Gdybyś dokłądniej czytał/a książkę (jeśli w ogóle to zrobiłaeś/aś) wiedziałabyś, że w pierwszych rozdziałach było dużo o Frodzie. A w filmie też był pokazany Bilbo i pare scen z nim i Frodem więc....
Była historia o tym jak Bilbo przygarnoł Froda. Przykro mi ale niestety nakładam na ciebie nadużycie następnym razem się pochamuj.
Nie , nie było. Może sięgnij po Hobbit i sprawdź uważnie, bo nawet wzmianka się o tym nie pojawiła - a to z tego powodu, że w tamtym czasie jeszcze go nie przygarnął. Ale co tam, od razu mnie zgłoś, przecież wytknąłem ci błąd.
Jaaasne, niedobry błąd dodawania odpowiedzi!
A poważnie: podaj mi nieomylny geniuszu rozdział Hobbita, w którym pojawiła się jakakolwiek wzmianka o Frodzie, a najlepiej mi ją zacytuj, bo pewnie moje wydanie jakieś okrojone jest, skoro ni słowa o nim nie ma.
w hobbicie nie było słowa o Frodzie, pewnie sam coś doda reżyser od siebie np. tak samo jak np. arwena uratowala froda przed Jeźcami gdzie w książce było inaczej :)
Tak. Nie było nic o Frodzie. Jestem od dawna fanką Tolkiena i wydaje mi się że uważnie czytam książki. Ale cieszę się że Elijah Wood zagra w Hobbicie bo go lubię:D Najpierw jak powstawały plany Hobbita to myślałam że El ma zagrać Bilba, ale dobrze że się tak nie stało, bo Martin Freeman lepiej do tej roli pasuje. pozdro xp