co za żenada, jeden z nielicznych programów, które ogladałem w tv, to wzieli i zdjęli.....;(;(;(
taniec z gwiazdami zdejmijcie,albo inne bzdury pokroju mam talent
Tomasz Raczek prowadzi (kiedyś świetne Perły z lamusa z ś.p. Zygmuntem Kałużyńskim) http://www.tvp.pl/kultura/magazyny-kulturalne/weekendowy-magazyn-filmowy
Ja pierd*lę. Nie wiem, czy wiesz, ale on prowadził świetny program z ś.p. Zygmuntem Kałużyńskim, ale pewnie jego nie znasz, ani nie czytałeś jego świetnych tekstów (polecam swoją drogą książkę "Kanon królewski"). Co to w ogóle za wartościowanie ludzi - gość od lat siedzi w tematyce filmoznawstwa i tym się profesjonalnie zajmuje i na tym skupia. Hm, chyba, że faktycznie chciałbyś, żeby przyszedł z partnerem, jeżeli to są twoje pierwsze skojarzenia to gratuluję.
Pietras to luzak i ma zajebisty gust filmowy. [Bardzo zbliżony do mojego] :) Raczek to sprzedajna dzi... dla której co drugi oceniany przez niego film okazywał się jego ulubionym. A co do Kałużyńskiego, to na pewno facio wiedzę z historii kinematografii miał sporą, ale za cholerę nie potrafił jej przekazać w interesujący sposób. Część odcinków pereł z lamusa można zobaczyć na youtube. Moim zdaniem nie miały one podjazdu do Kinomaniaka.
Nikt nie twierdzi, że jesteś w stanie zrozumieć kogoś znającego się na kinie, wobec tego nikt nie zachęca cię do oglądania. Możesz spokojnie pokiwać się, poślinić, czy co tam robisz.