Christian Bale

Christian Charles Phillip Bale

8,8
145 820 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Christian Bale

użytkownik usunięty

Widziałem go tylko w Mrocznym Rycerzu i fatalnie, po prostu masakra tak beznadziejnie i drętwo grać to poprostu trzeba mieć talent. Tak na prawdę to on tam nie grał, tylko pojawiał się na ekranie i dukał coś tam trzy po trzy. Zero aktywności, tylko stał i się pocił podczas prób grania. Kompletnie nic nie zaprezentował, kompletne zero aktorskie.
Koleś nie przekonał mnie swoją grą.

Jeśli gra w innych filmach na podobnym poziomie to uuuu przykra sprawa.

Ale jak pójdzie w ślady Segala i Van Damma (tak to się pisze????) to w takim kinie jakim oni się pojawiają (czyli nie wymagajmy zbyt wiele) to może będzie jednym z lepszych, zostanie mistrzem kina z najniższej półki ale zawsze to mistrz.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Człowieku przestań pisać bzdury, rola nie była brawurowa bo scenariusz nie dawał szans na dobre granie...Bale to jeden z najbardziej utalentowanych aktorów na świecie(choć nie posiada żadnego wykształcenia w tym kierunku) Proponuję Ci obejrzeć najpierw AMERICAN PSYCHO, za tą rolę powinien dostać Oscara, szczególnie dwa momenty kiedy zabija gościa toporkiem z swoim pokoju i jego spowiedź przez telefon...kwintesencja aktorskiego geniuszu!
Następnie obejrzyj Sobie:
1. Harsh Times
2. Mechanik
3. Imperium Słońca
4. Prestiż
5 Equilibrium
Na końcu możesz obejrzeć 3:10 do Yumy i Batman Początek, ale tamte role są średnie, pierwsze 4 obowiązkowe i gwarantuję Ci, że zmienisz zdanie o tym aktorze:-)

chłopie uciekaj, bo cie zlinczują ... z resztą mnie też ta wypowiedź
zabolała, więc się mogę przyłączyć ...

użytkownik usunięty
white_chocolate

OK, jak natknę się na wymienione tytuły to zobacze z przyjemnością.

Linczu się nie boję bo mam to gdzieś co sobie pisze ktoś na drugim końcu Polski, może mi naskoczyć. Tak uważam, to moje zdanie więc niemam co się bać fanatycznych fanów pana Bale'a.

Linczu nie będzie, kulturalnie i z szacunkiem, obejrzyj te filmy to podyskutujemy, na pewno nie pożałujesz po obejrzeniu owych kreacji Bale`a:-)

peesem

Żeby nie być gołosłownym, oto próbka umiejętności aktorskich Cristiana:
http://www.youtube.com/watch?v=POl3eD6IJ7A

PS Fragment pochodzi z filmu American Psycho...

użytkownik usunięty
peesem

Oj pierd.. to było zajebiste. Ten co zabijał to był Bale?? Na pewno??

Musze rozejrzeć się za tym filmem.

Pozdrawiam.

Ta to Bale, a to jego spowiedź z tego filmu....coś cudownego...
http://www.youtube.com/watch?v=5yflWuv8n6E&feature=related

Ten film to obowiązkowa pozycja...zresztą pozostałe z mej małej listy też:-)

peesem

Warto jeszcze przypomnieć sobie Christiana z Shaft'a.

hah pierwszym zdaniem mnie rozwaliłeś po prostu to po co sie wypowiadac po jednej roli tak samo mozna powiedziec o Pacino widząc go tylko w Zawodowcach . zobacz sobie filmy które zostały nadmienione a potem sie przekonasz dlaczego zasłużył sobie na tyle ról w 2009 roku i na to żeby zostać nowym Batmanem . Poza tym to był jego pomysł żeby zmieniać głos i zastosował to jako pierwszy aktor w Batmanie ale penie nawet tego nie zauważyłeś bo to twój pierwszy batman

użytkownik usunięty
Mati_cmg

Do Mati cmg (czy jakoś tam):

Po prostu mnie rozwaliłeś, po co się wypowiadasz jak nie wiesz o tym że mam prawo oceniać go nawet po jednej roli. Co z tego że sobie zmieniał głos jak było do dupy. Powiedziałem że zobacze inne filmy z nim i jeszcze powiem bo zapomniałem że po 'lekturze' któregoś filmu z listy to wróce.

Akurat widziałeś jego najgorszą rolę;)

Obejrzyj wspomniane wyżej filmy - z Harsh Times, Prestiżem, American Psycho i Mechanikiem na czele i wtedy się wypowiedz.

Bale do naprawdę dobry aktor, a co więcej człowiek wielu talentów - ja obecnie wciąż nuce jego hit sprzed paru tygodni=> http://www.youtube.com/watch?v=YTihsJQHt48&feature=channel_page :)

Krolik_Pudding

Heh tak, cóż mogę powiedzieć bycie psychopatą w życiu osobistym w ogóle nie przeszkadza, a wręcz pomaga być owym psychopatą w filmie, patrz Jack Nicholson, Russel Crowe...

użytkownik usunięty
peesem

Zobaczyłem American psycho i tam wypadł świetnie, więc dlaczego w MR był kiepski??

Jak to dlaczego.....ehhh, bo scenariusz tak zakładał, nie było scen, momentów i sytuacji w roli Wayna, w których Bale mógłby choć troszkę się popisać, same sytuacje w których nie wymagało to wielkiego nakładu sił do zagrania...film skupił się na jokerze, nawet Batmana tam było mało...:-)

użytkownik usunięty

W Mrocznym Rycerzu był kiepski bo rola była kiepska.. bądzmy szczerzy wykazac się tam nie mógł...

Aczkolwiek twoj przyklad doskonale pokazuje ze nie mozna oceniac aktora po jednej rólce. Niestety duzo osob tak ocenia Bale'a (co pokazuje srednia) a szkoda bo to rewelacyjny aktor (jak miałes okazje przekonac sie po zobaczeniu American Psycho). Ma w swojej filmografii kilka naprawde swietnych pozycji ktore niewatpliwie potwierdzaja ze jest jednym z najlepszych aktorow.
Tym ktorzy tego niedostrzegaja polecam chociazby(jak poprzednicy) Imperium Słońca (genialny byl juz jako dziecko), American Psycho, Mechanik (przyklad jak bardzo mozna poswiecic sie dla roli), Prestiż, Equilibrium, Ciężkie czasy, Operacja Świt, I'm not there.

użytkownik usunięty

Aha, zobaczyłem Equilibrium (czy jakoś tak to się pisze) i szczerze powiem fajny film i Bale tam też wypadł spoko. Więc cofam to że jest do bani. Tylko szkoda że realizatorzy nie dali mu się wykazać w MR bo zapewne widzieli filmy z jego udziałem a na pewno American psycho (które szczerze mówiąc zrobiło na mnie duże wrażenie, co ostatnio zdarza się bardzo rzadko).

Rzadko spotyka się taki charakter jakim był Bateman w American Psycho, o ile jeszcze Batman Begins było ogrom scen z Waynem i Bale wg. mnie fantastycznie pokazał przemianę zachodzącą w duszy Wayne, to jak 'przemienił' się w Batmana, to w Dark Knight praktycznie nie ma Bruca Wayna, parę mało znaczących scenek...no i tam gra Bale wyłącznie poprawnie, bo nie ma szans pokazać talentu w tak mało potencjałowych scenach...tam główny bohater to Joker, potem Two Face, Batman, i dopiero Wayne, a w Bat Begins był centralna postacią...
Bale fantastycznie gra psychopatów, do każdej roli przygotowuje się inaczej, do Mechanika schudł z 82 do 55 kg!!!po czym mdlał na planie filmu...to przypomina dawne kreacje De Niro kiedy do Przylądka Strachu kazał Sobie wyrwać wszystkie zęby, a potem wprawić nowe, i przybrał dużo masy mięśniowej...
fajna jest scena w trailerze Terminatora Salvation kiedy drze się do krótkofalówki....hmmm to będzie znakomita rola!

użytkownik usunięty
peesem

No dokładnie poprostu w TDK postawili na kogos innego... w sumie nawet nie Jokera bo to zdecydowanie byl drugi plan jesli patrzac ilość scen.. Niestety (jak dla mnie) byl Dent przez co stał sie za bardzo wg mnie "polityczny".. Wg mnie powinni postawic na to rozdarcie Batmana o ktorym mowili.. no ale trudno sie mowi..

Pan T tworcy z pewnoscia widzieli American Psycho (zreszta Nolan juz raz robil z nim film-Prestiz) jednak w takiej roli jak Batman trudno wykorzystac taki potencjał

użytkownik usunięty

O panie T. ale bluźnisz... obejrzyj sobie coś.. cokolwiek innego z nim niż TDK.. a potem tu coś napisz ok?

użytkownik usunięty

O panie Bastet ale pieprzysz, przeczytaj wszystie posty a dopiero potem zacznij się udzielać, OK?? Chyba nie stanie się nic jak przeczytasz to wszystko. Nie ma tu tego za wiele więc się nie spocisz. Gdybyś to przeczytał to byś się czegoś dowiedzał.