Ben WatkinsI

Stephen Benedict Watkins

5,8
14 ocen muzyki
powrót do forum osoby Ben Watkins

Szok i niedowierzanie towarzyszy mi w tym momencie, właśnie zorientowałem się, że zajrzało tu tylko 15 osób. Sam pojawiam się tu późno, ale nie zmienia to faktu, że Juno Reactor słucham już od dawna i do tej chwili wciąż nie mogę uwierzyć, że Polacy nie są zaznajomieni z tak wspaniałą i różnorodną muzyką. Szkoda, że wiele miernot okupuje top listę, a taka perełka jak Ben Watkins i jego dziecko Juno Reactor leży w kącie zapomniana (albo w ogóle nieznana). Coraz częściej zdarza mi się powtarzać słowa Kuby Wojewódzkiego "Polacy mają fatalny gust" i za każdym razem wydaje mi się, że jestem coraz bliżej uwierzenia w te słowa. Bo jak można nie znać Juno Reactor?

Tu_Tomasz

Po prostu nie jest to popularny gatunek muzyki.

Tu_Tomasz

wiesz, moze być tak, ze ludzie kojarzą Juno Reactor z Matrixa itd. Ale ze jest to zwiazane z Benem Watkinsem moga już nie wiedzieć... CO jest dosyć nawet zrozumiałe.
Muzyka z Matrixa jest świetna i pewnie niejedna osoba to potwierdzi

matix87

Juno bez Bena to nie Juno:)
co do gustu Polaków - oni niezbyt wiedzą gdzie szukać i tyle, w tym problem.

Tu_Tomasz

Juno Reactor to nie masówka, niech będzie tam gdzie jest w tej chwili, ludzie którzy szukają czegoś więcej niż tylko trzy minutowej radiowej papki, którą jesteśmy ciągle zalewani znajdą nawet JUNO .
A album "Bible Of Dream" - genialny, zresztą pozostałe też.

Tu_Tomasz

Zacznijmy od tego, że JR niezbyt dużo filmów zilustrowało swoją muzyka, to portal filmowy w końcu ;-) A co do JR, to i tak sporo zyskało na popularności w momencie, gdy twórcy Matrixa je "odkryli" w okolicach 2001 r. - boję się myśleć, jak mało znana do tej pory byłaby to formacja, gdyby nie ten fakt.

Gruntowny

to prawda, mogę powiedzieć za siebie, że ja ich nie znałem wcześniej, dopiero "Matrix mnie oświecił" :D