teraz my zachwycamy się jego talentem, ale zobaczycie jak po "The Machinist" albo raczej po Batmanie (bo tam będzie wyglądał z pewnością lepiej i przystojniej) zleci się cała chmara głupiutkich fanek które nie będą nawet wiedziały jak poprawnie napisać jego imie czy nazwisko. Cóż, jest przystojny-nie zaprzeczam :) ale poprostu...denerwuje mnie to. To samo zaobserwowałam u "fanek" Johnnego Depp'a. No ale co zrobić....tak już jest :)
pozdrawiam
Ada
Tak to rzeczywiście jest wkurzające. Jak aktor zagra w jakimś kasowym filmie i nagle dostrzegaja go (jego urode najcześciej) zastepy małych gówniar nazywających siebie fankami, którym za pięć minut będzie się podobał ktoś inny. Najlepsze jest jeszcze jak gazety pokroju "Bravo" piszą o danej osonie per 'koleś' czy coś w tym stylu - przykra sprawa. Poważny aktor a oni wyjeżdżaja o nim z takim tekstem. To jest takie śmieszne zjawisko i nie ma potrzeby sie nim zbytnio przejmowac, bo istnieja prawdziwi fani którzy podziwiają daną osobę przez wiele, wiele lat niekoniecznie piszcząc na jej widok. A Christian to tak niesamowity, utalentowany, bezkompromisowy aktor, przez duze A, że nie zaszkodzą jego ogólnej ocenie nawet głupiutkie fanki.
Troche zbyt pochopnie oceniasz "chmare głupiutkich fanek". Nie wiesz tak naprawdę czy lubią one aktora ze względu na wygląd, dany film, czy cokolwiek innego. A komu jak komu ale Christianowi życzę jak najwięcej fanów!! Jest to naprawde dobry aktor którego kreacje są wprost fenomenalne czy grał jako dziecko czy już jako dorosły mężczyzna, nie zaprzeczam dosyć przystojny. Znam wiele osób którzy oglądali Jego filmy, tylko nie ... zdawali sobie sprawy o tym. I dopiero po jakimś hicie zwrócili na niego uwagę. I to nie znaczy że są oni gorsi od nas, bo my Go wcześniej doceniliśmy. Zyczę mu żeby po Batmanie albo Oscarowym (ściskam kciuki) Mechaniku podwoiła się liczba Jego fanów! Gdyż na to zasługuje....
Mimo wszystko jest denerwujący fakt, że po Batmanie jak spod ziemi zaczną się wyłaniać wszystkie laleczki biegające z Bravo i Popcornami i obwieszające sobie pokoje plakatami z badziewnych gazet. Tego typu fanki raczej nie potrafią docenić czegoś więcej niż wyglądu i trochę to smutne, bo pan Bale to nie tylko przystojniak, ale też naprawdę uzdolniony aktor... Brr, aż mi się zimno robi na myśl o tych okładkach brukowców dla nastolatków Oo
Od tego trudno uciec... Nie każdy lubi się dzielić i woli mieć swoje fascynacje dla siebie...
Bale mógł po 'Equilibrium' wejść do czołówki aktorów wielnionych przez nastolatki. W końcu to rola promująca jego nienaganny wizerunek i w dodatkji film dla mas. Podobnie, jak 'Batman', ale też... poprzednich aktorów ta postać nie wyniosła na żaden piedestał... Ponadto nie wybiera Bale ról tylko w takich produkcjach, a nawet ta jest jakąś nowością. Może i przełomem, ale patrząc na kolejne filmy, bez problemy ją zdeklasuje, jeśli tylko zagra dobrze. 'The new world' zapowiada się na równie udaną produkcję. 'Harsh times' to film bliższy 'training day' - także skromniejszy już.
'Mechanik' nie załapał się przecież na Oscary... Moim zdaniem dobrze. Za samą zmianę image'u nie powinien....
Wydaje mi się, że te wszystkie smarkule nie zaszkodzą Bale'owi, no bo niby jak? No cóż tak mi isę przynajmniej wydaje. Dziewczyny polatają za jego podobiznami znudzi w końcu im się znudzi bo znajdą sobie kogoś innego(może Orlando Bloom??:P) i się skończy. A Bale jak był dobrym aktorem tak dalej takim pozostanie.
Bale'a uwielbiam po Imperium słońca, niestety w A.Psycho wystąpił naprawdę kiepsko albo tak przyćmił go ten cały denny film, nie wiem już sama. W Mechaniku udowodnił jednak, że jest świetny w tym co robi i jestem pełna podziwu dla jego gry i poświęcenia się dla roli (ta waga)...
A głupiutkie fanki zawsze będą, dlatego niektórzy "piękni" aktorzy mają taką wysoką ocenę :PPP
heh... zgadzam się, ale najbardziej wkjurzajacy jest fakt, ze one nie beda go cenily za talent aktorski, ale za to, że jest przystojny... a Bale, może się poszczycić dorobkiem jakich mało, dla aktorów w jego wieku (w "Imperium..." był wspaniały), co prawda ja sama go odkryłam w "śnie nocy letniej", ale to chyba jeszcze nie katastrofa.... a z całym szacunkiem, ale Batman, to na pewno nie będzie taki popis gry aktorskiej, jaki zaprezentował w mechaniku, śnie..., imperium... czy w książe jutlandii.... ehh....
Nie ma się co takimi osobnikami przejmować, Bale to świetny aktor, poza tym nie sądzę, że fanki będą go lubiły tylko za wygląd, jak można lubić aktora za sam wygląd i nie zwracać uwagi na jego grę?
heh.. smutne ale prawdziwe...naprawdę dobrzy aktorzy nie ciesza się popularnościa, bo nie było z nimi kasowych filmów... wystarczy porównać (oczywiściie bez ujmy dla nikoggo) ile głosów oddano na angelinę jolie czy na johnego deepa, a ile na tych "mniiej znanych"... niektorzy z nich nie znalexli się jeszcze w rankingu, bo nie oddano na nich wystarczającej ilosci głosów....
Taki sam problem mamy z Edwardem Nortonem :( Nie rozumiem jakim cudem jakieś drewniane kukiełki są w czołówce listy... Brad Piit jest na 5, a Christian Bale dopiero na 26 :/ Szkoda, że na początku jest na ogół sama komercha, oj szkoda...
Dolaczam sie do reszty!!Christian Bale jest jednym z najlepszych aktorow nowego pokolenia(+Vin Diesel),gra swietnie swoje role ,coz powiedziec, trzeba czekac na nowe filmy niezaleznie jakie beda , to sam Bale i tak wyjdzie swietnie w tych produkcjach.
hmm. w sumie nie wiem, czy to dobrze, czy źle.. w końcu zzostanie teraz doceniony przez szerszą publicznośc, a innym świetnym aktorom nie bedzie to dane...ale i tak mnie wkurzają te lale, co nagle (czytaj po 29 VII) stwierdzą, ze kochają Christiana....pozdrawiam...
ten koleś jest niesamowity. np. jego poświęcenie dla kina - co ze sobą zrobił, żeby zagrać w Mechaniku (i zagrał genialnie). Ale czy wy czasem z tymi fankami nie przesadzacie? Szczerze mówiąć nie obracam się w takich sferach i nigdy nie obracałem, ale nie wydaje mi się prawdopodobne, żeby jakieś pustaki tak się podniecały nim... Mi się zdawało, że raczej tylko komercyjny Pitt im w głowie... ale cóż - starzeję się ;).
w kinach możemy spotkać wspaniałych aktórów którzy swoimi zdolnościami, predyspozycjami potrafia nawet ze słabego filmu coś wykrzesać, ale również aktórów CUKIERECZKÓW (przecież wiemy że zakochana młoda fanka jest w stanie wydać na "swojego idola", jak zawzięcie potrafi bronić wszystkiego co powie) którzy nabijają kasę kto wie czy nawet nie większą niż ci NAJLEPSI, tak zostanie i nie nalezy sie tym przejmować, przecież chodzi tu o kasę a nie o jakieś tam WARTOśCi czy ideały ... ;(
Dla mnie mistrzowska gra w AMERICAN PSYCHO. Wogole ten film jest zajebisty :) mistrzowskie lotki koles miał w głowie :)
Ja już dawno wiedziałem że jest wspaniałym aktorem ! Jako dziecko zagrał genialnie w Imperium Słońca !! Jeden z moich ulubionych aktorów ! American Psycho , Equilibrium i Mechanik to jedne z moich ulubionych filmów i pewnie by dużo straciły gdyby nie grał tam Christian Bale, zasługuje miejsce w pierwszej , trójce w tym "dziwnym" rankingu !
z jednej strony Cie rozumiem ,bowiem nastoletnie siksy raczej nie zachwycaja sie grą aktorska tylko tym czy po prostu dany aktor jest pzrystojny,ale na litosc boską i co z tego????pzreszkadza Ci to az tak bardzo,a niech tam go sobie lubi kto chce to bynajmniej we mnie nie godzi Bale'a znam od dawna i niezwykle go cenię,ale naprawde nie mam "kompleksu" pt"ten aktor jest tak "niszowy" ze moze znany byc tylko mnie i grupce wybranych" pozdrawiam i życze wiecej dystansu :)
proszę, proszę...batman w kinach dopiero od tygodnia, a CHristian już na 3. miejscu.. swoją drogą film widziałam, dobry...
pomimo, ze wiem ze jest dobrym aktorem to jeszcze mam male zachamowania przed dodaniem go do ulubionych. Czekam jeszcze na jedna dobra dramatyczna rolę z nadzieja ze mi rowieje wszelkie "ale"
Patrząc na jego filmografię to trzeba stwoerdzić, że pomijając imperium słońca to dopiero w ostatnich kilku latach się rozkręcił i od razu to widac po jego wyborach filmowych.
Chyba, że też tak lubią poprawną pisownię...
A co do Bale'a-to świetny aktor, już zdążył to udowodnić w kilku filmach. I potrafi się chłopak poświęcić dla roli. A to, że po "Batmanie" więcej ludzi będzie go rozpoznawać to nic strasznego, ktoś z takim talentem musi zrobić karierę(przynajmniej powinien, bo niestety jest wielu naprawdę dobrych, ale niestety niedocenianych aktorów).
ja to wiem, i to od kilku lat... tylko szkoda, że wystarczył najsłabszy chyba film (pod względem wymogów aktorskiego warsztatu), natomiast komercyjny, żeby wszyscy się rzucili z uwielbieniem dla Christiana..
chodzi ci o Batmana? To już o wiele bardziej mi sie podobała jego psychodeliczna rola w Mechaniku czy dawno temu w Imperium słońca.
Natomiast strasznie, ale to strasznie jestem uprzedzona do Equilibrium, bo sam film uważam za kiepski i troche szkoda, że Bale maczał w tym palce.
Teraz czekam na jakis dobry dramat, bo w sumie w takim gatunku gustuje najbardziej.
właśnie chodzi o to, że batman, sam z zamierzenia, nie jest filmem, który może kandydować do miana bardzo wartościowego filmu...
a mnie się equilibrium podobało- muzyka była niesamowita...
Bardzo wartosciowego nie, ale pod wzgledem technicznym, wykonania jest o niebo lepszy od Equilibrium.
ja christiana pokochalam jak go zobaczyłam pare ładnych lat temu w"imperium słońca" piękny film , miał tam jakieś 12 lat i wygloądał very sweet. teraz też tak wygląd hehheh.już wtedy przejawiał wielki talent. a te rozszalale fanki co go dopiero pierwszy raz w batmanie ujrzały też mnie wnerwiają.... nie widzą w nim żadnego talentu tylko urode.