Danny DeVito

Daniel Michael DeVito Jr.

8,0
23 674 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Danny DeVito

kto jest według was lepszy Danny DeVito czy Joe Pesci piszcie

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
hellboy_6

Joe Pesci.

a wiesz ze mi tez sie jakos skojarzylo tych dwoch osobnikow :P...
tylko ze danny w porownaniu do joego do dno

Bobey

według mnie Joe Pesci choć przez długi czas myślałem że Joe Pesci i Danny DeVito to ta sama osoba :D

użytkownik usunięty
dominid3

Joe Pesci lecz donny też jest ok

hellboy_6

Danny DeVito, bo Joe Pesci zawsze gra tak samo.

użytkownik usunięty
Morgan_Mortimer_Graff

Zdecydowanie Joe Peschi ale Danny też jest spoko!

Oczywiście że Joe pesci ale Danny DeVito też jest dobrym aktorem.
I dziwi mnie fakt że Danny DeVito zajmuje 37 a Joe pesci 85.
Ja osobiście wole Joe pesci bo grał dużo w filmach gangsterskich.

Nowmat

Danny DeVito, Joe Pesci - dopiero jakieś pół roku temu wpadłem na to, że to dwie różne osoby, mimo, że obejrzałem już dużo filmów z udziałem ich obu :)

arek_z6

Nie ma co porównywać, wiadomo że Joe. Mi zawsze on sie kojażył z filmami gangsterskimi, no cóż w takich miał najlepsze kreacje, ale z tego jest najbardziej kojażony. A DeVito jest bardziej producentem niż aktorem

hellboy_6

De Vito był genialnym Pingwinem i do tej pory (pisząc to nie widziałem jeszcze Ledgera) najlepszym dla mnie przeciwnikiem Batmana.

Joe Pesci był znakomity w Goodfellas, jak i lżejszych filmach (My Cousin Vinnie), nikt tak jak on nie mówi słowa na "f".

Pesci, choć szanuję ten wybór, zrobił błąd wycofując się z kina po Zabójczej Broni 4, powrócił niedawno w The Good Shepherd, ale tych 8 lat już nie nadrobi.
De Vito kręci ok. 2 filmy rocznie, choć w większości idą od razu na DVD, poczuł drugą młodość i występuje w drugoplanowych rolach u jakiś hiphopowców, Martina Lawrence'a, film Reno 911 itp. Jakoś to niefajnie, a w zeszłym roku (a może to już 2 lata temu) wywołał mały skandal przychodząc pijany do talk-show.

GG06

plus:

Joe Pesci jest najlepszym kumplem De Niro

De Vito jest najlepszym kumplem Arnolda:-)))