Kogo wolicie- utalentowaną ślicznotkę Emmę Wtason, czy ambitną uczennicę Hermionę Granger? Proszę piszcie tu swoje komentarze! Będę bacznie obserwowac jak będzie rozwijać się ten temat! Piszcie także ogólnie co sądzicie o Danielu Radcliffie, Rupercie Grincie itd. O innych aktorach i goólnie o filmie! :) ZAPRASZAM!
Hmm..trudno powiedzieć Emma to fajna dziewczyna, lubiłam ją lubie nadal, ale.... Hermiona to ambitna dziewczyna uczy się, myśli o przyszłości. Tylko jej wada to bojaźń na ryzyko, woli mówić prawde niż sama się dowiedzieć o co chodzi oraz jest mulem ksiazkowym - to jest straszne. Jest czasem zbytnio przemądrzała i za wiele wymaga od siebie. POkazuje swoja nauke zbyt puplicystycznie, każdy wie że to "kujon". Ale ma również zalety: potrafi być przyjaciółką, pomaga innym co nie potrafią po upadku wstać. W pierwszych częściach ksiązki była inna zadzierała nosa i zwracała uwagę tylko na siebie, chciał być w oczach nauczycieli maskotką, ale przyjaźn z chłopcami ją zmieniła o 180 stopni. Poczuła się do nich zobowiązana obowiązkiem, zrozumiała że jest potrzebna im bardzo a przede wszystkim Harremu, który jest w straszliwej sytuacji. Nauka juz dla niej nie jest taka ważna jak przed tem, teraz na pierwszy plan listy skoczyła przyjaźń.
O! Widzę, że wreszcie nowy temacik o Emmie. A oto co ja sądzę:
Emma to świetna aktorka. Nie powiem, że idealna, bo nikt ideałem nie jest. No cóż, każdy ma swoje zdanie co do takiego stwierdzenia. Ale wracając do tematu ... lubię Emmę nie za to, że jest super gwiazdą, hiper bogaczką czy nie wiadomo kim. Liczy się to, że jest dobrą przyjaciółką. Bo co to by była za gwiazda gdyby nie miała się z kim podzielić swoimi wrażeniami z planu, przeżyciami, gdyby nie miała z kim przesiadywać w kawiarniach, klubach itp. Inni mogą sobie myśleć, że ,,Z Emmy zrobiła się damulka ... Sodówka uderzyła jej do głowy ... Kiedyś była ładniejsza, a teraz ma tonę tapety na twarzy ... Emma to bezguście ... Cokolwiek by nie zrobiła, w cokolwiek by się nie ubrała to i tak będzie tą samą, głupią i lalkowatą (...) ... ". Wierzcie mi, Emma tego sama nie robi. Co, myślicie, że co tydzień idzie sobie do sklepu z ciuchami, robi zakupy i wychodzi? Czy ona siedzi przed lustrem i 1 - 2h robi sobie make - up? Ludzie, przecież to wszystko załatwiają wizarzystki, projektańci i doradcy do takich spraw. No ale nie będę się rozpisywać. Ocena Emmy W.: to fajna dziewczyna, dobrze gra, ciekawie się ubiera, ale czasami przesadza z makijażem ...
Hermiona Granger to dziewczyna, która za jedyny i warty poświęcenia cel uważa ... naukę. W jej życiu nie ma pytań, na które by nie odpowiedziała i sutuacji, w których nie umiałaby zaradzić. Jednak gdy zdarzy się ,,wielka niewiadoma", jej świat ulega tymczasowemu zniszczeniu. Dla przyjaciół jest jednak zdolna pozostawić ,,gruzy niewiedzy" i pomóc im. Ocena Hermiony G.: to bardzo zdolna dziewczyna (czarownica), która na pierwszym planie wciąż widzi książki, ale gdzieś między ich stosami przeplatają się kartki z wołaniem o pomoc. Widzi jak przefruwają obok jej nosa, ale dopiero po przeczytaniu ,,Magicznych roślin i ich właściwości" skłonna jest te kartki przeczytać.
No, to ja na ten temat tak myślę. Jakbym uraziła czyjeś uczucia czy zdanie to b.przepraszam.
Pozdrawiam wszystkich
Wszyscy piszecie takie rzeczy jakby nikt niewiedział kim kto jest. Ludzie to nie jest ENCYKLOPEDIA ;/. Tu wyraznie pisze kogo bardziej lubicie, a nie komu bardziej sie uda napisać notkę z Encyklopedi. Ja wolę oczywiście Emmę dlaczego? Bo Emma istnieje naprawdę, żźyje i oddycha powietrzem, którym ja oddycham, chociarz jest daleko wyczuwam jej bliskość, bo zawsze wiem, gdy o niej pomyśle, że tera kręci film, albo śpi. Po drógie jest obrazem ( dość ładnym i prawdziwym) Hermiony. Nieoznacza, że o Hermionie źle sądzę. Dla mnie Herma jest na 2 miejscu bo ona taknaprawdę nieistnieje, ale w filmie jest Emmą.
Ohhh jakie to wzruszajace..łezka mi się zakręciła po twojej opini Fresh Ass. ohhh miłosć do idoli jest taka piękna...