Dakota Fanning

Hannah Dakota Fanning

7,9
28 958 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Dakota Fanning

Właśnie przeczytałem na stopklatce materiał odnosnie oscarów i dowiedziałem się że Dakota jest poważnie brana pod uwagę.Miała by go dostać za film HOUNDDOG,nominacja(najlepsza aktorka),oczywiście konkurencja jest duża i są to narazie spekulacje,ale było by super jak by go wreszcie dostała oczywiście sama nominacja też by mogła być wkońcu to i tak wielkie wyróżnienie.Osobiście chciałbym to zobaczyć jak 12latka pokonuje te wszystkie wielkie gwiazdy i zgarnia najważniejszą filmową nagrodę,trzymam za nią kciuki. Oficjalne nominacje poznamy 23 stycznia a gala odbędzie się 5 lutego.

Przemas

O ile to prawda to trzymam kciuki :) za Dakote.
PZDR

Przemas

Z tego co mi wiadomo, to Oscary są 25 lutego. :) Dakota ma małe szanse, ale sama nominacja też się liczy... chociaż - nagroda Akademii ma coraz mniejsze znaczenie artystyczne.

dolly_shiller

3mam kciuki. Wystarczyłaby sama nominacja na początek.

Przemas

Oskary sa coraz dziwniejsze
Juz zadne przewidywania sie nie sprawdza :]

Przemas

Najmłodsza aktorka która dostała oscara miała chyba 10 lat^^ I na serio była genialna i Dakota nie jest tak dobra jak tamta więc wątpię w tego oscara^^
Ale nominacje może dostać niech sie dzieciak cieszy.

Przemas

Niestety źle sLyszaLeś że dakota nominowana jest do nagrody akademii!! aby dostac nawet nominacje film w ktorym aktor wystepuje musi byc po premierze!! (a film o ktorym mowisz jest jeszcze krecony)

fyszek8

Film jest już gotowy,a swoją premierę będzie miał w Sundance jednym z najważniejszych festiwali przedstawiających produkcje niezależne.Festiwal rozpoczyna się 18 stycznia,czyli przed nominacjami do oscarów.

Przemas

Prędzej nominacje dostanie 10 letnia Abigail Breslin za swoją genialną rolę w MAŁEJ MISS

Paculka_458

MAŁA MISS Abigail musi dostać nominację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rolmops25

yes, yes, yes.......................... :)

Przemas

Niestety na naominację dla Dakoty będziemy musieli jeszcze poczekać przynajmniej rok - OSCARY 2008!!
[A tp dlatego że o nominacje'07 mogą ubiegać się filmy mające swoją premierę do 31 grudnia '06, a nie tak jak pisał FanDakoty do ogłoszenia nominacji... Do 13 stycznia (chyba - jesli sie pomyle z datą to przepraszam) członkowie Akademii mogą zgłaszać swoje nominacje przy czym po podliczeniu już jutro (tj. 23.01.07) zostaną one ogłoszone!]

Dlatego na ewentualną nominację za HOUNDDOG będziemy musieli trochę poczekać, ale obawiam sie że ta kreacja może w przyszłym roku zostać pominięta, gdyż własnie HOUNDDOG ma premiere na początku tego roku co po upływie dosc długiego czasu może zostać przeoczone, jak to często bywa. Zauważcie że najczęściej nominowane są filmy mające premiery od września danego roku, gdyż jako ostatnie łatwo zapadają w pamięć!

W każdym razie wierzę, że w swoim czasie Dakota i tak zostanie należycie docaniona!!!!

globus

jeśli nie tym razem to następnym,jesli będzie dalej tak świetnie grać to wkońcu go dostanie.A jesli chodzi o film"Hounddog"to dlaczego miał by być pominięty czy przeoczony bo swoją premierę miał tak wcześnie(22 stycznia)film"Mała Miss"też miał swoją premierę na Sundance film festiwal i jakoś nikt o nim nie zapomniał więc wszystko jest możliwe.

Przemas

Abigail bresling doceniona!! została nominowana do oscara za role w małej miss:] a nie mowielm ze zadna dakota nie dostanie nawet nominacji??!!:d

globus

Hey Dakota została nominowana za role w Hunddog do Oscara, nawet jej matka mowi ze za nia dostanie oscara teraz, o Abby ało kto słyszał az do Little Miss Sunshine, i jest to naprawde niesprawiedliwe, nie mam nic do Abby ale jestem wielka fanka Dakoty, prowadze o niej bloga juz od dluzszego czasu. Dla ciekawostki powiem ze Dakota razem z Keira oraz innymi gwiazdamui bedzie prowadzic rozdanie Oscarów, została zaproszona wraz z innymi gwiazdami i jest to jedyne dziecko ! Fajnie by było gdyby prowdzaca dostała oscara =)

www.dakota-fanning.blog.onet.pl Pozdrawiam Wrazie pytan pisać =)

WeronikaG

lol brechtam ciekawe gdzie takie glupoty przeczytalas???? to ze abigail nie jest znana w polsce nie znaczy ze nie jest znana w stanach a tam ja sie porównuje do shirley temple:] a dakota nie dostala nominacji:]

Przemas

Jednak nie ma nominacji==( Ta mloda aktorka z "malej miss" dostala nominacje dla najlepszej aktorki drugplanowej=]