion 1/10

drivt

Legion też oceniał?! Kiedy?
Jak ktoś by mógł napisać co dokładnie o nim mówił i czemu tak go zjechał?

szuBZ

Oceniał na samym końcu i właściwie nie wiele o nim powiedział.

seyre

O "Legionie" mówił krótko i na samym końcu ponieważ powiedział że film według niego jest tak beznadziejny że nie ma o czym mówić. Powiedział mniej więcej tylko że to kicz, żenada i kompletna bzdura, i że dziwi się że dobrzy aktorzy zagrali w czymś takim. Powiedział jeszcze że film jest drętwy i bez polotu. Pokazany był także fragment filmu przeplatany śmiechem Christopha Waltaza z jednej ze scen "Bękartów Wojny" - już po tym filmiku wiadomo było co pan Pietras sądzi o tym filmie. 1/10.

Całkiem dobrze za to wypowiedział się o "Wyspie tajemnic" - powiedział że jest w filmie kilka piorunujących scen, o których ciężko potem zapomnieć, pochwalił też wiarygodne aktorstwo Leonarda DiCaprio i Marka Rufallo. Mówił że film ogólnie trzyma w napięciu ma mroczny sugestywny klimat, dobre tempo, świetne mroczne zdjęcia i scenografię. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba nie podobało mu się to że w pewnym momencie jeden z bohaterów powiedział(za wcześnie jego zdaniem) o jedno zdanie za dużo chyba zdradzające zakończenie przez co film pod koniec stracił trochę tempo i czuł się trochę rozczarowany. Jakoś tak to wytłumaczył. Mimo wszystko powiedział ze Scorsese to prawdziwy mag kina. 7/10

Dziwie się za to że mimo że bardzo pochwalił film "Była sobie dziewczyna" nie wymienił ani jednej wady to dał filmowi tylko 7/10. Myślałem że po takiej wypowiedzi pełnej zachwytu, będzie co najmniej 8/10.

Pochwalił też film "Mistyfikacja" - szczególnie podobała mu się rola Ewy Błaszczyk powiedział że to rola godna wszystkich nagród. Także 7/10

wojtek40i4

Jak dla mnie motyw Z Legionem i Landą rządził xD

Krelian

Oglądał ktoś w poprzednim tygodniu? Jak oceniał?

Sub_Zero

1.05.20110

1. Furia 5/10
2. Fantastyczny Pan Lis 7/10
3. Człowiek, który gapił się na kozy 6,5/10

drivt

08.05.2010

1.Dobre serce 7.5/10
2.Hel 5/10
3.Dorwać byłą 4/10

Nie ogladałem całego programu więc oceny mogą być błędne jak coś to niech ktoś poprawi :)

drivt

15.05.2010

1.Zakochany Nowy Jork 6.5/10
2.Jaśniejsza od gwiazd 6.5/10
3.Nazywam się Khan 4.5/10

drivt

22.05.2010

1.Robin Hood 6,5/10
2.Samotny mężczyzna / A Single Man 8/10
3.I Love You Phillip Morris 4/10

LukeLBN

Czemu aż tak nisko ocenił I Love You Phillip Morris? Powiedział coś konkretnego?:) Akurat impreze odsypiałem to nie ogladałem :P Ale dzięki za info :)

Sub_Zero

Prorok 8/10
Bracia 8/10

seyre

Kinomianiak opowiadał o filmach, które były pokazywane podczas festiwalu w Gdyni. Wspomniał o tych, które Jego zdaniem warto obejrzeć. A ocenił tylko jeden film, ponieważ ten najbardziej go poruszył. Była to Wenecja - 8/10.
Mówił też o filmach: Chrzest, Erratum (podkreślił dobrą rolę Tomasza Kota), Made in Poland, Mała matura 1947, Różyczka, Matka Teresa od kotów.

szremsiu

19.06.2010

Green Zone-7
Poważny człowiek -7
Plan B-bez oceny("obejrzeć pośmiać się i zapomnieć")

mila_cool

3.07.2010

Toy Story 3 - 8/10
Jutro będzie futro - 5/10

Radzimir_Radzmirowski

10.07.2010

Zaćmienie (3 część Zmierzchu) - 4/10 "Przerażająco nudny, zero emocji, statyczny, przegadany"
Kobieta na Marsie, meżczyzna na Wenus - ? (nie zobaczyłem, jeśli była proszę podać na wpisie)

Radzimir_Radzmirowski

Kobieta na Marsie, meżczyzna na Wenus - wydaje mi się że dał 4/10 ewentualnie 4,5, na pewno coś w tych granicach. Ogólnie powiedział, że to film taki na wakacje, obejrzeć i zapomnieć, momentami śmieszny. Co do zmierzchu to po tym jak pojechał po tym filmie wydawało mi się, że da 2/10 bo ten film na więcej nie zasługuje.

Za tydzień będzie oceniał Shrek Forever.

Sub_Zero

17.07.2010
"Shrek Forever" - 7/10
"Grubasy" - 7/10

Radzimir_Radzmirowski

24.07

Wybuchowa Para - 5/10
Oceniał też nowego Fredka Krugera, ale nie pamiętam co mu wystawił. Ogólnie źle o nim nie mówił.

szuBZ

Fredka Krugera nie był w stanie ocenić :D dlatego nie wystawił oceny. Mówił, że to film bez scenariusza.........

piterex

Następny Kinomaniak jesienią. A w nim będzie "Święty interes" - najnowszy film Macieja Wojtyszki z Adamczykiem i Woronowiczem w rolach głównych. Do jesieni

Radzimir_Radzmirowski

bardzo wysoko ocenil wybuchowa pare :-/ toz to czysta tandeta

Nienasycony_Buhaj

Ja jestem ciekaw co wystawi "Incepcji". Ojjj ciekawe.

igor089

O ile wogóle wystawi taką spóźnioną ocenę... Jako wielki fan Pana Artura obstawiam na coś w okolicach 7-7.5/10. Film się kupy nie trzyma, i są w nim spore braki sprawiające, że nawet bardzo dobre ujęcia i muzyka go nie ratują. Wtórność nad wtórnościami.... "13 Piętro" już było... ponad 10 lat temu...

TeBeCe

dzisiaj Pietras ocenił trzy filmy:

Niezniszcalni 6/10 - niestety nie oglądałem początku
Święty Interes - 5/10 ciekawy pomysł, ale niewykorzystany potencjał. Coś na kształt rancza wilkowyje a mogło być ostrzej, czas przecież na taki film idealny.
Salt 3/10 Totalnie nierealistyczny, nawet dobry Olbrychski, nadmuchana Jolie ktora wielką aktorką nigdy nie była i na szczęście nie dostała Oscara.

Komentarze mogłem trochę przekręcić, ale chyba oddają sens jego wypowiedzi.

Nienasycony_Buhaj

O "Niezniszczalnych" powiedział, że można się uśmiechnąć i że w klimacie kina akcji lat 80-tych "że jak dawali w mordę to..."
A że Jolie nie dostała Oscara to nieprawda. Otrzymała go za rolę drugoplanową za "Przerwaną lekcję muzyki". Pozdrawiam.

Radzimir_Radzmirowski

Co do Jolie powiedział, że ostatnia grała w filmach, które miały dać jej Oscara, ale nie wyszło.
Nie powiedział, że aktorka nie ma go na swoim koncie.

TeBeCe

O Avatarze też mówił sporo po premierze. Fajnie by było gdyby o Incepcji też powiedział parę zdań.

Sub_Zero

Sobota 04.09.2010 13.00

Niezniszczalni / The Expendables 6/10
Święty interes 5/10
Salt 3/10

LukeLBN

Niezniszczalni - 6/10 - dobre kino akcji, nawiązujące do ery VHSów z lat 80 i 90
Święty Interes - 5/10 - niewykorzystany potencjał, mogło być ostrzej i film z minuty na minutę się wypala
Salt - 3/10 - nierealistyczny i strasznie głupi, a Jolie kompletnie nie pasująca do roli super agentki

Sub_Zero

11.09.2010
1.Tetro - 7/10
2.Niewinna -3 /10
3.Ostatni Władca Wiatru - 2.5/10

drivt

Dość dziwne, że film z niedopracowanym scenariuszem (Niewinna) dostał 3, a totalny kicz, z plastikową scenografią, beznadziejnymi dialogami, w którym nie wiadomo o co chodzi - mający na celu wyciśnięcie kasy od młodego widza (jak powiedział o Ostatnim Władcy Wiatru) dostaje 2.5

h_anka

A ja się zgodę z tymi ocenami :P Co prawda tylko Tetro widziałem, ale sądząc po fragmentach i zwiastunach zasłużyły te wda filmy na tak niskie oceny. Z resztą filmy Shymalana czy jak jego nazwisko się tam pisze można ostatnio w ciemno oceniać nisko

arealista

Ale mnie chodzi o rozróżnienie ocen. Bo 2.5 a 3 to prawie to samo. A przytaczając argumenty dotyczące filmów, różnica była znacząca, na plus oczywiście dla Niewinnej.
Poza tym jak można ocenić film po zwiastunie? Czy dlatego bo to film danego reżysera? Z jedzeniem też tak robisz? Po kolorze opakowania potrafisz ocenić co będzie wyśmienite na obiad?

h_anka

może przez te skojarzenia Artura tytułu "ostatniego władcy wiatru" ze szrekiem? :D

drivt

Kurde nie oglądałem, wczoraj! Co mówił o Władcy wiatru?

KIBA10

Zgodzę się, że ocenianie filmów po zwiastunach nie powinno mieć miejsca. Ale te akurat tak bezpłciowo wyglądają więc ja przynajmniej nie pokuszę się o obejrzenie Niewinnej i OWW. Na potwierdzenie zarzutu anki - trailer do Tetro też nie rzuca na kolana a film świetny. Faux pas

KIBA10

że tytuł mu sie kojarzy ze Shrekiem :P

Sub_Zero

18.09.2010

1. Matka Teresa od kotów 7/10
2. Zgorszenie publiczne 5.5/10
3. Bazyl. Człowiek z kulą w głowie 7/10

Pietras mówił jeszcze o Jestem twój, Milczenie jest złotem i Huśtawka ale nie dawał żadnych ocen, chciał tylko krótko przedstawić każdy film.

Sub_Zero

A ile dał incepcji???

kamcio3

nie dawał oceny Incepcji :)

sarah496

25.09

Jestem miłością 7.5/10
Karate Kid 3/10
Street dance 3/10 bodajze

arealista

Przecież Karate Kidowi to dał 5,5 chyba.