Christian Bale

Christian Charles Phillip Bale

8,8
145 820 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Christian Bale

według was gdzie najlepiej zagrał? piszcie!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
tomek_kosmalski

1. Fighter - w pełni zasłużony oscar
2. Imperium Słońca - chyba jedna z najlepszych kreacji w historii, jeśli chodzi o młodego aktora - 14-letni Bale zagrał wówczas kapitalnie
3. American Psycho - świetny psychol :D
wyróżniłbym go jeszcze za film Prestiż. Wierzę (bo niestety jeszcze nie oglądałem), że popis dał również w Mechaniku.

tomek_kosmalski

Ja również niestety nie obejrzałem Mechanika, acz z tego co przeczytałem to można go z całą pewnością za tą rolę pochwalić. Ja przede wszystkim wyróżniłbym go za Prestiż. Może popisy w innych filmach miał większe, ale zwykle filmy, w których grał były robione pod jego postać jak np. American Psycho czy Equilibrium. W Prestiżu ma za zadanie przebić w mojej opinii bardzo dobrego aktora jakim jest Jackman. No i wydaję mi się, że zagrał tam genialnie i przyćmił Jackmana. Pozostałe dobre role to oczywiście:
American Psycho - jw
Fighter - mega mega dobra rola zagubionego człowieka
I'm not there - sprawdził się tu w innej roli.
Seria o batmanie : przyzwoicie, ale tam cały scenariusz miażdży i zbyt wiele gwiazd w obsadzie by wyróżnić jedną :P.

sekunda

ja też niestety nie oglądałem mechanika, ale według mnie znakomicie zagrał w fighterze, w imperium słońca oraz w 3:10 do Yumy.

tomek_kosmalski

Mechanik i Equilibrium i 3:10

tomek_kosmalski

Wszędzie, każda jego rola jest inna i specyficzna. Fighter, Mechanik, Imperium słońca, Equilibrum, Batman ;)

tomek_kosmalski

Mechanik

Fighter

American Psycho

Dark Knight
====
Kolejność nie jest przypadkowa. Pozdrawiam ;)

staszpio

widzę że mechanik się często powtarza! będę musiał go obejrzeć!!!

tomek_kosmalski

Cóż widać że facet w 100% poświęca się swojej pracy.
1.American Psycho
2.Fighter
3.Imperium Słońca
4.Batman Begins
W Mrocznym rycerzu też zagrał dobrze ale tu wszystkich przyćmił Heath :P

Protty

Nie można edytować??
Zapmniałem dodac Prestiż gdzie również grał świetnie
Z innych jego filmów polecam Equilibrium i rescue down
wczoraj pobrałem i'm not there gdzie gra Boba Dylana więc bd można napisać więcej ;]

Protty

Wegług mnie właśnie w Prestiżu bardzo dobrze zagrał. W ogóle ten film był..niesamowity.

tomek_kosmalski

Mechanik, przesadził z tym jak się przygotował z ciałem do tej roli, masakra a później startował do roli Batmana i prawie jej nie dostał przez swoją mała wage ale przypakował w pare tyg. co jest dla mnie mistrzostwo świata:) no i Prestiż. film Bóstwo :)

tomek_kosmalski

Prestiż, Equilibrium, 3:10 do Yumy, Batman: Początek (jak dla mnie lepszy od MR), Mechanik, Operacja Świt... Wszystkie świetne. Fighter to nie mój gust, ale Christian przyćmił wszystkich. Pozytywnie odnoszę się w zasadzie do wszystkich jego ról, tylko Laurel Canyon to jakieś nieporozumienie.