Rozumiem świetna aktorka,ale jest młoda i moim zdaniem nie zasługuje na 30 miejsce na filmwebie! W życiu!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram - ranking to ranking popularności, nie jakości!
poza tym cały czas mnie zaskakują dyskusje na prawie każdym forum, że ocena zła - ludzie, są na świecie ważniejsze rzeczy niż nieperfekcyjny ranking!
Bo zasługuje na pierwszą dziesiątkę, stare aktorki niech lepiej idą na emeryturę i ustąpią miejsca młodym...
A niby dlaczego nie? Ma talent,to niech i by nawet była na pierwszym, nie tobie o tym decydować! Tylko wszystkim, którzy ją ocenili.
Ale rozumiesz to że ona wcale nie jest taka świetna.Powiem ci parę rzeczy:
Katherine Heigl -o niebo lepsza od ES a jest na niższej pozycji.
Elisha Cuthbert - co tu dużo będę mówić Emma Stone może się jej kłaniać, a Elisha jest na 50 miejscu.
Mary-Louise Parker-co prawda nie tak świetna jak poprzednie ale również o dużo lepsza od ES a jest na niższym stanowisku.
Meg Ryan -to to jest po prostu oburzenie że taka aktorka jest na takim miejscu! No nie wytrzymię!
Scarlett Johansson-podobnie jak z Meg Ryan no nie wierzę że jest na takiej pozycji.
Co tu dużo będę mówić sam/a widzisz jak jest po prostu ona nie jest taka dobra.
Nikomu żaden ranking się nie spodoba kiedy jest robiony kolektywnie... nie trzeba być super błyskotliwym, żeby to pojąć.
A co do Emmy Stone jest genialną aktorką, która potrafi zagrać bardzo różne role i wszystkie jej dobrze wychodzą a to jest najważniejsze do tego w wywiadach widać, że nie jest typową rozpuszczoną 23 letnią gwiazdką. Ona jeszcze się pojawi w top 10.
Katherine Heigl - skoro jest o niebo lepsza dlaczego występuje przeważnie w komediach/ romatycznych?
Elisha Cuthbert - jest dużo mniej znana w Polsce niż nawet Heig
Mary-Louise Parker - prawie w ogóle nie jest znana szerszej widowni
Meg Ryan - może by była na wyższym miejscu gdyby jej twarz potrafiła ukazać emocje ;)
Scarlett Johansson - zobacz Vicky Cristina Barcelona, w zestawieniu z Cruz widać, że taką dobrą aktorką jednak nie jest ;)
I odezwała się osoba która osiągnęła wiele sukcesów m. in. założyła konto na filmwebie!! Brawo!
Mary-Louise Parker mało znana nie mogę !!! Meg Ryan jest świetna i wykazuje emocje równie dobrze.
Jak widać twoja wiedza na temat takich świetnych aktorek jest mało znana i oczywiście podniecasz się aktoreczką która gra w filmach typu ap.
"I odezwała się osoba która osiągnęła wiele sukcesów m. in. założyła konto na filmwebie!! Brawo!"
To że nie osiągnął sukcesu znaczy że nie może ocenić aktorów?
Podsumuję twoje typy.
Katherine Heigl - Żadnej wyróżniającej się roli na koncie. Gra ciągle praktycznie tak samo. Nie powinno być jej top 100 moim zdaniem
Elisha Cuthbert -No proszę cię. To był żart? Nic specjalnego w tej aktorce nie widzę. Nawet w porównaniu do Heigl. Na pewno w setce nie powinno jej być. Ranking top aktorek to przede wszystkim ocena wyglądu jednak.
Mary-Louise Parker- No ona jest lepsza moim zdaniem ale nie ma kolosalnej różnicy.
Meg Ryan - Nie zrozumiałeś żartu użytkownika ochoczo. Za całokształt lepsza ale to co jest teraz przemilczmy. Aktualne miejsce w rankingu adekwatne.
Scarlett Johansson - Na razie trochę lepsza ale wybitna nie jest. Sztucznie przeceniana moim zdaniem. Niczym mnie nie urzekła.
Jednak zaznaczam że mto ty podsumowujesz i wątpię aby człowiek docenijący prawdziwą grę aktorską się z Toba zgadzał.
Po 1 to zacznijmy od tego że jeżeli w Polsce (dobrze że tu nie mieszkam) aktorki które wymieniłem nie są znane i doceniane nie znaczy że na świecie nie są podziwiane a akurat wymieniłem takie które są.
Po 2 jeżeli nie widzisz nic specjalnego w Elishy Cuthbert znaczy to że po prostu sie nie znasz.
Po 3 jeśli dany aktor gra ciągle w słabych filmach lub nie ma żadnego dobrego dorobku filmowego nie znaczy że jest słaby.
Wg, mnie twoje oceny i podsumowania są zbędne filmwebowi i nikt nie będzie płakać jak ich nie przeczyta.
One nie są jakimiś wielkim aktorkami. Ogólnie jakbyś się znał na aktorstwie to wymieniłbyś co najmniej 10 lepszych które są za Stone. Żeby nie być gołosłownym:
Juliane Moore
Krystyna Janda
Reese Witherspoon
Helen Mirren
Hilary Swank
Diane Keaton
Glenn Close
Kristin Scott Thomas
Emily Watson
Katharine Hepburn
Czujesz różnicę między aktoreczką, a aktorką? Każda z nich posiada co najmniej jedną wielką kreację w karierze. Każdy szanujący się kinoman je zna i śmiesznym jest że wymieniłeś tamte, a nie te.
Te które wymieniłeś i Stone to są aktoreczki. Żadna z nich nie jest wielką aktorką, a Stone posiada świetny potencjał komediowy.
Stwierdzam, iż dyskutowanie z Tobą jest głupotą, ponieważ ty uważasz że twoja opinia i zdanie jest najmądrzejsze i wszyscy tak uważają. NC x999999999
Szkoda komentować twoich wypowiedzi. Powiem ci tylko że myślisz iż twoje zdanie jest jedyne i wszyscy się z nim zgadzają a w rzeczywistości jest na odwrót.
Lolek15 - zapewniam Cię, że gdyby Twoich wypowiedzi tutaj nie było, to nikt by nie płakał, a użytkownik neo_angin zmiażdżył Cię w praktycznie każdym poście. Mam nadzieje że to, co robisz to trolling, bo jeśli nie to prezentujesz tak niski poziom, że aż strach. Twoje wypowiedzi to świetnie prezentują:
"Jednak zaznaczam że mto ty podsumowujesz i wątpię aby człowiek docenijący prawdziwą grę aktorską się z Toba zgadzał."
"I odezwała się osoba która osiągnęła wiele sukcesów m. in. założyła konto na filmwebie!! Brawo!" - to już jest poziom podstawówki. Żeby być tak nieogarniętym żeby nie wiedzieć do czego służy forum, trzeba mieć talent. Gratuluje
Po prostu nie mogę znowu trafiłem na "taką osobę" filmwebu.
Ludzie! Wy każdy post i opinię traktujecie jako atak na swoją osobę. Aby odeprzeć ten tzw. atak próbujecie ze wszystkich sił kogoś dopiętnować. Po prostu odechciewa mi się na fw wchodzić.
"[...]denerwuje mnie taka ignorancja" WTF???
Jeżeli użytkownik tego forum neo_angin doczepił się do mojej osoby oceniając moje oceny, a parę osób, myśląc że to jakaś wojna, stanęło po jego stronie i starało się mnie dopiętnować, jest chyba nie moją winą. Nieprawdaż?
PS.
A propo właśnie niekoniecznie do Cb serge91, przypomniała mi się aktorka. Lindsay Lohan. Jest w podobnym wieku co Stone, jest daleko w rankingu za nią , a pod względem gry aktorskiej jest od niej o wiele lepsza. Do tego ma charyzmę a wiemy, że nie każdy z tą cechą się rodzi.
I jeszcze kolego/żanko postem który napisałeś/aś reprezentujesz dużo niższy poziom niż ktokolwiek inny.
Zapewne doczepi się mnie jeszcze jakaś osoba od ES i będzie pisała że nie mam racji lub ty mnie zmiażdżyłaś, ale i tak wiemy jaka jest prawda.
Po pierwsze, nie jestem fanem ES, ale jak widzę głupotę emanującą z Twoich wypowiedzi, to aż muszę coś napisać. Poza tym jak śmiesz komuś zarzucać niski poziom, skoro sam piszesz "Jednak zaznaczam że mto ty podsumowujesz i wątpię aby człowiek docenijący prawdziwą grę aktorską się z Toba zgadzał." ? Nawet nie wiesz dzieciaku do czego służy forum wiem nie ośmieszaj się. 15 w Twoim nicku oznacza chyba wiek. Nie trzeba oceniać czy Cię "zmiażdżyłem" czy nie. Zrobił już to neo_angin i co najśmieszniejsze - Ty sam sobie.
"świetna aktorka,ale jest młoda i moim zdaniem nie zasługuje" ... czyli tylko stare aktorki mogą być w TOP? :D
Jest przeciętną aktorką, chociaż z wyglądu sympatyczna i ładna.
Ale co się dziwić, skoro są aktorzy, którzy zagrali drugo/trzecioplanowe role w 2 czy 3 filmach i są w pierwszej 50 bo są "psystojni". Heh. Brak słów.
Wybacz może nie jestem wielkim znawcą filmów (nie patrzcie na moje oceny bo tak naprawdę dużo filmów obejrzanych nie oceniłem bo albo ich niezbyt dobrze pamiętam, albo nie mam dużo czasu na to) ale mogę powiedzieć że to dobra aktorka.
Popatrz na niektóre laski w nowych komediach jeżeli nie rozbiorą się do naga to nie są nawet zapamiętywane, ja tą dziewczynę znam z ok 2 góra 3 filmów i powiem że jej gra jest bardzo dobra - co w dzisiejszych czasach w USA jest rzadkością biorąc pod uwagę że każda aktorka w nowych komediach lub horrorach ma 1 lub 2 film w swojej karierze i to w dodatku nago.
Poza tym Emma jest naprawdę śliczna i liczę na jej sukces gdyż widać że jej na tym zależy i nie porównuj jej do starszych aktorek których sława już przemija.
Przynajmniej jedna osoba mądra która dyskutuje jak "człowiek'.
Może trochę i racji masz odnośnie tego że w USA młodych talentów jest mało. Próbują na siłę "wyciskać" beztalencia które się sprzedawają na tle kina 10-latków.
Obejrzałem dzisiaj "Służące" i trochę zmieniam zdanie co do jej gry aktorskiej (oczywiście na lepsze).
Zapomniałem dodać, nie ma tej dziewczyny w żadnym playboyu co dość dziwne w tych czasach nie prawdaż?
I w dodatku robi swoją karierę, ja rozumiem że jej nie lubisz bo napewno są setki lepszych aktorek to prawda.
Ale czemu nie dasz jej szansy? czym Tobie zawiniła? Mnie podoba się w niej to coś, jest naprawdę ładna prywatnie i nie potrzebuję do tego 2 kg cycków. I jak ktoś twierdził w mojej pierwszej 10 najlepszych aktorek prawdopodobnie zmieściła by się.
A moim zdaniem zasługuje nawet na miejsce w pierwszej 10 ;) Naprawdę fajna aktorka i faktycznie jest młoda ale to tylko plus i znak że dobrze gra jeśli jest w tym rankingu ! ;)
A twoim zdaniem o czym ?? Jak już coś zaczynasz i stawiasz tezę to uzasadnij. Bo komentarzy że ktoś tam sypia z kimś tam dla kariery nie słucham czy wy jesteście czyimś materacem że tak mówicie ??
?
Nika, ja w wieku 15 lat bardziej panowałam nad emocjami.
Świadczy o tym, że młodzież nie wie co znaczy dobre aktorstwo.
A tu cię zaskoczę bo nie mam 15 lat i panuję całkowicie nad swoimi emocjami. Po prostu drogi "Bris" ciekawa jestem konkretów a nie tylko pustych słów ;)
widząc że ocenia filmy typu Ukąszeni na 9 (ale gniot... nie on a film) to widać że na aktorach ma takie same rozeznanie, kocham horrory i komedie z lat 80 i głownie takie oglądam ale też nowsze (te ciekawsze produkcje) i mogę śmiało powiedzieć że Lolek ma dużo do nadrobienia (bez obrazu Lolo kun).
Ja mało co oceniam filmy na filmwebie. Pewnego dnia się wkurzyłem i wyszukałem moje ulubione i tam po oceniałem.
A tak a propo ja nie oceniłem ukąszeni na 9/10. Dałem tam chyba 2/10 czy coś takiego, to gniot jakich mało.
Gdzie to wyczytałeś? W bravo?
Ale nie tego tyczy się temat. Taki sam cyrk jest z Ianem Somerhalderem który zajmuje 47 miejsce w rankingu aktorów. Jezy wyzej od Chrystiana Bale'a, Liama Nessona czy Michaela Caine'a. Profanacja.
Może cytat niedokładny bo konkretniej powinien brzmieć: "Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" a powiedział to wielki pisarz jakim śmię nazywać Terrego Prattcheta. Widać czytasz bravo skoro zauważyłeś tam takie rzeczy :]
"Chrystiana Bale'a, Liama Nessona czy Michaela Caine'a" - fan najnowszych batmanów?:P
Dla mnie to ranking popularności. Emma jest piękną osóbką przez co jej akcje idą w górę. To chyba normalne, że wolimy oglądać ładne buzie i je wyżej oceniamy?
Terry Prattchet wyrazil w ten sposob swoja opinie. Nie jest psychologiem wiec jest to jedynie jego subiektywna wypowiedz.
Skoro Ci mało aktorów których wymieniłem proszę bardzo. Nadal jest wyżej od Geoffrey'a Rush'a, Robina Williamsa. Jeana Reno, Jake Gyllenhaal.
To nie jest ranking popularności! To jest ranking TOP aktorów a to jest guzik nie aktorka. Nie zasługuje na miejsce w pierwszej 100.
Jednakże uważam ta opinię za bardzo trafną. Ale spoko można też pójść Twoim tokiem myślenia z którego wychodzi, że jedyną miarodajną ocenę aktorowi może dać inny aktor, krytyk lub osoba bezpośrednio związana z filmem/teatrem.
Tak więc wychodzi na to, że jest to ranking popularności a nie ranking najlepszych aktorów bo oceny dają osoby nie związane bezpośrednio z filmem :]
A co do tego czy jest dobrą aktorką? w tych filmach w których ją widziałem podobała mi się więc bez problemu mógłbym dać jej ocenę od 7 wzwyż . Coś na poziomie wymienionego przez Ciebie Gyllenhaala
Akurat Gyllenhaal to jeden z najlepiej zapowiadających się aktorów młodego pokolenia :P
Nie w tym rzecz. Długi czas Emma miała u mnie 7/10 ale ostatnio po obejrzeniu Służących zmieniłem zdanie. 8/10 idealnie jej pasuje. Widać, że potrafi wcielić się w różne postacie. W rolach komediowych jest świetna (dla mnie przerasta nawet Sandrę Bullock - a ładnych parę lat była moją ulubioną komediową aktorką), czekam tylko na coś bardziej dramatycznego, żeby tylko utwierdzić się w swoich przekonaniach. Jeżeli dobrze będzie dobierać filmy, może zajść wysoko. Obok Hathaway to moja ulubiona - młoda - aktorka.