usłyszałam piosenkę "Song to say goodbye". Teraz cały czas ich słucham. Brian ma świetny głos w ogóle wszystkie piosenki mają rewelacyjne! =)
oj przybywa, przybywa... Zasłużenie zupełnie :) moja przygoda z Placebo zaczęła się od Sleeping With The Ghosts i singla The Bitter End - będzie już ponad trzy lata. Ukochany album: Without You I'm Nothing :*
taa...ja po Meds jakoś przestałam w ogóle słuchać Placebo.
Chociaż przyznaję, że Brian ma cudowny glos, to jednak nowe piosenki zupelnie mnie nie przekonują, a ze starych to kocham do dziś My sweet prince i Without You I'm Nothing.
Szkoda...ale uważam Meds za totalnie słaby album, z tekstami, które do mnie nie trafiają i z teledyskami, które nie mają już w sobie magii tylko są normalne i zwykle...
pozdrawiam
Ja dzięki "Meds" zaczęłam słuchać Placebo, ale zgadzam się, porównując z innymi ich albumami ten nie jest najlepszy...
No jak dla mnie to STSG jest chyba ich najlepsza piosenka. Dobre sa jeszcze Every you, every me, Blind, Lady of the flowers, Infra-red. Moze jeszcze polecicie jakies dobre według was kawałki :)?? Bede wdzieczny. Pozdrawiam.
Dla mnie rewelacja to "Because I want you" a poza tym świetne są "Blind", "Every you every me", "Infre-red" i z nowej płyty "Happy you're gone" i "Speak in tongues"
Szymen:
wg mnie dużo dobrych kawałków jest na płycie Sleeping with Ghosts. Ostatniej płyty "Meds" wogóle nie słyszałam :((((
Ale na wspomnianej wyzej płycie jest m.in. "protect me", "the bitter end" (:D), 'Balthazar' (czy cos takiego:x:D)
polecam.
Polecam całą dyskografię, czyli:
"Placebo" z "Nancy Boy" i "Lady Of The Flowers"
"Without You I'm Nothing" z cudownym "The Crawl" i tytułową piosenką
Black Market Music" z "Blue American" i "Peeping Tom"
"Sleeping With Ghosts" z "Centrefolds" i "This Picture"
i "Meds" z "Meds" i "In The Cold Light Of Morning"
Lubię wszystkie ich piosenki i szczerze polecam :)
A tak z coverów to m.in radzę zapoznać się z "Bigmouth Strikes Again" i "Where is my mind?"
Ja pokochałam Placebo ogladając Szkołę uwodzenia, kiedy usłyszałam "every me and every you".I tak już pozostało.Lubie bradzo głos Briana Molko..mhhmm
ja ostatnio nie mogę przestać słuchać "Broken promise" i "Slave to the wage" piękne........:)
Co do Protect me from what I want-uważam, że lepsza jest wersja Protege Moi. Udana piosenka...
O, ja jeszcze za energiczne i fajne uważam Allergic
Hej, Ja również uwielbiam Placebo, jest moim odkryciem i słucham ich nonstop! Pamiętam że usłyszałam po raz pierwszy ich kawałek "Sleeping with Ghosts" i później sie potoczyło jak z górki... :) Szczególnie podoba mi się głos wokalisty, bo jest inny, ciekawy przy tym.
Pozdrawiam fanów PLACEBO!
ja pokochałam placebo po uslyszeniu "without you I'm nothig" .. moglabym jej sluchac bez przerwy... wedlug mnie jedna z najpiekniejszych i najlepszych piosenek na swiecie... kazdy dzwiek i kazde slowo tekstu jest po prostu idealny...
Placebo to rewelacyjny zespół. To naprawde wspaniała grupa ,którego muzyka nie może znudzić się po kilku przesłuchaniach .
Widzę że pare osób narzeka na płyte "meds".Nie lubie porównywania i nie będe tego robić. na tej płycie można znaleźć świetne kawałki . Trzeba tylko się dobrze wsłuchać ,bo w każdej płycie było to "coś" i nad każdą płytą grupa pracowała tak żeby przekazać coś fanom."Meds" przyjęłam tak samo jak i pozostałe płyty czyli z wielką aprobatą xD
Zobaczyłam w telewizji teledysk "Special K" i się zakochałam.
Aktualnie najulubieńszą jest "Meds". Dostaję przy tym spazmów.
dokładnie.'Meds' to piękna piosenka.a jeszcze większe wrażenie robi,gdy ogląda się teledysk.najlpeszy teledysk ostatnich lat moim zdaniem.tak prawdziwy..molko to geniusz.
oj może nie geniusz,ale ktoś kreatywny i pomysłowy,zdolny itd....We running up that hill w morde,a teledysk ukochałam jest taki ...cudowny,świetny cover,cóż mogę jeszcze dodać,nic... Meds urzekające,Infra-Red.Dopiero zaczęłam słuchać(brak czasu),nie mam jeszcze zdania,która płyta/piosnka najlepsze,ale dobrz jest!!!;)xD Dyskografia poszła w ruchxD Pozdro
też tak uważam , trzeba się wsłuchać w "Meds" i do tego obejrzeć teledysk, co do "Protege moi" to dla mnie fascynująca .Uwielbiam francuski Briana.Peace
Ja po raz pierwszy usłyszałam ich w the o.c. To było 'Running up that hill' :) Potem to już się samo potoczyło.. Uwielbiam 'Pure Morning', 'Special K', 'Teenage Angst', 'Meds', 'Post Blue', 'Taste in Men', 'Special Needs'.. W sumie to wszystkie ich piosenki uwiebliam :)