Claire Danes

Claire Catherine Danes

7,9
12 941 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Claire Danes

coś mi się wydaje, że rolą w homeland wywalczy sobie trzeci złoty glob. zresztą zupełnie zasłużenie. odwaliła tam kawał dobrej roboty. to zupełnie inna claire danes od tej, którą znamy.

raven46

Nie wiem dlaczego w operujesz czasie przeszlym (odwalila) jeszcze puki co tam gra i to na calkiem niezlym rownym poziomie w kazdym z odcinkow...chyba ze przeoczylem jakis i juz jej nie ma :D
Gorzej idzie jej serialowej kolezance z planu Morenie Baccarin z odcinka na odcinek slabiej...nadrabia jednak cialem

MendezZ

to tylko małe przeoczenia. na nasze szczęście claire ciągle jest w homeland i nigdzie się nie wybiera. to naprawdę niesamowita aktorka. moja ulubiona.

raven46

bardzo sympatyczna chociaz zejscie maly ekran co nie ukrywan dobrego serialu moze spowodowac zanik jej aktorskich ambicjii...mam nadzieje ze nie i zycze jej jak najlepiej
btw dopiero teraz ze po przeczytaniu jej filmografi dowiedzialem sie ze ona grala "W matni" z kate backinsale ...sic

MendezZ

obecnie nie tylko ona nawiązała romans z małym ekranem. spójrz choćby na glenn close. wybitna aktorka. pięć nominacji do oscara i ma swój serial.
claire danes, kiedy zaczynała, była porównywana do meryl streep (użyłem czasu przeszłego, gdyż obecnie claire jest już własną marką. kiedy ktoś debiutuje ludzie uwielbiają go porównywać do kogoś innego, z większą renomą; taki odnośnik, aby wiedzieć, w którą szufladkę wsadzić) , więc nie sądzę, aby komuś z takimi możliwościami groziło rozdrabnianie się. ja jestem spokojny. chociaż nie ukrywan, że chętnie zobaczyłbym ją na dużym ekranie w roli, która pozwoli jej ukazać cały wachlarz możliwości aktorskich, które posiada.

raven46

Obecnie seriale to nie to, co jeszcze 7-8 lat temu. Teraz bardziej się opłaca grywać w serialach, do tego niektóre są o klasy lepsze niż niejeden film. Pacino, Close, Byrne, Paquin - oni wszyscy grają w serialach, a to przecież świetni aktorzy.
Przyłaczam się do opinii o Morenie Baccarin. Jako aktorka jest fatalna, od kiedy ścięła włosy, nie podoba mi się też jako kobieta. Nie mogę uwierzyć, że ona ma tyle samo lat co Claire Danes (chodziły razem do szkoły). Wygląda jak 40stka.

Binula

Zgadzam się..obecnie tworzy się seriale na bardzo wysokim poziomie. Co do Danes to gra rewelacyjnie i bezapelacyjnie powinna zgarnąć za tą rolę jakieś statuetki:)