Edward NortonI

Edward Harrison Norton

8,8
106 213 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Edward Norton

takie pytanko "dla rozrywki".
w jakiej roli chcielibyście Edwarda zobaczyć?
moze zastanawialiscie sie kiedys, ze kogos by na pewno swietnie zagral...kto to by byl?
albo w jakiej roli podobal Wam sie najbardziej? :)

norting_

dla mnie Norton to niepodwarzalny geniusz aktorski, i wydaje mi sie ze sprostalby kazdej, najtrudniejszej roli...nie mam zadnego konkretnego pomyslu kogo moglby grac, jednak najbardziej charakterystyczna rola to chyba Aaron z "Lęku pierwotnego"...taki niewinny,jąkający sie chłopaczek który w gruncie rzeczy jest morderca zabijajacym z premedytacja...niesamowita rola..

norting_

no właśnie. kocham go w takich trudnych rolach, bo on jak nikt potrafi się w nich odnaleźć i im sprostać!)...
dlatego tez nie moge sie doczekac "osieroconego brooklynu" ;)

norting_

ja też nie mogę się doczekać tego filmu:-) macie pojęcie kiedy ma pojawić się w Polsce? Hmm, a co do roli to ja najbardziej lubię kiedy wciela się w takie mroczne postaci, które sprawiają wrażenie wrażliwych chłopców, a tak naprawdę to niezłe psychole;-) chciałabym zobaczyć go w filmie dobrym i ciekawym po prostu;-)

jawom1b

Ja bym go chciala zobaczyc w robi jakiegos psychopaty :)
No i byc moze fajnie byloby go zobaczyc w roli jakiego zadziornej ,w ktorej az kipialoby od sarkastycznych i ironicznych wypowiedzi. Lubię takie postacie. :)