nie umie spiewać, tworzy beznadziejną muzykę, ubiera się jak by była z marsa (pamiętam jej strój z live 8, wygladała jak dziwoląk), jednym słowem mówiąc: BJORK JESTES BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie masz czym bronic tego "dziwoląGa", to najeżdżasz na moją ortografię, to dość dziecinne.................
Dziecko, co Ty możesz wiedzieć o muzyce Bjork jak masz w ulubionych Jennifer Lopez? Zapewne nie widziałaś "Tańcząc w ciemnościach" bo ograniczyłaś się do filmu "Kevin sam w domu" i "Cała ona". I według mnie pisanie, że ktoś jest beznadziejny, bo ubrał sie jak "dziwoląK" na Live8 jest bardziej dziecinne od najeżdzania na Twoją ortografię.
Nie prawda! Dopiero te twoje laleczki (tj. Jennifer Lopez i podobne) są okropne i to one właśnie tworzą beznadziejną muzykę w porównaniu do Björk. A co do jej strojów to wszystkie wydają mi się co najmniej urocze, a Tobie może nie pasują bo nie są tak skąpe jak wdzianka Lindsey? [Wrr... Jak takie tematy mnie denerwują... Ktoś się nie zna i krytykuje...]
"OKROPNA, WYDZIERAJĄCA SIĘ DZIWACZKA" to okreslenie, ktore dla artystki tworzacej muzyke ambitna i niemasową ma przecietna przedstawicielka pokolenia Britney Spears. W sumie nie jestem zdziwiony bo czego tu wymagac.
Masz 16 lat i problemy jak idiotki z filmu"Wredne dziewczyny":P
Co Ty możesz wiedzieć o sztuce i tak szczegolnych jej przejawach jakim niewątpliwie jest Bjork?
wbrew pozorom "wredne dziewczyny" nie jest to taka sobie zwykła głupawa komedyjka, no ale niektórzy tego nie widzą, a Bjork jest szczególnym przejawem zdziwaczenia :))))
Tylko w tej kwesti mogę się zgodzić - Bjork to dziwaczka, ale dla niektórych to urocze. A muzyka tworzona przez nią nie powinna nazywana być beznadziejną... Może lepiej ambitną. Właśnie obejrzałem nieocenzurowaną wersję Pagan Poetry, piękna piosenka i równie piękny teledysk... Może fragmenty stosunku Barney'a i Bjork z początku mogą odstraczać, ale późniejsze "I love him" robi swoje.
Taaa... "Pagan poetry" to świetny kawałek, tak samo świetny jak teledysk. W ogóle jeśli (odpukać) byłyby przyznawane Oscary za najlepszy teledysk, to Bjork byłaby rekordzistką w tej katgorii. Tutaj należy wspomnieć takie klipy jak "Bachelorette", "Cocoon", "Human behaviour", "Hidden place", "Army of me" no i moje ulubione - "Joga" oraz "All is full of love".
Ekhm, no wiesz. Nie każdy może urodzić się polonistą. Ja przynajmniej nie robię podstawowych błędów ortograficznych:]
Ale wracając do tematu. Owszem! Masz absolutne prawo wyrażać swoją opinię, ale nie w taki sposób. Nie napisałaś, że nie podoba Ci się jej gra aktorska, a to, jak oceniasz jej umiejętności wokalne również nie pozwala nam zrozumieć dlaczego tak jest. Może podałabyś jakąś argumentację, bo z tego co napisałaś wynika "Ona nie umie spiewać, bo ubiera się jak dziwoląK", bynajmniej ja tak to zrozumiałam. Zdaję sobie sprawę, że dziewczynki w Twoim wieku, jakieś 14-15 latki lubią to co popowe, kolorowe i przede wszystkim masowe. Muzyka Bjork zalicza się do sztuki elitarnej a nie masowej, to co ona tworzy nie trafi do Ciebie. Napisałaś też, że nie lubisz jej ponieważ jest "beznadziejną dziwaczką" - jak mam to rozumieć? Odrobina ekstrawagancji powinna być zakazana? Bjork powinna tworzyć takie gnioty jak Lindsay?
"No lie
So don't even try
To tell me that you're not a guy"
Uważasz to ten tekst za jakiś ponadczasowy? Za coś głębokiego lub pięknego?
Jeśli podasz jakąs sensowną argumentację, dlaczego nie lubisz Bjork to będę nawet skłonna Cię przeprosić. Na razie jesteś dla mnie kimś, kto za wszelką cenę chce się wyróżnić spośród użytkowników filmwebu.
W dalszym ciągu bez wyrazów szacunku,
Veronica.
Chcesz sensownego argumentu, proszę bardzo: nieodpowiada mi jej sposób bycia, po prostu to jak jest, dostaje szału gdy słyszę jej śpiew, nie mogę ścierpieć jej barwy głosu, jej muzyka i sposób w jaki ją śpiewa jest dla mnie co najmniej dziwny..............
Mam nadzieję, że to ci wystarczy.
((KAMA))
To gdzie te sensowne argumenty?
nieodpowiada Ci jej sposob bycia --) nie wiedzialem ze ja znasz osobiscie i wiesz jaki ma "sposob bycia"
dostaje szalu gdy slysze jej spiew --) idz do lekarza moze dostaniesz na to jakies tabletki
jej muzyka i sposob w jaki speiwa jest dla mnie co najmniej dziwny --) a nie rozumiesz ze dla niektorych ta "dziwnosc" to zaleta? nie rozumiesz ze niektorzy cenia sobie oryginalnosc a nie masowa popkulturalna papke? najwyrazniej nie
A ja mam 14 lat i uwielbiam Bjork!!! Proszę nie sadzić, że dz powodu wieku słucham Aguiler, Boyzonów i Bóg wie czego jeszcze!!!
ekhem...=)ja mam 15 lat i bardzo szanuje Bjork oraz jej twórczość. Ogólnie jestem zwolenniczką ,,ambitnej" muzyki,niekomercyjnej (choc coraz trudniej o taką)... Jakos nie pociagaja mnie hiciory z 1 miejsc listy bravo:P I osobiscie lubie ludzi z wlasnym stylem i wyobraznia=)wiec prosze Veronico nie szufladkuj ludzi ze wzgledu na wiek,bo to nie on decyduje o inteligencji i sposobie myslenia...
Lady Lilith
p.s Do mnie takze nie trafiaja argumenty Kamy=)
Idiotyzm. Ta dyskusja nie ma w ogole sensu. To jakby spierac się, że Britney Spears jest lepszę aktorką od Meryl Streep. Niebo i ziemia.
I droga Kamo wydaje mi się, że poruszanie tematu o którym nie ma się zielonego pojęcia jest absolutnie nie na miejscu.
Pozdrawiam fanów i anty-fanów Bjork.
i jeszcze jedno jesli uszanujecie moja zdanie ja to somo zrobie bo wiem co myslicie o Lindsay Lohan:) Pozdro:*:*
Genialna odpowiedź na poziomie dziecka z podstawówki.
Najpierw najezdzasz nas fanów Bjork, a potem samą Bjork przytaczając naprawdę bardzo konkretne i przemyślane "argumenty", a potem jeszcze mówisz, że mamy to uszanować.
Słuchaj ty tej swojej Lindsay czy jak jej tam a na forum Bjork nie wchodź tak jak my nie wchodzimy na wasze...
wiecie co sobie mysle? ze im czesciej czytam rozne wypowiedzi to tymbardziej sie zalamuje. Dla mnie Kama to jakas gówniara, która nie ma pojęcia o Bjork, o jej muzyce czy sposobie bycia ale ma czelnosc wypowadac sie na jej temat i twierdzic ze takie jest jej zdanie. Otoz twoje zdanie nie jest poparte zadnym dobrym argumentem. Przypomina mi to wypowiedz osoby, ktora krytykuje film, ktorego nie widziala, bo jej sie wydawalo ze wie jaki ten film jest. I co z takimi ludzmi robic? Mam na to znakomita odpowiedz: Wyksztalcic. Zapraszam wszystkie gówniary do szkół, uczcie sie i rozwijajcie się by w przyszlosci poszczycic sie lepszymi wypowiedziami niz obecne. Z dosiwadczenia wiem, ze trzeba cos wiedziec zeby umiec sie wypowiedziec. :) Do zobaczenia za 5 lat.
Kama chyba chcialas przykuc na siebie uwage innych. Moze i ci sie nie podoba jej muzyka, talent i uroda ale zeby okazywac to w taki sposob. Wiadomo wszyscy nie maja identycznego gustu i kazdy odbiera jej muzyke inaczej jednym sie podoba drugim nie. Trzeba bylo sie zastanowic nad ta wypowiedzia. Mi naprzykad nie przypadla do gustu ale ja nie okazuje tego w tak dramatyczny sposob jak Ty. I z cala pewnoscia nie bede jej obrazac i przy okazji prowokowac jej fanow.
:)
Na filmwebie naprawde staram się być neutralny, ale z kazdym postem coraz więcej ludzi zaczyna mnie baardzo negatywnie zaskakiwac.:/ Nie musicie kochać Bjork...ja też nie jestem jej arcyfanem...ale przestaje dostrzegać u niektórych z Was jakąkolwiek wszechstronność w sprawach kultury i sztuki. A żeby starać się obrazić kogoś kto mimo wszystko ma wielki talent, a co idzie z tym w parze wielce odmienną osobowość (co liczy się teraz najbardziej w przemyśle massmediów) to już więcej niż lekka przesada. To brak taktu, no i świadectwo niedojrzałości. Total żena...
nie życzę sobie, żebyś nazywal mnie gówniarą, każdy ma swoje zdanie, a ja je właśnie wyrażam BJORK JEST OKROPNA
Droga Kamo!! Twoja wypowiedź świadczy o Twoim bynajmniej niskim ilorazie inteligencji. Wiem, że w środowisku blondynek odzianych w różowe sweterki, pierwszym kryterium oceny innego człowieka są jego sztuczne paznokcie, liczba zer na koncie, markowe ciuchy i inne tego typu nabyte przymioty.Jednakże Bjork jest dużo bardziej wartościową osobowością niż Twoje koleżaneczki z trzepaka.Śpiewa o rzeczach dużo ważniejszych niż fakt "połamał mi się paznokieć i co ja biedna teraz zrobię".Radzę dorosnąć, dokształcić się ale przede wszystkim dojrzeć. Jeżeli przez całe życie będziesz oceniała innych ludzi na podstawie tego jak się ubierają czy też jak bardzo kunsztowne ozdoby noszą, to wydaje mi się, że za dużo przyjaciół nie zdobędziesz.Trzymam kciuki i mam nadzieję, że przebrniesz jakoś z wartkiego nurtu papki medialnej, wypranej z wszelkich wartości do azylu pełnego wyższych idei!! :)
Pozdrowienia
lindsay lohan...ekhm.
Wybacz ale to samo mogłabym napisać o niej..
Kocham tego dziwoląka:P bo jest jedyna,oryginalna,i tworzy niepowtarzalną muzykę.
Włączając codziennie rano telewizor widze tysiące identycznych bezpłciowych istot ala Lindsay Lohan...której słuchają miliony ludzi.
Ludzie Ci biorą wszystko co się im poda na tacy..nie spoglądając nawet czy jest to dobre czy nie..oni słuchają tylko opini innych..robią to tylko po to żeby się komuś przypodobać..
Więc z całego serca życzę Ci abyś odkryła coś swojego coś z czym będziesz się utożsamiała,rozumiała coś co będziesz miała dla siebie...Nie koniecznie mówię tu o Bjork..
Możesz wiele stracić nie starając się...
Kama popieram cię we wszystkim ;-). Bjork jest okropna we wszystkim co robi. Piosenkarka żadna, ;-| , a ktorka nijaka Tańcząc w ciemnościach mi się wogóle nie podobało, ani jej gra aktorska która była mierna ;-| , uroda nie ma.
Pozdrawiam!
Nie widziałam zadnego filmu z Bjork, wiec nie będę sie wypowiadaćo jej talencie aktorskim ale nie potrafię (chociaz się staram) zobaczyc nic fajnego w muzyce Bjork. Cenię ją ocywiście za oryginalność,za toże tworzy coś innego niż 'piosenkarki' typu Britney Spears itp. Ale mnie osobiście to ona nie przekonuje...I nie jestem wcale fanką J.Lo, Britney i tym podobnych cudów...
Wypowiedzi Kamy nawet nie chce mi się komentować, bo jej argumentacja jest żenująca (o ile można to w ogóle argumentacją nazwać).. Ale błagam, ludzie, nauczcie się używać słowa 'bynajmniej', a jak nie umiecie to go NIE używajcie :/ Bo to BYNAJMNIEJ nie podwyższa poziomu Waszych wypowiedzi..
Mhm, takie mam pytanko-ile ty jej piosenek słyszałaś?Nie żebym ci nie ufał, wierzył, ale ciekaw jestem.Czy esktrawagancki sposób ubierania się, ukazywania się medialnie-to jest coś złego?Jesli tak, to nie róźnisz się niczym, od kolesi biegających zazwyczaj na łyso,w glanach z białymi sznuróweczkami,spodniach moro, i skórzanych kurtkach, goniących z kijami 'innych' od nich, choćby samą fryzurą.Tolerancja-czy słyszałaś o takim pojęciu?Jeśli nie-to cóż, może by tak zacząć od nowa wszystko?
A porównanie J.Lo,Brit czy inne tego typu przypadki do Bjork, to tak jak porównywać Bayer Full do Pink Floydów,Genesis czy Yes-całkiem inna muzyka, inne podejście do sprawy,spiewanie o czym innym.Argumentuj jakoś po ludzku swoje 'wnioski' bo ludzi intrygujesz swą postawą zbyt bardzo.
mała uwaga dla tej która zaczeła temat wez sobie do serca że plastikowo- różowo-lopezowa "subkultura' jest na filmwebie miejszością większość ludzi nienawidzi tyego typu osób a tak na marginesie to nie wypowiadajmy sie o tym jak dany aktor/aktorka wygląda tylko jak gra dziewuszko zapamiętaj to sobie poznaj dobrom strone rekin i doceń jego rade a majlepiej weż ja sobie gdzieś zapisz i patrz na mia za każdyum razem jak będziesz chciala napisać takie głupoty jak tu ok
sorry za jakieś(jak wystąpią )literówki i ortografie ale tak sie wkurzyłem ze nawet nie patrzyłem jak pisze
Ty wiesz chociarz ile ona plyt sprzedala , a ze ty nie lubisz takiej muzyki to nie znaczy ze mozesz sie ktytycznie wypowiadac na jej temat.Ty jej nie lubisz zadna strata ma jeszcze kilka milonow fanow na calym swiecie!!
No prosze, zapewne jesteś młoda, głupia i idziesz za modą. Zapewne też uważasz, że Jenifer Lopez, britney i te inne tworzą muzykę, ich piękne stroje... a jeżeli chodzi o mode to rzecz gustu. Ja np uwazam ze zupełnym bezgusciem jest zakładanie spodenek (które notabene wyglądają jak majtki) a bluzeczki to... w sumie nie wiadomo czy to bluzka cz to stanik. Lepiej chyba wyglądć jak dziwoląg (ortografia nie jest dziecinna;p) niz jak dziwka. dla Ciebie zapewne taki wygląd to pokazywanie swoich walorów dla mnie to jest wulgarne. Więc nie wypowiadaj się jak kto się ubiera. Co do jej głosu to dobrze, że to nie Ty oceniasz barwe głosu i umiejętnosći tylko zajmują się tym osoby, które się na tym znają. widać że jesteś pokoleniem muzyki, która nic nie wnosi słychać tylko "ja Cię kocham Ty mnie nie umpa umpa je je je" albo " ups zroiłam to jeszcze raz" Jesteś za młoda na wyczucie piękna estetyki... i śmieszy mnie Twoje pokolenie naprawde;] nie umie spiewać tworzy beznadziejną muzyke... należy sie pogodzic z tym, że nie jestes tutaj kreatorem stylu, wiec wypadało napisać MOIM ZDANIEM podkreśliłam to zebyś wiedziała na przyszłość że jest to ważne sformuowanie moim zdaniem bjork nie potrafi śpiewać itd a ominęły by Cię te komentarze. Ja bym się tak nie ubierała jak Bjork ale czy to powód żeby nazwać ja dziwaczką? głos dla mnie ma fenomenalny a jej utwory i muzyka jaką tworzy jest zupełnie inna niż wszystkie i za to ją podziwiam, ze w swiecie szalonych, rozebranych pań i panów jest osoba, która dla mnie jest w tym momencie najlepsza.
do KAMY: Dziewczynko ja Ciebie bardzo ładnie prosze nie wypowiadaj sie wiecej na temat Bjork dopoki nie zapoznasz sie z calym jej dorobkiem artystycznym (a chcialabym podkreslic ze pierwsza plyte wydala w wieku 12lat - czyli zapewne tyle ile Ty masz teraz....hmm a jakie Ty masz osiagniecia??) i nie nabierzesz choc troszeczke rozumu (powinien przyjsc z wiekiem, choc czasami niestety niektorych omija....) Dojrzej do jej muzyki a pozniej mozemy dyskutowac dalej....
CO????????haha, nei umie spiewac????pfff pieknie speiwa i ma cudowny przenikliwy głos, prawdziwa artystka, uwielbiam ja,..akiedys w radiu uslyszalam (bodajze na BIS) jak spiewa Kyrie Elleison i wbilo mnei w fotel, niesamowicie zaspiewala, POZDRAIWAM szystkich;];]
KAMA to gówniara o ilorazie inteligencji Paris Hilton (czyli inteligencji kapcia) no ale dzieki massmediom takich osób jest teraraz masa
sorry ale jak juz wcześniej pisałam że nie życze sobię żeby jakaś podstarzała .......... nazywała mnie gówniarą (wnioskuje że trochę lat już masz) a co do massmediów gdyby nie one to nigdy nikt nie usłyszał by tego dziwologa (bjork) gdyby nie one
((KAMA)) jestes plytka kretynka o iq plemnika wiec sie raczej zamknij.... i juz nic lepiej nie mow.......
twoja osoba na tym forum ubliza osobom takim jak ja i 99,9% innym.
jestes zalosna... wyloguj sie lepiej...
"pink power" - to chyba to co lubisz...... DNO.....
Hehe zebrali sie obroncy niewiarygodnie niewiarygodnej i niepowtarzalnej osobistosci , swiatowej orendowniczki kiczowatych ubranek i fryzurek , pewnie Ta biedna Kama bedzie miala przez was kompleksy do konca zycia :P , fakt dziewczyna wyrwala sie do przodu i dostala niezla nauczke ale ile mozna ? Dawno temu w telewizorni zobaczylem dziwna pania w teledysku w ktorym do lesnej chatki zblizal sie wielki niedzwiedz (czy cos podobnego) , spodobala mi sie muzyczka , nie pamietam jak sie kawalek nazywal ale to byla Bjork , potem zaczela swoje eksperymenty i nasze drogi sie rozeszly . Mam paru ulubionych wykonawcow i zespolow ale zeby tak zaciekle ich bronic to dla mnie jakas abstrakcja . Wszystkim frustratom i forumowym krzykaczom radze wizyte u specjalisty lub w ostatecznosci wyciszajacy spacerek po lesie . I te gadki o IQ i plemnikach - ŻENADA .
Hehe zebrali sie obroncy niewiarygodnie niewiarygodnej i niepowtarzalnej osobistosci , swiatowej orendowniczki kiczowatych ubranek i fryzurek , pewnie Ta biedna Kama bedzie miala przez was kompleksy do konca zycia :P , fakt dziewczyna wyrwala sie do przodu i dostala niezla nauczke ale ile mozna ? Dawno temu w telewizorni zobaczylem dziwna pania w teledysku w ktorym do lesnej chatki zblizal sie wielki niedzwiedz (czy cos podobnego) , spodobala mi sie muzyczka , nie pamietam jak sie kawalek nazywal ale to byla Bjork , potem zaczela swoje eksperymenty i nasze drogi sie rozeszly . Mam paru ulubionych wykonawcow i zespolow ale zeby tak zaciekle ich bronic to dla mnie jakas abstrakcja . Wszystkim frustratom i forumowym krzykaczom radze wizyte u specjalisty lub w ostatecznosci wyciszajacy spacerek po lesie . I te gadki o IQ i plemnikach - ŻENADA .
dzięki
nie martw się o mnie kompleksy z powodu tych "obrońców niewiarygodnej bjork mi nie grożą
pozdro
((KAMA))
nie chce byc niegrzeczna, ale jak ktos tu jest beznadziejny to na pewno nie Bjork. uwielbiam jej muzyke. przynajmniej jest orginalna a nie to co inni wykonawcy. bez urazy ale mam na mysli kopie B. Spears, Ch. Aquilery i J.Lo.
Żenadą jest to, że bronisz kogoś kto nie potrafii sformułować kulturalnej wypowiedzi. Widzisz nikt nie ma nic do tego, że dziewczyna nie lubi Bjork, bo nikogo do niczego nie przekonasz i nie zmusisz. Problem polega na tym, że ta wypowiedz jest chamska i celowo kontrowersyjna. Pretensje można miec tylko do Kamy, która nie umie wyrażać się w żaden inny sposób niz powyższy. Myślę, że jest to problem związany takze i z wiekiem, gdyż dziewczyna jest zapewne młoda i chce zwrócić na siebie uwagę rzucając hasłami na około. Zawsze i wszedzie to mówie - tu nie chodzi o to co dziewczyna bredzi, ale o to w jaki sposob nas informuje o swoim zdaniu, sposób wypowiedzi, a takze i celowa prowokacje. Brakuje tylko na samym koncu wypowiedzi - podpisu: to teraz mozecie obrzucic mnie błotem. Jesli twierdzi, ze nie spodziewala sie takiej reakcji to musi byc wielce naiwna osoba. Tacy ludzie jak ona chca zwrocic na siebie uwage i niestety nie potrafia zrobic tego w inny sposób niz kogoś obrazić. No coz ja umywam od tego ręcę i po raz kolejny zamartwiam sie. Młode pokolenie to pokolenie siks i łobuzów, chamów i debili i nikt nic z tym nie robi. Dobrze, ze jest jakis procent młodych ludzi, ktorzy mysla. Tylko czemu dali sie zdominowac wlasnie przez tych prostaków?
boze.. Kama nie ocenia sie ludzi po wygladzie.. po uslyszeniou co najwyzej 2 piosenek (bo za pewnie nie przesluchalas wiecej... nawet po trzy sie nie ocenia)... Bjork to bardzo orginalan wokalistaka a nie dziwna!!! i napewno ma wiekszy talent od lopez lohan i tych innych wykreowanych przez media i menadzerow lalek...