Chad Michael Murray

7,1
4 799 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Chad Michael Murray

Nie rozumiem,chłopak przystojny i utalentowany, a grał w tak niewielu filmach?! Taka Lindsay Lohan co tylko chodzi po klubach i się upija w większej ilości filmów zagrała!

PS:(Dla fanów Lindsay) nie twierdze,że nie ma talentu,ale ona totalnie olawa swoją pracę,a Chad to przynajmniej się stara

nick_a

Wiesz co Alex, w pelni sie z toba zgadzam. I apeluje zeby gral w wiekszej ilosci filmow:) Juz niektore filmy z jego udzialem obejrzalam po 3 razy (np. takie Cinderella Story) a teraz sie zabralam za One Tree Hill:) Facet jest po prostu boski i az dziw ze ma na koncie tylko tyle filmow...

nick_a

Gdybym była poważnym (albo nawet niepowaznym) reżyserem, to nie obsadziłabym go nawet w roli pana Waldka spod sklepu.

szuwarcia

Serio? Dam Ci rade: nie zostawaj reżyserem. Bo jesli zostaniesz to filmy, seriale itp zejda na psy... Kogo bys wtedy zatrudniala skoro Chada bys nie chciala? On jest naprawde dobrym aktorem i nie wiem co do niego masz...

Vipera_2

"Kogo bys wtedy zatrudniala skoro Chada bys nie chciala?"

Dla mnie każdy jeden człowiek po szkole aktorskiej, lepiej by zagrał od waszego Chada... To już nawet nie chodzi o to jak on gra, ale w jakich filmach występuje...
Zamiast grać w gniotach dla nastolatek, wziął by się za coś ambitniejszego.

era

Zgadzam się z Erą, niech postara się o jakiś ambitniejszy film, bo jak na razie to gra samych durnych filmach dla nastolatek, po których można wnioskowac że daleko nie zajdzie.
Taka jest moja opinia.

Anda00

też się z tym zgadzam i w gruncie rzeczy patrząc na jego filmografię to można go porównywać do Lindsay Lohan bo też nie ma specjalnie ambitnych ról (chociaz przeciwko nim obojgu nic nie mam)
poza tym co do pytania autora tematu, Lindsay Lohan zapewne m.in. właśnie dzięki swoim wypadom do klubów ma więcej ról od Chada - jest bardziej rozpoznawalna i popularna

Vipera_2

Dzięki serdeczne za radę! Chyba jednak nie zostanę reżyserem, skoro nie potrafię poznać sie na takim talencie...

szuwarcia

Och to nie chodzi ze on jest niewiadomo jakim talentem ale wg mnie jest dobrym aktorem chociaz rowniez zgodze sie z Era ze gra tylko w filmach dla nastolatek ( no i jednym horrorze^^) wiec mogliby mu dac cos lepszego zeby sie chlopak wykazal:)

nick_a

(do "era" i "ania84") Bardzo lubię Chada bo dobrze gra w filmach i jest przystojny(!),może wam to nie pasuje że gra w "gniotach dla nastolatek" bo nie jesteście nastolatkami;/ co? jak Chad lubi grac w takich filmach to niech sobie gra! ( ja sie z tego nawet cieszę :P)

sunny0

Zgadzam się mógłby w lepszych filmach zagrac,a nie tylko tych dla nastolatek! Z jego wszystkich filmów najbardziej lubię "Dom woskowych ciał". Dzięki za odpowiedzi (nawet te co się ze mną nie zgadzają) :D

nick_a

Według mnie ten pan oprócz ładnej buźki nie ma w sobie nic fajnego.

nick_a

Zgadzam się całkowicie. Jak taki młody, utalentowany aktor może mieć taka mizerną filmografie. Ale cóż, nie każdy potrfi sie poznac na prawdziwym talencie. Ja bym go widziała na np. w "Modzie na sukces" (od razu by mu 5 tyś. odcinków do filmografii przybyło), tudzież jako trzeciego brata Mroczka w "M jak Miłość" :p (prezentuje zaskakująco podobny pozion aktorstwa oraz wygląd wymoczka o nie do końca ustalonj orientacji seksualnej)

<LOL>

Little_Hooligan

heh dobre:):P:P:P
Jeżeli ma tak mało filmów to chyba oczywiste że jest słaby..., ja bym go jeszcze porównała do Zaca Efrona- beztalecia. I dziwi mnie to że jest w top100.

nick_a

ja tam go lubie oglądać ze wzgledu na to że jest przystojny, a nie jak gra :)

nick_a

Masz Alex racje, chłopak jest bardzo utalentowany, przybywają mu latka a zagrał w paru filmach. Jest w swoich rolach bardzo naturalny i profesjonalny. I nie chodzi tu tylko o jego ładną buśke przykładem tego jest rola w Domu Woskowych Ciał, nie zaangażowali go do niej ze wzgledu na urode, chcieli aktora na wysokim poziomie. Bede się powtarzac ale nie liczy się w ilu ktoś zagrał filmach, tylko jak w nich zagrał.
Pozdrawiam fanów Chada;)

Malwa_4

Malwa - może nie liczy się w ilu zagrał, ale liczy się to w jakich zagrał i jak zagrał, a Chad gra tak samo w każdym filmie.

Może się niektórym podoba, ale nie jest świetnym aktorem, jest aktorzyną.

A to że ma słabą filmografię...gdyby był dobrym aktorem to by dostawał propozycje.

Jakoś inni w jego wieku dostają role. ;)i to nie tylko w "gniotach".

nick_a

Ja też się z tobą zgadzam. Chad jest świetym aktorem i najbardziej podobał mi się w Historii Kopciuszka

artemis_3

Kurwa....Czy niektórzy ludzie nie rozumieją, że aktorstwo to też praca i można ją tworzyć z zapałem, czekając na owacje i na coraz to ambitniejsze role i niemając czasu na nic, czekają tylko na następny dzień w pracy, a i są też tacy, którzy traktują ten zawód jako zwykłą pracę, i po prostu robią to dobrze..., jak choćby taki Chad, może on nie chce ambitniejszych ról, po prostu gra dobrze w takich gatunkach filmów w jakich gra, i trzyma się tego, albo taki Vin Diesel, on też traktuje aktorstwo jako źródło utrzymania, i robi to tylko po to, by mieć czas i fundusze na swoje prawdziwe zainteresowania...,
Ale też nie przesadzajcie, bo Murray gra dobrze,
A większość czepia się tylko ze względu na gatunek filmów w jakich gra...

hary_5

Ja się czepiam, bo jak dla mnie Chad jest drewniany i gra zawsze tak samo.

Skoro nie czeka na ambitne produkcje to czemu nie gra w żadnych filmach a np. Sophia Bush czy Hilarie Burton grają w filmach? Wg mnie Caad jest kiepskim aktorem i nie dostaje propozycji. Nadawał się do komedii romantycznych, ale już się trochę postarzał. Gdyby był taki dobry widzielibyśmy go w filmach a jest tylko w OTH a ostatni film to z 2006 roku gdzie zagrał przez jakieś 10 minut i grał tak samo jak w każdym innym filmie.

They_Are_Not_You

weź człowieczku przeczytaj dokładnie co tam napisałem... i czytaj ze zrozumieniem..., ja też nie twierdze, że to jakiś genialny aktor...

hary_5

Czytam ze zrozumieniem, już się o to nie martw. Ale jak dla mnie Chad jest marnym aktorem i nie gra teraz w filmach - ani głupich ani ambitnych. A wg mnie gra zawsze tak samo - te same miny, ta sama tonacja i tyle.

They_Are_Not_You

A do główki ci nie przyszło, że nie gra już, bo może znalazł sobie inną robótkę??? A gra tak samo...., bo może w każdym filmie gra podobne role..., dla mnie tak samo gra De Niro, praktycznie zawsze gra bandziora, lub jakiegoś cwaniaka, a jednak gra bardzo dobrze..., aktor, który potrafi zagrać wszystko nie jest dobrym aktorem...,
P.S i powtarzam, iż nie twierdzę, że ten cały Chad gra bardzo dobrze, dla mnie gra w miarę, można by powiedzieć dobrze lub poprawnie...

hary_5

"aktor, który potrafi zagrać wszystko nie jest dobrym aktorem...,"

A jakim? bo ciekawi mnie to.

Do główki by mi może przyszło, gdyby nie wypowiedź Chada sprzed chyba miesiąca, że nie obraziłby się jakby już OTH się skończyło, bo wtedy mógłby zagrać w filmach czy brać udział w innych projektach.

Dla Ciebie jest dobry, a dla mnie marny i już.

They_Are_Not_You

Kurwa.... a czy jest klucz do wszystkiego??? Rusz mózgiem kolego, jeden aktor jest lepszy w tym a drugi w czymś innym..., czy al Pacino byłby dobry w komediach..., nie sądzę...
I twierdzisz, że umiesz czytać..., a ja twierdzę, że słabo ci to wychodzi..., bo nigdzie nie napisałem, że jest dobry, wręcz przeciwnie, napisałem, że nie twierdzę iż jest dobrym aktorem.... a co do jego wypowiedzi to nie wiem, gdyż oglądałem z nim chyba tylko ze 3 filmy i nie interesuje mnie ten aktor i jego życie osobiste...

hary_5

1. Nie przeklinaj.
2. Nie obrażaj mnie.
3. Jestem dziewczyną.
4 "dla mnie gra w miarę, można by powiedzieć dobrze lub poprawnie..." - jak na mój gust to jest ocenienie aktora jako dobrego czy tam w miarę dobrego, no ale może po prostu inną uwagę przykładamy do słów i już.
5. życie osobiste a wypowiedź na temat filmów/seriali to są dwie różne rzeczy.

They_Are_Not_You

1. Używam takich słów, a nie innych, ale przepraszam...
2. Nie obraziłem Cię...
3. Jeszcze raz przepraszam, może to cię obraziło, nie było wiadomo jakiej jesteś płci, wybacz
4. widocznie inną wagę przykładamy do słów, dla mnie to stwierdzenie oznaczało, że w skali 1-6 gra na 3+
5. oczywiście, że to co innego

użytkownik usunięty
nick_a

Hmmm przystojny to on jest ale czy taki utalentowany???? Ja bardzo lubię One Tree Hill i jak dla mnie Chad sprawdza się w takich produkcjach ale ogólnie grał w kiepskich filmach. W pewnym stopniu zgadzam się z They are not you, że gdyby był dobrym aktorem to by dostawał dobre propozycje, ale też nie powiedziałabym, że jest taki najgorszy. W porównaniu np. do tych nieudaczników z High School Musical to on ma u mnie oscara....

Hary popieram Cię w 100%
i nic więcej nie chce mi się nawet dodawać!