Edward NortonI

Edward Harrison Norton

8,8
107 668 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Edward Norton

Ok, podawajcie po 3 tytuły filmów, które najbardziej lubicie. Oczywiście chodzi o filmy, w których grał Norton =) Ja nie zaczynam, bo nie lubię być pierwsza ..

pani_racja

filmy, które najbardziej lubię czy filmy, w których Norton gra najlepiej?:)
Jesli chodzi o zagadnienie numer dwa to: 'Fight Club', 'Primal Fear' i 'American History X'. A w dalszej kolejnosci chyba wszystkie inne :P

(sprostowanie: nie cenie filmów tylko ze względu na Nortona dlatego poza 'Fight Club' nie jestem w stanie zadnego z filmów z nim zaliczyć do pierwszej trójki ulubionych :P)

mydeuko

Fight Club
Primal Fear
American History X

to wg mnie najlepsze role Nortona. Myślę tez, że jednocześnie są to moje ulubione filmy z Edwardem.. akurat tak się złożyło.

mydeuko

Otoz w mojej pierwszej dziesiątce znajduja sie dwa filmy z Nortonem, a co najwazniejsze filmem ktory chyba zrobil najwieksze na mnie wrazenie, nie tylko ze wzgldu na swietnie opowiedzianą historia, muzyka czy grę głownych boahterów w tym Nortona , jest American History X i póki co własnie ten film jets moim numerem 1.

pani_racja

ewidentnie Fight Club, no i moze jeszcze Lęk pierwotny i 25 godzina
pozdro;)

pani_racja

Fight Club,American History X i Zakazany owoc:) sa moimi ulubionymi z racji tego,ze widzialam je najwiecej razy.Lek pierwotny i Hazardzistow widzialam juz dosyc dawno temu,ale Edek rowniez w nich mi sie podobal,zwlaszcza w tym pierwszym.
Norton rulez!

pani_racja

Zdecydowanie Fight Club, American history X i Red dragon :)

pani_racja

dlaczego nikt nie wymienił The Score przecież tam też grał rewelacyjnie i przycmił swą grą taki weteranów kina jak De Niro i Brando. A co do pytania to on we wszystkich filmach gra rewelacyjnie (choć Fight Club to chyba mój ulubiony:-)

pani_racja

hmmm trudny wybor,on wybiera przewaznie same swietne filmy a do tego daje z siebie wszystko...moze napisze,ktory z nich najmniej przypadl mi do gustu - "italian job",nie widzialam jeszcze"skandalisty.."i "wszyscy mowia kocham cie"(ale nadrobie,nadrobie),"smoochy"te z nie jest rewelacja, delikatnie mowiac,nie byla to tez rola, w ktorej mozna sie popisac ale Norton calkiem fajnie sobie poradzil,heh tylko ten spiewwww,no coment;P .Rządza natomiast"Lęk pierwotny","American storyX","25h" i oczywiscie,przede wszystkim,niepodwazalnie,nieod wolalnie "fight club"!!!!,dla mnie obraz kultowy!pozdrawiam:)

pani_racja

Więzień nienawiści, Rozgrywka, Podziemny krąg:)

Mario_Robak

Fight Club, Red Dragon, American History X. Resztę filmów też lubię zwłaszcza Primal Fear i The Score - ale jak chcecie trzy to trzy.

pani_racja

Fight club, red dragon, american history x. a dlaczego? Bo tylko te filmy oglądałam :P A nie, sorry jeszcze było 'kingdom of heaven' ale norton gra tam niewielki epizod ;) (co nie znaczy, że gra tam źle, a wręcz przeciwnie :P)

pani_racja

American History X
Fight Club
25th hour
Primal Fear

musialam dodac czwarty bo nie potrafię wybrać
To sa filmy, które koniecznie trzeba zobaczyć.

pani_racja

cieżki orzech do zgryzienia ale:
1.Lek pierwotny-rewelka film i demoniczna rola nortona po prostu nie do podbicia poza tym pierwszy film ktory ogladalem z tym aktorem
2.American history X
3.Rozgrywka!!!!!!
4.Podziemny krag-jakbym tego nie dopisal to ugotowalbym sie w piekle:)

pani_racja

"Fight Club" (potem długo długo nic),

"Primal Fear", "American History X".

użytkownik usunięty
pani_racja

1.Ameriacan History X (Więzień nienawiści)
2.Fight Club (Podziemny krąg)
3.Rounders (Hazardziści)

pani_racja

WSZYSTKIE:))

Nie no skoro mam coś wybrać to Fght Club na miejscu pierwszym bez dyskusji. Potem to może 'Lęk pierwotny' i 'Zakazany owoc'. Albo 'American History X'... To pytanie jest za trudne, poproszę następne...

pani_racja

Szereguje pod wzgledem jakosci filmu, bo Norton wszedzie gral tak samo genialnie!:D
1. 25.godzina
2. Skandalista Larry Flynt
3. Frida(ale tam gral tylko w epizodzie)