Christian Bale

Christian Charles Phillip Bale

8,8
145 820 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Christian Bale

Widziałem z nim jedynie film "American Psycho",gdzie zagrał niemal samo zło.Myślę,że idealnie nadawałby się do horrorów,najlepiej o podłożu satanistycznym.Nie wiem czy gdyby zagrał poztywną postać,to czy byłby przekonujący.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Martin_Eden

*w 'małych kobietkach' zagrał postać całkowicie przyjemną i był (jak dla mnie) przekonujący. choć powiem szczerze, że też wolę oglądać go jako mrocznego, tajemiczego typa, np. w 'mechaniku' czy 'equilibrium' (polecam! oglądnij!). po prostu pasuje idealnie! niestety nie udało mi się jeszcze zobaczyć 'american psycho' :( a już od dawna się zabieram!
tymczasem oczekuję 'prestiżu'... <impatient>

ols_2

w presiżu jest dość demoniczny, ale też i bywa spokojny i normalny. Taka dwupoziomowa rola:D

ols_2

W American Psycho jego rola to największa zaleta filmu, polecam fanom czarnego humoru.

Martin_Eden

American Psycho, Mechanik, Equilibrium, Ciężkie czasy, Władcy ognia, Batman - początek, Prestiż, Podróż do Nowej Ziemi, Shaft - wszędzie genialy! To jeden z najlepszych aktorów (doskonały zarówno jako czarny charakter, jak i pozytywna postać - zawsze przekonujący i czarujący).