wszystkie jego filmy, ktore do tej pory widzialem byly po prostu obledne, wyjatkowo rowna forma, nawet tarantino takiej nie mial:))
Following - 7/10
Memento - 9/10
Insomnia - 9/10
Jak dla mnie to wyglada tak. Czyli pierwszy film troche slabszy (choc tez niezly, oryginalny).
A jesli chodzi o Tarantino to mysle, iz to rezyser ktory forme ma najrowniejsza (Pulp, Psy - 10/10, Kille Bille - 9/10, Jackie - 9/10).
:)
Osobiscie duzo duzo wyzej stawiam 'Following' niz całkiem niezla tez 'Bezsennosc' a biorac pod uwage warunki w jakich powstawał to prawdziwa perełka
O tak... Following tez na mnie zrobilo duze wrażenie. Wiadomo pare niedociągnięć, ale nie można się czepiać. W końcu debiut. "Memetno" - pierwsza klasa. Niestety już "Bezsenność" i "Batman..." nie trafiły w moje gusta. Licze jednak, że ten pan mnie jeszcze zdąrzy czymś zaskoczyć. Już "Prestiż" zapowiada się nad wyraz ciekawie...
jestem właśnie po projekcji Following - czyli widziałem juz wszystkie dzieła pana Nolana i wszystkie wyskoko cenie. Od ciekawego krótkometrażowego "DoodleBug" przez naprawdę niezłe jak na niskobudżetówke-Following, genialne Memento, dobrą Bezsennosc i bardzo dobry Batman begins - wyczekuje Prestige jak zadnej innej premiery...