Christian Bale

Christian Charles Phillip Bale

8,8
145 820 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Christian Bale

Bale obecnie to obok Deep'a jeden z najlepszych aktorów młodego pokolenia!!!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
marcinb_1988

jak na razie obejrzałem z nim tylko Mechanika i Equilibrium,ale strasznie go polubiłem!!! oba filmy bardzo dobre jak dla mnie acz żałuję,że zakończenie Mechanika nie było zaskakujące.Koleś zdecydowanie przyciąga uwagę na ekranie!

Robert_De_Niro

musisz obejzec z nim "Prestiż" albo nowego batmana lub "Ciężkie czasy" to jego zaje... filmy...

marcinb_1988

sorry widziałem jeszcze Batmana,Imperium Słonca i Shaft,Prestiz mam,niedługo obejrzę:) Bale jest swietny!

marcinb_1988

a dicaprio ?;]

slocik

Po pierwsze - Depp :)
Dicaprio też OK :P

cobra666444

Jak dla mnie - najlepiej zagrał w ''American Psycho''
no nie mógłbym sobie lepiej wyobrazić Patricka Bateman'a

bonaparte

depp to nie aktor mlodego pokolenia!!! ale fakt jest znakomity

lawyou_2

DiCaprio to najlepszy aktor młodego pokolenia. Udowodnił to w swoich ostatnich rolach, zaczyna zdjęcia do nowych filmów Michaela Manna i Sama Mendesa. W 2005r. otrzymał od organizatorów MFF w Santa Barbara nagrodę za całokształt twórczości. Nagrodę o nazwie Platinum Award wręczył mu Martin Scorsese. Który aktor w tak młodym wieku dostaje nagrodę za całokształt twórczości??

Klinar

fakt DiCaprio to dobry aktor ale osobiście za nim nie przepadam, choć podobała mi sie jego rola w Szybkich i martwych...

lawyou_2

no może troche przesadzilem... ale jest swietny..

lawyou_2

no fakt on to już taki aktor średniego pokolenia ;p

bonaparte

dla mie najlepiej zagrał jak narazie w Prtestiżu...

cobra666444

sory.. mój blad a co do DiCaprio to za nim nie przepadam choć ma niezle filmy...

marcinb_1988

Joaquin Phoenix jest najlepszy.

Szajba

Joaquin Phoenix jest najlepszy. dla mnie Bale jest lepszym aktorem ogólnie on i Deep potrafią tak nieziemsko sie zmieniać z roli na role każdy kto oglądał Equilibrium i jego jako Kleryka Johna Prestona zauważył jego budowę ciała ten film powstał w 2002 roku po tym świetnym filmie dostał propozycje zagrania rzeźnika w mechaniku ogólnie przygotowywał sie do tej roli prwawie cały rok a najlepsze jest to ze schudł do roli ponoć ponad 20 kilo aby wyglądać przekonująco ...minęły kolejne lata a on zagrał kolejną zajebistą role w ciężkich czasach te trzy filmy to tylko takie przykłady na to jak potrafi sie zmieniać .... Do tego potrafi przykuć uwage widza jak już wcześniej pisali inni więc dla mnie Joaquin Phoenix przegrywa tą rywalizacje chocież nie jest z niego zły aktor...ale na pewno nie pokazał tyle co Bale w dotychczasowych filmach